Ανακαίνιση ρετιρέ με αλλαγή στέγης στο Μαρούσι

Ανακαίνιση ρετιρέ

Η ανακαίνιση ρετιρέ ήταν επιβεβλημένη διότι ήταν σε κακά χάλια.

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε κατασκευαστεί στην ταράτσα κτιρίου στο Μαρούσι .

Οι  προδιαγραφές του δεν ήταν υψηλές και είχε κατασκευαστεί ως ένας δευτερεύων χώρος της κατοικίας . Η κατασκευή του είχε γίνει την δεκαετία του ’80 ως μια οικονομική λύση .

Η οροφή του ήταν από ξύλινο σκελετό με επένδυση εσωτερικά πλαστικό ραμποτέ . Από πάνω είχε τοποθετηθεί ασφαλτικό κεραμίδι με μια ασφαλτική μεμβράνη ενδιάμεσα για την υγρομόνωση της οροφής . Η κλίση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη με αποτέλεσμα με τα χρόνια να υπάρχει φθορά στην στέγη .

Το νερό περνούσε και εσωτερικά στα ξύλα με αποτέλεσμα με τα χρόνια να υποστεί σοβαρές ζημίες ο σκελετός όπου πλέον η στέγη ήταν έτοιμη να  καταρρεύσει .

Διαβάστε εδώ τι πρέπει να προσέξετε σε μια επισκευή κεραμοσκεπής

Οι τοίχοι είχαν κατασκευαστεί και αυτοί με την ίδια τακτική δηλαδή με πλαστικό ραμποτέ ως τελικές επιφάνειες εσωτερικά και εξωτερικά . Ο σκελετός ήταν και εδώ ξύλινος με μικρά σχετικά προβλήματα .

Οι εργασίες ανακαίνισης ρετιρέ

Η στέγη ξηλώθηκε και αντικαταστάθηκε εξ’ ολοκλήρου με πάνελ πολυουρεθάνης οροφής με τραπεζοειδή μεταλλική επιφάνεια από πάνω σαν κεραμίδι στο χρώμα του και εσωτερικά μεταλλικό ραμποτέ . Το πάχος του πάνελ είναι 5 εκατοστά με πολυουρεθάνη ενδιάμεσα . Επιλέχτηκε το συγκεκριμένο υλικό λόγω της μικρής κλίσης που είχε η στέγη .

Στους τοίχους ξηλώθηκε το πλαστικό ραμποτέ μέσα – έξω και κρατήθηκε ο ξύλινος σκελετός όπου επισκευάστηκε και ενισχύθηκε σε κάποια σημεία με μεταλλικά προφίλ . Εσωτερικά στους τοίχους τοποθετήθηκαν δυο φύλλα γυψοσανίδας και εξωτερικά τοποθετήθηκε τσιμεντοσανίδα . Στην επιφάνεια της τσιμεντοσανίδας εφαρμόστηκε σε δυο χέρια με ενδιάμεσα τοποθέτηση αντιαλκαλικού πλέγματος το υλικό betocoat της εταιρείας knauf . Το συγκεκριμένο υλικό αποτελεί το φινίρισμα της τσιμεντοσανίδας .

Εσωτερικά του τοίχου τοποθετήθηκε για την θερμομόνωση του χώρου ορυκτοβάμβακας της εταιρείας Knaufinsulation με υψηλή απόδοση .

Η ανακαίνιση ρετιρέ στο Μαρούσι ήταν απαραίτητη λόγω της κακής κατάστασης που είχε περιέλθει ο χώρος .  Με την ριζική αυτή αλλαγή ο χώρος έγινε καινούργιος , λειτουργικός και με καλύτερη ενεργειακή απόδοση .

Για οποιαδήποτε ανακαίνιση έχετε στο μυαλό σας επικοινωνήστε μαζί μου

τοποθέτηση πάνελ πολυουρεθάνης οροφής
επισκευή τοίχου με ξύλινο σκελετό
Ανακαίνιση ρετιρέ στο Μαρούσι