Αρχιτέκτονες ετών… έξι!

Αρχιτέκτονες ετών… έξι!

Αρχιτέκτονες ετών… έξι!

Αρχιτέκτονες ετών… έξι!

Ένα σχολείο αρχιτεκτονικής και δημιουργίας για παιδιά είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Arkki». Έρχεται από τη Φινλανδία και η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα το εφαρμόσει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τόπο στη φαντασία μέσω αρχιτεκτονικής! Με πρωταγωνιστές παιδιά από 6 έως 13 ετών και με όχημα παιχνίδια και κατασκευές. Αποτέλεσμα: δημιουργίες μοναδικές, σαν παραμύθια. Μιλάμε για την ουσία του «Arkki» (School of Architecture for Children and Youth), ενός καινοτομικού εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο ήρθε στην Ελλάδα από την εταιρία DESIGNEMBASSADOR.COM, ενώ αναπτύσσεται από κοινού με τη στρατηγική συνεργασία της ΑΚΤΟ.

Αν φαντάζει πολυτέλεια ένα τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα της λιτότητας, ο Βασίλης Μπαρτζώκας, επιχειρηματίας και Partner του «Arkki School of Architecture for Kids & Youth Greece & Cyprus», έχει τη δική του απάντηση: «Το Arkki ξεκίνησε στη Φινλανδία πριν από 20 χρόνια, όταν αντιμετώπισαν τη δική τους κρίση. Τότε αποφάσισαν να καινοτομήσουν στην εκπαίδευση και να στραφούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα, τη διερεύνηση και την αλληλεπίδραση.

Τα αποτελέσματα, αυτήν τη στιγμή, έχουν γίνει σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον κόσμο. Το Arkki λοιπόν έχει θέση σε μια κοινωνία που χρειάζεται αυριανούς ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες, γιατί είναι κάτι παραπάνω από δημιουργική απασχόληση».

Αυτό σημαίνει παιχνίδι –μπόλικο!- με έναυσμα αρχιτεκτονικές κατασκευές-μοντέλα άλλοτε υπό κλίμακα, άλλοτε σε φυσικό μέγεθος. Σημειωτέον, το πρόγραμμα αυτό δεν απευθύνεται σε παιδιά-δυνάμει αρχιτέκτονες. Το αντίθετο: «Στο Arkki τα παιδιά πειραματίζονται, εξερευνούν τη σχέση τους με το περιβάλλον, αναλύουν και επανασυνθέτουν τον κόσμο» διευκρινίζει ο Βασίλης Μπαρτζώκας.

«Γνώσεις που ήδη έχουν από το σχολείο -τα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες ακόμα και την Ιστορία- αποκτούν νόημα, παίρνουν μορφή και σχήμα. Τα παιδιά ξαναβρίσκουν τη χαρά της μάθησης, μαθαίνουν να «βλέπουν» κριτικά ό,τι υπάρχει γύρω τους και αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη δύναμη που έχουν να αλλάξουν τον κόσμο».

Φέτος, είναι μια πιλοτική χρονιά για το Arkki, καθώς λειτουργεί μόνο στην Αθήνα. Του χρόνου θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πιθανότατα και στην Κύπρο, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

 

Αρχιτέκτονες ετών έξι

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Πηγή : Andro.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *