Γενικά όταν λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε αναβάθμιση σπιτιού έχουμε διάφορους τρόπους για να το πετύχουμε αυτό ανάλογα με τους στόχους μας.

Πολλοί από εμάς έχουμε ένα ακίνητο που θέλουμε να το αναβαθμίσουμε διότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την αρχική κατασκευή του. Ένα παλιό σπίτι , ένα παλαιό διαμέρισμα είναι απαραίτητο να το αναβαθμίσουμε διότι έχει χάσει την αξία του. Δεν είναι πλέον λειτουργικό το σπίτι διότι έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των προηγούμενων ετών.

Όταν λέμε αναβάθμιση σε ένα ακίνητο δεν εννοούμε μόνο την ενεργειακή αναβάθμιση του αλλά και άλλους τρόπους αναβάθμισης μιας κατοικίας που μπορούμε να κάνουμε.

Το παλιό σπίτι χρειάζεται σε διάφορους τομείς αναβάθμιση που θα τους αναλύσουμε παρακάτω ώστε να μπορεί να ξαναγίνει λειτουργικό.

Ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού

Η συνηθέστερη περίπτωση αναβάθμισης ενός σπιτιού , διαμερίσματος κλπ. είναι η ενεργειακή αναβάθμιση. Τι εργασίες περιλαμβάνει η ενεργειακή αναβάθμιση σε μια κατοικία.

Αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων. Είναι από τις πρώτες επιλογές μας σε μια ενεργειακή αναβάθμιση διότι τα εξωτερικά κουφώματα αναβαθμίζουν ενεργειακά την κατοικία μας σε σχέση με τα παλαιά κουφώματα ξύλινα ή αλουμινίου. Η σωστή τοποθέτηση των κουφωμάτων είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Εξωτερική θερμομόνωση. Η θερμομόνωση σπιτιού είναι γενικά μια εργασία που είναι επίσης απαραίτητη στις μέρες μας με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε δοθεί η απαραίτητη σημασία στην θερμομόνωση ενός σπιτιού. Τα αποτελέσματα και τα λάθη των προηγούμενων ετών τα βρίσκουμε πλέον μπροστά μας. Μια κατοικία για να ζεσταθεί εσωτερικά τον χειμώνα όπου δεν έχει εξωτερική θερμομόνωση καταναλώνει πολύ ενέργεια. Η εξωτερική θερμομόνωση στους τοίχους ή την ταράτσα είναι πλέον αναγκαία ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα.

Θερμομόνωση στέγης. Η εργασία αυτή πραγματοποιείται στην περίπτωση που έχουμε στέγη και ο χώρος κάτω από αυτήν είναι κατοικίσημος. Δηλαδή έχουμε σοφίτα που σε πολλές περιπτώσεις ενώνει εσωτερικά με σκάλα με άλλο όροφο. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η ενεργειακή αναβάθμιση.

θερμομόνωση στέγης τοποθέτηση πετροβάμβακα σε κεραμοσκεπή

Εσωτερική αναβάθμιση κατοικίας

Στην εσωτερική αναβάθμιση μιας κατοικίας περιλαμβάνονται πολλές εργασίες που μπορούμε να κάνουμε. Ανάλογα με την παλαιότητα ενός σπιτιού είναι απαραίτητη η μερική αναβάθμιση κατοικίας ή η γενική αναβάθμιση της.

Διαβάστε εδώ τον πλήρη οδηγό για την γενική ανακαίνιση σπιτιού και ποια τα βήματα που πρέπει να κάνουμε

Οι εργασίες για να αναβαθμίσουμε τον χώρο μας είναι πολλές ξεκινώντας από τα χωρίσματα σε ένα σπίτι.

Χωρίσματα – Τοιχοποιίες. Τα σπίτια στις δεκαετίες του ’60 και ’70 είχαν τα διπλάσια χωρίσματα από τα σημερινά σχεδιασμένα σε μικρά δωμάτια. Πλέον τα νέα σύγχρονα σπίτια δεν σχεδιάζονται με αυτό τον τρόπο και είναι πιο λειτουργικά. Σε μια ανακαίνιση θα καθαιρεθούν κάποια χωρίσματα και θα χτιστούν κάποια άλλα σε νέες θέσεις. Με αυτό τον τρόπο το σπίτι μπορεί να γίνει πιο φωτεινό και οι χώροι να αερίζονται καλύτερα. Οπότε είναι μια αναβάθμιση ουσίας για το σπίτι μας.Κατάλληλα υλικά για αυτή την εργασία είναι το πορομπετόν (ytong) και οι γυψοσανίδες.

γυψοσανίδα διάφορες κατασκευές

Ανακαίνιση μπάνιου. Βασική εργασία σε μια εσωτερική αναβάθμιση κατοικίας διότι το υδραυλικό και αποχετευτικό σύστημα έχουν φθορές χρόνου. Η αναβάθμιση τους μας προσφέρει καλύτερη ποιότητα νερού και αποφεύγουμε δυσάρεστες οσμές από την παλιά αποχέτευση. Επίσης γλιτώνουμε χρήματα από ζημιές που μπορούν να προκληθούν από υγρασίες και σε γειτονικά διαμερίσματα και χώρους.

Ανακαίνιση κουζίνας. Εργασία που αναβαθμίζει ουσιαστικά τον χώρο μας σε σχέση με την λειτουργία της κουζίνας στο μαγείρεμα , στην αποθήκευση τροφίμων , στην αισθητική του χώρου. Η παλιά κουζίνα όσο και να την καθαρίσεις δεν μπορεί να συγκριθεί με μια νέα κουζίνα που καθαρίζεται και απολυμαίνεται πλήρως.

αναβάθμιση σπιτιού

Αναβαθμίστε τον χώρο , επιλέξτε μας για να πραγματοποιήσουμε τις εργασίες που απαιτούνται στο σπίτι σας.

Καλέστε μας για άμεση ανταπόκριση στο 6975777445

Εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε σύντομα.

αναβάθμιση σπιτιού
ανακαίνιση μπάνιου