Οι εργασίες σε ανακαίνιση μπάνιου

Οι εργασίες σε ανακαίνιση μπάνιου

Ποιες είναι οι εργασίες σε ανακαίνιση μπάνιου , ποιες θεωρούνται απαραίτητες , τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιήσω. Όλα αυτά θα τα αναλύσουμε παρακάτω για να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για την ανακαίνιση μπάνιου.

Ανάλογα με την κατάσταση του μπάνιου σας πηγαίνουν και οι εργασίες στην ανακαίνιση του. Φυσικά τι θέλετε να κάνετε στο μπάνιο εσείς το αποφασίζετε.

Η παλαιότητα του μπάνιου παίζει φυσικά τον ρόλο του στις ανάγκες ανακαίνισης που έχει το μπάνιο.

Οι βασικές εργασίες στην ανακαίνιση μπάνιου

Υδραυλικό δίκτυο του μπάνιου.

Από εδώ συνήθως ξεκινούν τα περισσότερα προβλήματα σε ένα παλαιό μπάνιο. Το υδραυλικό δίκτυο παλαιότερα και συγκεκριμένα οι σωλήνες της ύδρευσης ήταν σιδερένιες. Τι σημαίνει αυτό και γιατί παρουσιάζονται τα προβλήματα διαρροής και εμφάνισης υγρασιών.

Τα πρώτα πλακάκια του τοποθετούνταν στους τοίχους του μπάνιου τα κολλούσαν με λάσπη διότι δεν υπήρχαν τότε οι κόλες πλακιδίων. Τα υλικά της λάσπης είχαν άμμο ποταμίσια και τσιμέντο. Η άμμος στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν τελικά θαλλάσης που περιέχει αλάτι. Το αλάτι με τα χρόνια “έτρωγε” τις σωλήνες και εμφανιζόταν τα αποτελέσματα που περιγράφω παραπάνω.

Άρα λοιπόν η βασικότερη εργασία στο μπάνιο είναι η αντικατάσταση των σωληνώσεων ύδρευσης. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στο δίκτυο ύδρευσης είναι συνήθως οι πολυστρωματικές σωλήνες. Οι πλαστικές σωλήνες είναι κατασκευασμένες από πολυαιθυλένιο που θεωρείται η καλύτερη λύση ως οικολογικό υλικό. Υπάρχει φυσικά και η λύση της χαλκοσωλήνας για το δίκτυο ύδρευσης.

Παράλληλα με την αντικατάσταση των σωληνώσεων ύδρευσης πηγαίνει και η αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης. Τα παλιά δίκτυα αποχέτευσης στα μπάνια ήταν κατασκευασμένα από μολύβι όπου το υλικό με τα χρόνια σαπίζει. Τα πρώτα σημάδια διάβρωσης εμφανίζονται στο διαμέρισμα του από κάτω μας και στους τοίχους εξωτερικά του μπάνιου.

Τα υλικά για την αποχέτευση είναι από πλαστικό pvc ενισχυμένο.

δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης μπάνιου

Αντικατάσταση πλακιδίων – οι εργασίες σε ανακαίνιση μπάνιου

Είναι η εργασία που γίνεται φυσικά όταν προχωρήσουμε στην αλλαγή των υδραυλικών στο μπάνιο. Μπορεί να γίνει και ανεξάρτητα με τα παραπάνω απλά γιατί θέλουμε να ανανεώσουμε αισθητικά το μπάνιο.

Όταν ξηλώνουμε τα παλιά πλακάκια , κατασκευάζουμε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης θα πρέπει να κάνουμε κάποιες εργασίες πριν την τοποθέτηση πλακιδίων.

Θα πρέπει να κάνουμε έλεγχο της παλιάς λάσπης αν είναι σταθερή διαφορετικά την ξηλώνουμε.

Να κάνουμε έλεγχο στο νέο μας δίκτυο ότι όλα δουλεύουν σωστά χωρίς διαρροές.

Αν χρειαστεί να σοβατιστούν οι τοίχοι θα πρέπει να είναι πολύ καλά ευθυγραμμισμένοι. Σε διαφορετική περίπτωση τα πλακάκια μας δεν θα τοποθετηθούν σωστά ή θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερη κόλα που δεν είναι σωστό.

Η ρύση του δαπέδου στην τσιμεντοκονία θα πρέπει να είναι η κατάλληλη. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε προβλήματα με τα νερά. Προσοχή στην αγορά πλακιδίων δαπέδου δεν αγοράζουμε μεγάλα πλακάκια. Τα μεγάλα πλακάκια δεν μπορούν να τοποθετηθούν με σωστή ρύση εκτός και αν κοπούν κομμάτια. Μην ακούτε τι σας λένε οι πωλητές των καταστημάτων , ότι μπορούν να τοποθετηθούν με σωστή ρύση.

τοποθέτηση πλακάκι metro σε ανακαίνιση μπάνιου

Κατασκευή ντουζιέρας σε εργασίες ανακαίνιση μπάνιου

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν αυτή την εργασία σε μια ανακαίνιση μπάνιου. Είναι μια λύση ανάγκης πολλές φορές ώστε να εξυπηρετούνται άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Επίσης η αντικατάσταση από μπανιέρα σε ντουζιέρα είναι μια λύση για λόγους εξοικονόμησης χώρου στο μπάνιο. Γενικά την προτιμούν πολλοί διότι θεωρούν ότι είναι πιο λειτουργική.

Πρέπει να ξέρετε ότι η αντικατάσταση μιας μπανιέρας και η τοποθέτηση μιας ντουζιέρας είναι μια εργασία που προϋποθέτει ότι πρέπει να γίνουν και κάποιες άλλες εργασίες παράλληλα.

Στην θέση της μπανιέρας πρέπει να σοβατιστούν οι τοίχοι.

Αν είναι χτιστή η ντουζιέρα πρέπει να γίνει στεγάνωση του δαπέδου της ντουζιέρας.

Να βρείτε πλακάκια που να ταιριάζουν με τα άλλα πλακάκια του τοίχου.

Θα χρειαστεί να αντικατασταθεί ή μετακινηθεί η γραμμή αποχέτευσης.

χτιστή ντουζιέρα με βοτσαλωτό δάπεδο
κατασκευή ντουζιέρας οι εργασίες σε ανακαίνιση μπάνιου

Κατασκευή πάγκου ή ραφιών οι εργασίες σε ανακαίνιση μπάνιου

Η εργασία αυτή γίνεται σε μια ανακαίνιση μπάνιου για πρακτικούς λόγους αλλά και αισθητικούς. Υπάρχουν πλέον υλικά που μπορείς να φτιάξεις σχετικά εύκολα τέτοιες κατασκευές στο μπάνιο. Παλαιότερα οι πάγκοι κατασκευαζόταν από μπετόν με αρκετές δυσκολίες στην διαμόρφωση τους.

Κατασκευή ψευδοροφής οι εργασίες σε ανακαίνιση μπάνιου

Επιλέγουμε αυτή την εργασία στην ανακαίνιση μπάνιου για πρακτικούς λόγους. Αν θέλουμε για παράδειγμα να περάσουμε δίκτυο εξαερισμού ή δίκτυο θέρμανσης. Η ψευδοροφή είναι η κατάλληλη επιλογή για να φωτίσουμε αρκετά και με σωστό τρόπο ένα μπάνιο.

Πριν ξεκινήσετε μια ανακαίνιση μπάνιου διαβάστε κάποιες συμβουλές που σας προτείνω.

Είστε έτοιμοι για την ανακαίνιση του μπάνιου σας. Καλέστε μας έχουμε τις γνώσεις και την εμπειρία ώστε η ανακαίνιση του μπάνιου σας να γίνει με τον κατάλληλο τρόπο.

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε σύντομα.

οι εργασίες σε ανακαίνιση μπάνιου
πάγκος μπάνιου με επικάθημενο νιπτήρα
εργασίες σε ανακαίνιση μπάνιου
Ντουζιέρα στην θέση μπανιέρας
Ντουζιέρα στην θέση μπανιέρας

Αν θέλετε να κάνετε γενική ανακαίνιση μάθετε εδώ τα πάντα που αφορούν στην ανακαίνιση σπιτιού

Processing…
Επιτυχία είσαι στην λίστα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *