Ανακαίνιση διαμερίσματος για εκμετάλλευση στο Κουκάκι

Ανακαίνιση διαμερίσματος για εκμετάλλευση

Ανακαίνιση διαμερίσματος για εκμετάλλευση στο Κουκάκι

Η ανακαίνιση διαμερίσματος για εκμετάλλευση στην περιοχή Κουκάκι ολοένα και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές ακινήτων προσπαθούν με αγορές παλαιών διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας να έχουν κέρδος από την εκμετάλλευση του ακινήτου προς ενοικίαση μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Λόγω της ανάπτυξης της περιοχής στο Κουκάκι πολλοί ενδιαφερόμενοι αγοράζουν ακίνητα , τα ανακαινίζουν πλήρως και στην συνέχεια ψάχνουν για ενδιαφερόμενους.

Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό προχώρησε και η συγκεκριμένη ανακαίνιση που μας ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

Πρόκειται για ένα ισόγειο διαμέρισμα πολύ παλαιό σε πολύ κακή κατάσταση και με γκρεμισμένους όλους τους εσωτερικούς τοίχους.

Ανακαίνιση δαπέδου

Το δάπεδο ήταν από μωσαϊκό και είχε υψομετρικές διαφορές μετά το γκρέμισμα των εσωτερικών τοίχων.

‘Όταν έχουμε τέτοιες διαφορές στο δάπεδο προχωρούμε σε γέμισμα του δαπέδου όπου ανάλογα με την περίπτωση , πάχος γεμίσματος , είδος δαπέδου , προχωρούμε και στη επιλογή του κατάλληλου υλικού γεμίσματος. Πάντα πριν το γέμισμα πρέπει να ασταρώνουμε τις λείες επιφάνειες (μωσαικό , μάρμαρο) με ένα καλό χαλαζιακό αστάρι. Στην συνέχεια όπως είπα επιλέγουμε το κατάλληλο γέμισμα – αλφάδιασμα για το δάπεδο.

Εσωτερικοί τοίχοι

Για την κατασκευή των εσωτερικών τοίχων  επιλέχθηκε η λύση των γυψοσανίδων για ταχύτητα χρόνου , ευελιξία σχεδιασμού των χωρισμάτων , μικρότερη όχληση των γειτόνων από μεταφορά υλικών , μπάζα κλπ. Στις κατοικίες πάντα επιλέγουμε διπλή γυψοσανίδα και από τις δυο πλευρές με τοποθέτηση μόνωσης στον εσωτερικό σκελετό. Αυτό το κάνουμε για λόγους ηχομόνωσης και για λόγους φορτίων δλδ. αν θέλουμε να κρεμάσουμε κάτι βαρύ στην γυψοσανίδα με την διπλή στρώση δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Στην συγκεκριμένη κατοικία κρεμάσαμε στις γυψοσανίδες όλα τα καλοριφέρ και άλλα πράγματα φυσικά.

Διαβάστε εδώ τα πλεονεκτήματα των κατασκευών με γυψοσανίδες σε μια ανακαίνιση χώρου.

Ανακαίνιση διαμερίσματος για εκμετάλλευση στο Κουκάκι 

Ανακαίνιση μπάνιου

Το υπάρχον μπάνιο ήταν σε άθλια κατάσταση. ‘Όταν προχωρήσαμε στην αποξήλωση των παλαιών πλακιδίων οι τοίχοι ήταν με διάφορα υλικά κατασκευασμένοι. Υπήρχε τούβλο , πέτρα , τσιμεντόλιθοι δηλαδή λίγα από όλα.

Στους τοίχους τοποθετήθηκε πλέγμα στο επίχρισμα αφού πρώτα καθαρίστηκαν καλά και σοβατίστηκαν με ενισχυμένα υλικά ώστε να έχουν αντοχή και να δημιουργήσουν ένα πολύ καλό υπόστρωμα για τα πλακάκια.

Οι τοίχοι του μπάνιου επενδύθηκαν με πλακάκι ένα μέρος τους και οι υπόλοιποι βάφτηκαν και σε ένα μικρό κομμάτι τοποθετήθηκε ταπετσαρία.

Έγινε νέα εγκατάσταση αποχέτευσης και ύδρευσης στο μπάνιο.

Ανακαίνιση διαμερίσματος για εκμετάλλευση

Ηλεκτρολογική εγκατάσταση

Τα ηλεκτρολογικά και γενικά οι καλωδιώσεις ήταν σε κακά χάλια οπότε αλλάχθηκαν οι γραμμές και τοποθετήθηκε νέος ηλεκτρολογικός πίνακας.

Εσωτερικές πόρτες

Οι εσωτερικές πόρτες κατασκευάστηκαν από ξύλινο πλαίσιο με τζάμι στο μεγαλύτερο μέρος τους για να έχει το σπίτι φυσικό φωτισμό παντού.

Τα εξωτερικά κουφώματα παρέμειναν τα ίδια και έγινε το φρεσκάρισμα – επισκευή βαφή των ξύλινων παντζουριών.

Οι ντουλάπες έγιναν ανοιγόμενες από μελαμίνη σε έντονο ζωηρό χρωματισμό οι πόρτες τους.

Στο δάπεδο τοποθετήθηκε παντού πλακάκι το ίδιο σχέδιο  σε όλους τους χώρους.

Ελαιοχρωματισμοί

Το χρώμα στους τοίχους αποφασίστηκε να είναι παντού λευκό. Το σπίτι είχε φυσικό φωτισμό μόνο στα μπροστινά δωμάτια που ήταν ένας λόγος επιλογής του λευκού χρώματος.

Γενικά οι επιλογές που έγιναν είναι το σπίτι να είναι λειτουργικό και φωτεινό. Δεν έγιναν πολλά χωρίσματα ώστε ο χώρος στο μεγαλύτερο μέρος του να είναι ενιαίος.

Η ανακαίνιση διαμερίσματος για εκμετάλλευση έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα πλήρης και έτοιμη για τους υποψήφιους ενοίκους.

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε μια τέτοια επένδυση για εκμετάλλευση διαμερίσματος καλέστε μας

Αν θέλετε και εσείς να προχωρήσετε σε ανακαίνιση χώρου συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Όνομα
Email
Μήνυμα
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.
χάραξη τοίχων με laiser
Χάραξη και αλφάδιασμα τοίχων με laiser

Αν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις γύρω από την ανακαίνιση σπιτιού διαβάστε εδώ

Ανακαίνιση διαμερίσματος για εκμετάλλευση εσωτερικοί τοίχοι με γυψοσανίδες
Γυψοσανίδες άνθυγρες για μπάνιο
χωρίσματα με γυψοσανίδα
ανακαίνιση μπάνιου κατασκευή ντουζιέρας
Κατασκευή ντουζιέρας με καμπίνα
κατασκευή ντουζιέρας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *