Ηχομόνωση δαπέδου σε πατάρι

Ηχομόνωση δαπέδου σε πατάρι

Ηχομόνωση δαπέδου σε πατάρι

Πόσες φορές έχετε ανέβει σε ένα ξύλινο πατάρι που να μην τρίζει ; Ίσως καμία φορά μία φορά …

Εδώ βλέπετε από τις φωτογραφίες την σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται σε κάθε φάση εργασιών.

Η σωστή διαδικασία ξεκινάει απο την αρχή κατασκευής του παταριού. Με την κατασκευή του σκελετού τα δοκάρια δηλαδή που τοποθετούνται αρχικά θα πρέπει στα σημεία που θα πατάνε να έχει τοποθετηθεί ηχομονωτικό παρέμβυσμα. Στην συνέχεια ακολουθεί το πέτσωμα με ταύλες ραμποτέ ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή του δάπεδου .

Προσοχή στο πέτσωμα να μην ακουμπάει στους τοίχους αλλά να παρεμβάλεται ηχομονωτικό φύλλο 3-4 χιλιοστών ή και παραπάνω

Παντού μπαίνουν ηχομονωτικά παρεμβύσματα για να μη μεταδίδεται ο ήχος κάτω από το δάπεδο . Επόμενο στάδιο πριν από την τελική στρώση του δαπέδου είναι να τοποθετηθεί σε όλη την επιφάνεια η ηχομονωτική μεμβράνη  που βλέπετε . Το πάχος της εξαρτάται απο τα αποτελέσματα που θέλετε να έχετε και τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε . Καλό είναι το ηχομονωτικό φύλλο να επικολείται με κόλλα σε ολόκληρη την επιφάνεια του  διότι το film που δημιουργείται αποτελεί μια επιπλέον μόνωση.

Πάνω απο το φύλλο ηχομόνωσης πετσώνουμε όλη την επιφάνεια με φύλλα απο κοντρα πλακέ . Απλώς ακουμπάμε τα φύλλα και ενοείτε οτι δεν τα καρφώνουμε ούτε τα βιδώνουμε . Τέλος εφαρμόζουμε τον τύπο του ξύλου και ποιότητα που θέλουμε.

Με αυτά τα στάδια που περιέγραψα παραπάνω έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα και λύνετε το πρόβλημα με τον κτυπογενή θόρυβο. Η κατασκευή έγινε σε διώροφη κατοικία στην περιοχή του Κορυδαλλού και τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι απο την εταιρεία Nuovo acoustics . 

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό χωρίς τριξίματα και θορύβους που όπως και να το κάνουμε είναι ενοχλητικοί για τα αυτιά μας .

Εαν θέλετε να κάνετε μια τέτοια κατασκευή παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου για να σας ενημερώσω σχετικά με τη δική σας περίπτωση και τους τρόπους που θα πρέπει να ακολουθήσετε .

 

Ηχομόνωση σε μεταλλικό πατάρι

Ηχομόνωση σε μεταλλικό πατάρι

Ηχομόνωση σε μεταλλικό πατάρι

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε σύντομα