Βάψιμο σπιτιού οι σωστές επιλογές για καλύτερο αποτέλεσμα

Μια εργασία πολύ γνωστή σε όλους μας είναι το βάψιμο του σπιτιού . Όλοι λίγο πολύ έχουμε πιάσει ένα πινέλο , ένα ρολό και βάψαμε έναν τοίχο ή περισσότερα πράγματα .

Το βάψιμο γενικότερα είναι κάτι δημιουργικό , σου αλλάζει την διάθεση και τα χρώματα  όπως όλοι ξέρουμε παίζουν βασικό ρόλο στην ζωή μας.

Παράλληλα όμως είναι και μια εργασία που ξεχωρίζει το καλό αποτέλεσμα από μικρές λεπτομέρειες.

Γενικά ο καθένας μπορεί να πει ότι μπορώ να βάψω έναν τοίχο ή ακόμα και ολόκληρο το σπίτι . Οι περισσότεροι το βρίσκουν ως μια ευχάριστη ενασχόληση . Βέβαια υπάρχουν και άλλοι που το κάνουν για λόγους οικονομίας .

Πρόσφατα μια φίλη μου αποφάσισε να το βάψει μόνη της όλο το σπίτι , το έβαψε τελικά αλλά ορκίστηκε ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει . Όπως και να το δούμε το βάψιμο του σπιτιού είναι μια εργασία κουραστική και χρονοβόρα για κάποιον που δεν ασχολείται επαγγελματικά.

Γενικότερα αυτοί που για δικούς τους λόγους θέλουν να το βάψουν μόνοι τους καλά κάνουν .

Εδώ θα ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με το βάψιμο σπιτιού και τον σωστό τρόπο που πρέπει να ακολουθούμε για να έχει ο τελικός χρήστης ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει αρκετά ο τρόπος που βάφεται ένα σπίτι . Δεν εννοώ στα βασικά ρολό πινέλο παραμένουν βασικά εργαλεία βαψίματος.

Αναφέρομαι σε δυο βασικούς παράγοντες για να έχει το βάψιμο του σπιτιού τα σωστά αποτελέσματα.

Τα υλικά βαψίματος τα χρώματα δηλαδή και τα βοηθητικά υλικά – εργαλεία που είναι απαραίτητα.

Υλικά για βάψιμο

Πλέον είναι τόσα πολλά τα χρώματα με διαφορετικές ιδιότητες που θα πρέπει να έχεις ασχοληθεί επαγγελματικά για να τα γνωρίζεις καλά . Οι ποιότητες από εταιρεία σε εταιρεία διαφέρουν δεν είναι όλα τα χρώματα ίδια .

Βασικό για την επιλογή στα χρώματα είναι σε τι χώρο θα χρησιμοποιηθούν δεν μιλάω μόνο για την απόχρωση αλλά και για την ποιότητα . Οι κατηγορίες των χρωμάτων είναι πολλές και πρέπει να κάνουμε σωστές επιλογές για να έχει αντοχή στον χρόνο.

Το πλαστικό χρώμα είναι το βασικότερο όλων αλλά και αυτό έχει ποιότητες δεν μπαίνει  το ίδιο παντού . Επίσης άλλο το βάψιμο ενός νέου τοίχου και άλλο ενός παλαιού τοίχου. Αλλιώς θα βαφτεί ένας τοίχος ή ένας χώρος που έχει υγρασία από κάποιον άλλο που έχει μεγάλες καταπονήσεις.

Το παιδικό δωμάτιο έχει άλλη ποιότητα στο χρώμα ανθεκτικό στις μουτζούρες και τις μολυβιές των παιδιών .

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι οι τοίχοι πλέον ζωγραφίζονται με σχέδια , γεωμετρικά σχήματα , εφαρμόζονται τεχνοτροπίες τοίχου.

Διακόσμηση τοίχου
Γεωμετρικά σχήματα
τεχνοτροπία με σφουγγάρι
τεχνοτροπία με σφουγγάρι
Ανακαίνιση μπάνιου τεχνοτροπία
τεχνοτροπία stucco veneziano σε τοίχο μπάνιου
Βάψιμο σπιτιού
Βάψιμο κουζίνας

Εργασίες βαψίματος τοίχων

Τα βοηθητικά υλικά – εργαλεία είναι πλέον απαραίτητα στο βάψιμο του σπιτιού . Δεν είναι δυνατόν να βάφεις σπίτι και να μην χρησιμοποιήσεις ταινίες , ναύλον , χαρτί για στρώσιμο στο πάτωμα .

Το σπίτι όταν θα τελειώσει από την εργασία του βαψίματος θα πρέπει να είναι καθαρό . Ακούω και βλέπω ακόμη περιπτώσεις που μετά το βάψιμο υπάρχουν προβλήματα. Η νοικοκυρά κάθεται και καθαρίζει χρώματα στα σοβατεπί , στο πάτωμα και διάφορα άλλα.

Πλέον το τρίψιμο στις επιφάνειες (τοίχοι , πόρτες ) γίνεται από μηχανήματα με απορρόφηση σκόνης . Σχεδόν σε όλες τις εργασίες υπάρχουν ευκολίες που δίνουν πολύ καλύτερο τελικό αποτέλεσμα και χωρίς μεγάλη αναστάτωση στους ένοικους του σπιτιού.

Οι εποχές που ο μάστορας ερχόταν με ένα κοντάρι και τα πινέλα του είναι ξεπερασμένες. Πλέον το βάψιμο σπιτιού είναι μια εργασία που ο μόνος προβληματισμός για τον πελάτη θα είναι οι αποχρώσεις που θα εφαρμόσουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας να λύσουμε μαζί το θέμα των αποχρώσεων και φυσικά να δώσουμε ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα στο βάψιμο του σπιτιού σας

Περιγράψτε μας το έργο που θέλετε να εκτελέσετε