Εσωτερικοί χώροι - τραπεζαρία

Ανακαίνιση κουζίνας τι πρέπει να προσέξετε

Ανακαίνιση κουζίνας τι πρέπει να προσέξετε

Η εμφάνιση της κουζίνας σε ένα σπίτι μπορεί να επηρεάσει τόσο την αγοραστική του αξία , όσο και την εικόνα του αλλά και την διάθεσή μας . Μαζί με το μπάνιο , είναι τα σημεία μιας κατοικίας που είναι πιθανότερο μέσα στα χρόνια να χρειαστούν ανακαίνιση και αναμόρφωση .

Συχνά προβλήματα , όπως η υγρασία και η φθορά από την χρήση , αλλά και η όψη των ντουλαπιών που δεν ανταποκρίνεται πλέον στα γούστα μας , καθώς και η ανάγκη για πιο εργονομικούς χώρους , είναι οι λόγοι που μας οδηγούν στην ανανέωση της κουζίνας.

Εάν λοιπόν σκέφτεστε να αλλάξετε και σεις τη δική σας κουζίνα, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας μερικά από τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν στην σωστή ανακαίνιση κουζίνας που ονειρεύεστε !

Δώστε προσοχή στον πάγκο – Ανακαίνιση κουζίνας

Σκεφτείτε πόσες δουλειές κάνετε επάνω στον πάγκο της κουζίνας σας. Τώρα σκεφτείτε πόσα πολλά αντέχει και υπομένει. Η σωστή επιλογή του πάγκου έχει πολλή μεγάλη σημασία για την δημιουργία μιας ανθεκτικής , αλλά και όμορφης κουζίνας , που θα μπορεί να σας εξυπηρετεί καθημερινά δίχως προβλήματα.

Η επιλογή του πάγκου θα πρέπει να γίνει προσεκτικά , με γνώμονα την ανθεκτικότητα την οικονομία και φυσικά την εμφάνιση. Η χρήση του βακελίτη , η αλλιώς laminate , είναι ίσως η πιο συχνή επιλογή για τον πάγκο της κουζίνας και όχι μόνο , καθώς προσφέρει μια μεγάλη γκάμα μοτίβων και χρωμάτων , που μιμούνται εύκολα ακριβότερα υλικά, όπως το ξύλο ή ο γρανίτης, κρατώντας ωστόσο το κόστος χαμηλά.

Ο βακελίτης

είναι επίσης ιδιαίτερα ανθεκτικός , καθαρίζεται εύκολα και αντέχει στη σκληρή χρήση και το νερό δίχως να παραμορφώνεται. Το μόνο που θα πρέπει να φοβάστε είναι η κοπή υλικών απ’ ευθείας επάνω στον πάγκο και η εναπόθεση καυτών σκευών, όπως οι κατσαρόλες που μόλις βγάλατε από την εστία , καθώς μπορεί να προξενήσουν ανεπανόρθωτες ζημιές .

Ιδιαίτερα όμορφες αλλά λιγότερο οικονομικές ή ανθεκτικές επιλογές είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας , το ξύλο και ο γρανίτης. Ο χάλυβας είναι ένα σύγχρονο υλικό , το οποίο θα σας προσφέρει ένα στυλ επαγγελματικής κουζίνας , ανθεκτικό στους λεκέδες και τις υψηλές θερμοκρασίες , αδύναμο ωστόσο απέναντι στους λεκέδες από άλατα ή λίπη και τις γρατσουνιές.

Ξύλινος πάγκος

Εάν αγαπάτε τα πιο φυσικά υλικά , ο ξύλινος πάγκος είναι η κατάλληλη επιλογή , οικολογική , ανακυκλώσιμη και κομψή . Ωστόσο θα πρέπει να αφιερώνετε τον απαιτούμενο χρόνο για τον καθαρισμό του , την συντήρησή του αλλά και την προστασία του από τροφές που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτους λεκέδες. Επίσης θα πρέπει να τον προφυλάσσετε από την θερμότητα και την υγρασία , οι οποίες ενδέχεται να αλλοιώσουν την μορφή και το σχήμα του.

Γρανίτης

Ένα υλικό που αγαπήθηκε και χρησιμοποιήθηκε πολύ στις “καλές” κουζίνες των προηγούμενων δεκαετιών είναι ο γρανίτης.  Ανθεκτικός και αναλλοίωτος στον χρόνο, τους λεκέδες , την υγρασία και τη θερμότητα διαχρονικός και ιδιαίτερος , ο γρανίτης θα προσδώσει στυλ και μεγαλοπρέπεια στην κουζίνα σας , αυξάνοντας όμως το κόστος και τις απαιτήσεις της κουζίνας , αναφορικά με την ανθεκτικότητα του σκελετού στο βάρος που θα πρέπει να αντέξει.

Επιλέξτε το σωστό χρώμα και στυλ

Το χρώμα της νέας σας κουζίνας είναι μια απόφαση που σίγουρα θα πρέπει να κατασταλάξει μέσα σας , καθώς θα σας ακολουθεί για τα επόμενα 10 με  20  χρόνια. Εάν η κουζίνα αποτελεί ξεχωριστό δωμάτιο του σπιτιού , τότε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο εύκολα . Εάν ωστόσο έχετε και σεις ενιαίο σαλόνι κουζίνα όπως και τα περισσότερα διαμερίσματα που χτίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες , τότε θα χρειαστείτε να λάβετε υπόψιν σας το χώρο ως σύνολο . Δείτε ιδέες για χρωματικούς συνδυασμούς των χώρων ως σύνολα ή και ξεχωριστά στο χώρο .  Εάν βέβαια σας αρέσουν οι αλλαγές και συνηθίσετε να αλλάζετε χρώμα κάθε 2 με 3 χρόνια τότε η επιλογή της κουζίνας θα πρέπει να γίνει με γνώμονα την διαχρονικότητα ώστε με κάθε αλλαγή στο σαλόνι αυτή να παραμένει ταιριαστή .

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας στην ανακαίνιση κουζίνας θα πρέπει να έχει και το στυλ που θέλετε να δώσετε στον χώρο , ή που ήδη διαθέτει ο χώρος σας . Μια μοντέρνα κουζίνα θα ταιριάξει δύσκολα με ένα κλασσικό σαλόνι για παράδειγμα . Εάν σας αρέσει να πειραματίζεστε με τα χρώματα , τα υφάσματα και τα υλικά στο σαλόνι σας επιλέξτε μίνιμαλ  ρυθμούς για την κουζίνα σε γήινους τόνους και φυσικά υλικά όπως το ξύλο , ο γρανίτης και τα λευκά πλακίδια στον τοίχο . Ουδέτερες αποχρώσεις , όπως το παλαιωμένο λευκό , το ανοιχτό γκρι ή το καφέ μαύρο , θα σας δώσουν την δυνατότητα να αλλάζετε τα κουζινικά σας αναλόγως με την διάθεσή σας και να μεταμορφώνετε την κουζίνα σας , όταν έχετε ανάγκη για αλλαγές .

Αν η ανακαίνιση κουζίνας είναι η επόμενη κίνηση που θέλετε να κάνετε στο χώρο σας επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κάνουμε μια οικονομική προσφορά στα μέτρα σας.

Η κουζίνα πριν
Η κουζίνα πριν
Η κουζίνα μετά
Η κουζίνα μετά
Ανακαίνιση κουζίνας
Η κουζίνα μετά
Ανακαίνιση κουζίνας
Ανακαίνιση κουζίνας
ανακαίνιση κουζίνας

Θέλετε να κάνετε την ανακαίνιση κατοικίας απλά , οικονομικά δείτε εδώ

3 σκέψεις για το “Ανακαίνιση κουζίνας τι πρέπει να προσέξετε”

  1. Παράθεση: Ανακαίνιση κατοικίας απλά , οικονομικά , υπεύθυνα - elsicon

  2. Παράθεση: Ανακαίνιση κατοικίας απλά , οικονομικά , υπεύθυνα - eletech

  3. Παράθεση: Επισκευές σπιτιού οι εργασίες που αντιμετωπίζουμε - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *