Ρωγμές στον τοίχο τρόποι αντιμετώπισης

Ρωγμές στον τοίχο τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος

Γενικά στα σπίτια οι ρωγμές στους τοίχους είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που παρουσιάζεται συχνά.

Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή η ρηγμάτωση δείχνει το πρόβλημα που έχει ο συγκεκριμένος τοίχος.

Ρωγμές στον τοίχο τρόποι αντιμετώπισης

Είδη ρωγμών σε τοιχοποιίες
  • Υπάρχουν τριχοειδείς ρωγμές που είναι πολύ συνηθισμένο στα σπίτια. Οι ρωγμές αυτές είναι πολύ λεπτές και ίσα ίσα που τις βλέπουμε. Μπορούν να παρουσιαστούν μετά από κάποιο διάστημα στο σπίτι και δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αντιμετωπίζονται εύκολα με την κατάλληλη βαφή τοίχου που γεφυρώνει τέτοιου είδους μικρορωγμές στους τοίχους
  • Ρωγμές μεταξύ δοκαριού και τοίχου. Εδώ το πρόβλημα εμφανίζεται για διάφορους λόγους . Στην αρχική κατασκευή του έργου δεν έγινε σωστό σφήνωμα των τούβλων σε σχέση με το δοκάρι διότι δεν δόθηκε χρόνος να στεγνώσει ο τοίχος και κατόπιν να γίνει το τελικό σφήνωμα του. Αντιμετωπίζεται με διάφορους τρόπους ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται ο τοίχος
ρωγμές μεταξύ δοκαριού και τοίχου
  • Ρωγμές σοβάδων σε ηλεκτρολογικές γραμμές. Εμφανίζεται η ρωγμή σε σημεία που περνούν από τους τοίχους ηλεκτρολογικές γραμμές. Δεν εμφανίζεται πάντα αλλά ανάλογα με την κατασκευή που έχει γίνει στους τοίχους και πως έγινε το κλείσιμο μετά τα σκαψίματα του ηλεκτρολόγου. Αντιμετωπίζονται οι ρωγμές αυτές με αποξήλωση μέρους του σοβά , τοποθέτηση υαλοπλέγματος και εκ νέου σοβατίσματος με έτοιμο επισκευαστικό σοβά.
  • Ρωγμές σοβάδων από σεισμό. Μετά από μια σεισμική δραστηριότητα τα πρώτα προβλήματα που εμφανίζονται σε πολλά σπίτια είναι στους τοίχους. Είναι σε σημεία ένωσης του τοίχου με δοκάρια και κολώνες όπου εμφανίζονται οι ρωγμές. Επίσης εμφανίζονται με διαγώνιες ρηγματώσεις και προς τις δυο κατευθύνσεις. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αντιμετωπίζονται με διάφορους τρόπους και δεν χρειάζονται καθαίρεση. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι τοίχοι παραλαμβάνουν φορτία (φέροντες τοίχοι) και χρειάζονται ενίσχυση. Η ενίσχυση τους γίνεται με διάφορους τρόπους ανάλογα την περίπτωση.
  • Ρωγμές σοβάδων σε κολώνες – δοκάρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εμφανίζονται. Ένας λόγος είναι η κακή εφαρμογή του σοβατίσματος στο αρχικό στάδιο κατασκευής τους. Συνήθως καθαιρούμε τους σαθρούς σοβάδες και ανάλογα με το υπόστρωμα προχωρούμε στις κατάλληλες εργασίες επισκευής τους. Άλλος λόγος είναι η ενανθράκωση του μπετόν που δημιουργείται από διάφορες αιτίες.

Ελπίζουμε το άρθρο μας Ρωγμές στον τοίχο τρόποι αντιμετώπισης να σας βοήθησε λίγο ώστε να έχετε μια αρχική γνώση του προβλήματος που σας έχει παρουσιαστεί.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ή αφήστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε εμείς σύντομα μαζί σας.

ρηγμάτωση τοίχου από σεισμό

2 σκέψεις για το “Ρωγμές στον τοίχο τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος”

  1. Παράθεση: Συμβουλές για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά - eletech

  2. Παράθεση: Βάψιμο σπιτιού εξωτερικά οι εργασίες - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *