Μόνωση πάνω από πλακάκια

Μόνωση πάνω από πλακάκια τι πρέπει να κάνουμε

Μόνωση πάνω από πλακάκια πως μπορούμε να έχουμε το κατάλληλο αποτέλεσμα ώστε να μην εμφανίζεται υγρασία σε ταβάνια και οροφές μπαλκονιών.

Γενικά όταν τοποθετούμε πλακάκια σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να τηρούμε κάποιους κανόνες ώστε να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον.

Όταν μιλάμε για τοποθέτηση πλακιδίων σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τις καιρικές συνθήκες. Τα περισσότερα πλακάκια που επιλέγουμε για τους εξωτερικούς χώρους δεν είναι κατάλληλα για αυτή τη χρήση.

Δεν είναι αντιολισθητικά , δεν έχουν αντοχή στον παγετό και γενικά είναι ακατάλληλα. Θεωρούμε λανθασμένα ότι ένα φθηνό πλακάκι μας καλύπτει για τους εξωτερικούς χώρους. Αυτό αν είναι σε πλάκα επί εδάφους έχει μειονεκτήματα αλλά δεν μας επηρεάζουν και τόσο πολύ. Εφόσον όμως είναι τοποθετημένα σε ταράτσες και μπαλκόνια τότε τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται.

Τα πλακάκια χάνουν την αντοχή τους , έχουμε αποφλοιώσεις επιφάνειας υλικού , ρηγματώσεις και πολλά ακόμη προβλήματα. Επίσης να πω ότι τα περισσότερα πλακάκια που χρησιμοποιούμε δεν είναι αδιαβροχοποιημένα και το νερό περνάει κανονικά από κάτω όταν είναι στάσιμο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να κάνουμε μόνωση πάνω από πλακάκια ώστε να μην έχουμε προβλήματα υγρασίας.

Μόνωση πάνω από πλακάκια

Πως κάνουμε μόνωση πάνω από πλακάκια

Τα σημεία που εμφανίζουν προβλήματα σε ένα εξωτερικό δάπεδο στρωμένο με πλακάκια είναι τα παρακάτω

Στην αρμολόγηση των πλακιδίων

Τα πλακάκια όταν τοποθετούνται δημιουργούνται αρμοί όπου γεμίζονται με τον αντίστοιχο χρωματιστό αρμόστοκο. Σε πολλές περιπτώσεις η εφαρμογή αρμολόγησης των πλακιδίων είναι λανθασμένη με αποτέλεσμα να υπάρχουν αστοχίες με αποξηλώσεις του υλικού των αρμών.

Σε αυτή την περίπτωση γεμίζουμε εκ νέου τους αρμούς με τον κατάλληλο αρμόστοκο.

επισκευή αρμών σε πλακάκια

Στην ένωση του σοβατεπί με το δάπεδο

Εδώ το πρόβλημα είναι το εξής , τα σοβατεπί πατάνε απ ευθείας στο δάπεδο των πλακιδίων χωρίς να έχει δημιουργηθεί αρμός και να γίνει σωστή σφράγιση. Ετσι μπορεί να εμφανιστεί υγρασία σε έναν τοίχο εσωτερικά του σπιτιού ή σε ένα στηθαία μπαλκονιού.

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση

Με έναν γωνιακό τροχό δημιουργούμε έναν αρμό κόβοντας στο κάτω μέρος του το σοβατεπί. Στην συνέχεια καθαρίζουμε πολύ καλά τον αρμό και εφαρμόζουμε σφραγιστική μαστίχη κλείνοντας τον αρμό. Ετσι πετυχαίνουμε την σφράγιση των πλακιδίων σε αυτό το σημείο.

Σε κακή ρύση της επιφάνειας πλακιδίων

Αν έχουμε ένα εξωτερικό δάπεδο από πλακάκια το οποίο δεν έχει καλές ρύσεις είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα λόγω παραμονής του νερού στην επιφάνεια.

Σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζουμε ένα υγρό διάφανο που αδιαβροχοποιεί πλακάκια και αρμούς και παρέχει μια προστασία από υγρασίες.

Ανάλογα αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο μπορεί να χρειαστεί και η γενική αποξήλωση του δαπέδου και η κατασκευή του εκ νέου με υγρομόνωση κάτω από τα πλακάκια.

Υπάρχει βέβαια και η επιλογή πάνω από τα πλακάκια να εφαρμοστεί μονωτικό ελαστομερές με χρήση πλέγματος , αλλά αυτό σημαίνει ότι η επιφάνεια των πλακιδίων χάνεται κάτω από το υλικό.

Σε αρμούς διαστολής

Για την ακρίβεια το πρόβλημα δημιουργείται όταν δεν έχουμε κατασκευάσει αρμούς διαστολής και έχουμε μεγάλες επιφάνειες.

Χωρίς αρμούς διαστολής τα πλακάκια μπορεί να ανασηκωθούν από το υπόστρωμα και να φουσκώσουν. Μετά θα πρέπει να αποξηλωθούν και να επανατοποθετηθούν.

Τους αρμούς διαστολής τους γεμίζουμε με πολυουρεθανική μαστίχη.

Αν θέλετε να προχωρήσετε στην μόνωση πάνω από πλακάκια καλέστε μας

Οι υπηρεσίες μας

eletech.gr - ζούμε τις κατασκευές οι εργασίες σε ανακαίνιση σπιτιού
κατασκευή έργων eletech.gr - ζούμε τις κατασκευές