τι δάπεδο να διαλέξω

Τι δάπεδο να διαλέξω οι επιλογές για κάθε χώρο

Όταν κάνουμε μια ανακαίνιση σε ένα χώρο στο σπίτι μας στον επαγγελματικό μας χώρο ένα ερώτημα είναι τι δάπεδο να διαλέξω ;

Η επιλογή υλικού για το στρώσιμο ενός δαπέδου εξαρτάται πάντα από τον χώρο που θέλουμε να το τοποθετήσουμε. Διότι ο χώρος που θα το βάλουμε έχει και μια συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Άρα για την επιλογή του υλικού το πρώτο είναι ο χώρος και η χρήση του. Μετά βλέπουμε τι ταιριάζει στον χώρο ανάλογα με το μέγεθος , τον φωτισμό που έχει διάφορα άλλα στοιχεία που λαμβάνουμε υπόψιν μας. Πάμε λοιπόν να δούμε τι επιλογές έχουμε και με ποια κριτήρια παίρνουμε την τελική μας απόφαση.

Τι δάπεδο να διαλέξω τι επιλογές έχω

Δάπεδο πλακάκι

Το πιο συνηθισμένο δάπεδο που κατασκευάζουμε στους περισσότερους χώρους κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου.

Το πλακάκι ως υλικό έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα ώστε να έχει την πρωτιά στην τοποθέτηση του ως δάπεδο.

Πρώτον και βασικότερο κατά την γνώμη μου το εύρος της τιμής των πλακιδίων. Μπορούν να ξεκινήσουν από πολύ χαμηλά οι τιμές τους και να φτάσουν πολύ ψηλά ανάλογα με την ποιότητα τους.

Δεύτερος βασικός λόγος είναι η ανθεκτικότητα του ως υλικό. Για να φθαρεί η να σπάσει ένα πλακάκι δυο είναι οι βασικοί λόγοι , να μην έχει τοποθετηθεί σωστά και να είναι ελαττωματικό το πλακάκι.

Τρίτος λόγος είναι η μεγάλη γκάμα σε σχέδια , χρώματα και ποιότητα υλικού.

Δάπεδο πλακάκι τι δάπεδο να διαλέξω
Δάπεδο από πλακάκια
Τι δάπεδο να διαλέξω τι επιλογές έχω

Δάπεδο ξύλινο

Το ξύλο είναι φυσικό υλικό και δίνει στον χώρο που τοποθετείται άλλη όψη , ζεστασιά , αισθητική. Το χρησιμοποιούμε κυρίως σε κατοικίες αλλά σε μερικές περιπτώσεις και σε επαγγελματικούς χώρους.

Το ξύλινο παρκέ που το αναφέρουμε συνήθως είναι 100% οικολογικό υλικό , σε διάφορες ποιότητες ανάλογα με την επιλογή που κάνουμε. Η τιμή ενός ξύλινου δαπέδου είναι υψηλή για αυτό το λόγο δεν τοποθετείται πολύ συχνά.

Πλέον η ξυλεία είναι πιστοποιημένη από διεθνείς οργανισμούς FSC και PEFC ώστε να ελέγχεται η παραγωγή των προιόντων από ξύλο και να έχουμε μια πιο οικολογική διαχείρηση των δασών μας.

Στα ξύλινα δάπεδα πλέον εφαρμόζονται και οικολογικά βερνίκια κατάλληλα για την υγεία του ανθρώπου. Είναι οδηγία πλέον προς τις εταιρείες παραγωγής χρωμάτων και βερνικιών και μειώσουν τις ουσίες που είναι βλαβερές προς τον άνθρωπο.

Το ξύλινο δάπεδο τοποθετείται καρφωτό με ξύλινα δοκάρια από κάτω ή κολλητό απ ευθείας στο υπόστρωμα που θα έχουμε δημιουργήσει. Η δεύτερη περίπτωση είναι και προτιμότερη διότι προσφέρει καλύτερη ηχομόνωση και θερμομόνωση με τις κατάλληλες προσθήκες υλικών.

Στοκάρισμα ξύλινου δαπέδου

Δάπεδο βινυλίου – τι δάπεδο να διαλέξω

Τι δάπεδο να διαλέξω μια επιλογή είναι το βινυλικό δάπεδο όπου τα τελευταία χρόνια τοποθετείται συχνότερα.

Μπορούμε να το βρούμε σε λωρίδες και σε τετράγωνα σχήματα όπως τα πλακάκια. Τοποθετείται σε σπίτι και σε επαγγελματικό χώρο με την ίδια λογική δηλαδή κάτι που είναι ανθεκτικό ως υλικό και έχει την όψη φυσικού ξύλου , μάρμαρου , τσιμεντοκονίας.

Είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση ως υλικό ανακαίνισης δαπέδου και τοποθετείται στο υπάρχον παλιό δάπεδο. Το κόστος του είναι λίγο υψηλότερο από ένα δάπεδο laminate που μοιάζουν μεταξύ τους ως υλικά.

Επειδή είναι ιδιαίτερα λεπτό και εύκαμπτο υλικό χρειάζεται προσοχή στην τοποθέτηση ώστε το υπόστρωμα που θα το τοποθετήσουμε να έχει άριστη επιπεδότητα χωρίς αποκλίσεις.

Δάπεδο laminate

Πολύ γνωστό δάπεδο που χρησιμοποιούμε στις ανακαινίσεις σπιτιού. Είναι γενικά μια οικονομική λύση που μπορεί να αναβαθμίσει αισθητικά έναν χώρο.

Το laminate έχει κατηγορίες ως προς την ποιότητα του υλικού και την αντοχή στον χρόνο. Θα σας πρότεινα να αποφύγετε την χαμηλότερη ποιότητα και την οικονομικότερη τιμή στο laminate.

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες βγάζουν πολύ ποιοτικά laminate σε πολύ ωραίες απομιμήσεις ξύλου. Διαβάστε πως μπορείτε να τοποθετήσετε το laminate απλά και γρήγορα.

Δάπεδο Ημιμασίφ ξύλινο προγυαλισμένο (semi solid)

Το ημιμασίφ ξύλινο δάπεδο είναι κάτι μεταξύ ξύλινου δαπέδου μασίφ και δαπέδου τύπου laminate. Δηλαδή να το εξηγήσω απλά στις ουσία χωρίζεται σε δυο μέρη , το κάτω μέρος είναι ξύλο απλό και το πάνω μέρος είναι καμπλαμάς ξύλου που έρχεται έτοιμο προγυαλισμένο.

Τοποθετείται κυρίως σε κατοικίες και γενικότερα σε χώρους του σπιτιού μας.

Το laminate δεν έχει φυσικό ξύλο ως τελική επιφάνεια αλλά ένα επεξεργασμένο πλαστικοποιημένο film που δίνει και την τελική όψη.

Η τιμή του προγυαλισμένου και η ποιότητα του φυσικά δεν έχουν σχέση με το laminate και είναι πολύ υψηλότερα. Η φιλοσοφία όμως στην τοποθέτηση είναι παρόμοια δηλαδή εφαρμόζεται κουμπώνοντας η μια λωρίδα με την άλλη όπως αντίστοιχα και το laminate.

Τοποθέτηση laminate solid στο δάπεδο
Τοποθέτηση ημιμασίφ προγυαλισμένο (semi solid) στο δάπεδο

Τι δάπεδο να διαλέξω τι επιλογές έχω

Δάπεδο πατητή τσιμεντοκονία

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα διαδεδομένο υλικό τα τελευταία χρόνια μέχρι που έχει κορεστεί λιγάκι θα έλεγα λόγω και της χαμηλής ποιότητας που προσφέρουν ορισμένα συνεργεία.

Η πατητή τσιμεντοκονία σε σχέση με όλα τα προηγούμενα υλικά δεν είναι έτοιμο υλικό σχεδιασμένο ώστε να το παίρνεις έτοιμο και να το τοποθετείς. Θα πρέπει να το συνεργείο που θα κάνει την δουλειά να δημιουργήσει το τελικό δάπεδο την τελική επιφάνεια.

Αυτό αλλάζει τελείως την λογική κατασκευής ενός δαπέδου διότι είναι αποτέλεσμα του τεχνίτη που το εφαρμόζει. Το συμπέρασμα είναι ότι αν αποφασίσετε να κάνετε στο σπίτι σας δάπεδο από πατητή τσιμεντοκονία θα πρέπει να βρείτε πρώτα έναν καλό τεχνίτη ένα σωστό συνεργείο.

Όσο καλή και να είναι η ποιότητα της πατητής τσιμεντοκονίας που παίζει μεγάλο ρόλο αν δεν έχετε το κατάλληλο συνεργείο εφαρμογής είναι πεταμένα λεφτά.

Η πατητή τσιμεντοκονία εφαρμόζεται σε όλους τους χώρους κατοικίες και επαγγελματικούς και υπο προυποθέσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Πολυουρεθανικά Δάπεδα

Τα πολυουρεθανικά δάπεδα είναι πολύ ανθεκτικά δάπεδα , δημιουργούν ενιαία επιφάνεια χωρίς αρμούς σε αποχρώσεις που ταιριάζουν σε κάθε χώρο.

Τα τελευταία χρόνια προτιμούνται από τους διακοσμητές διότι δίνουν μια τελική όψη πολύ εντυπωσιακή όταν έχουμε κάποιες μοντέρνες σχεδιαστικά κατοικίες.

Τα υλικά που εφαρμόζονται για την δημιουργία ενός πολυουρεθανικού δαπέδου είναι χωρίς διαλύτες , δεν έχουν οσμές είναι αντιαλλεργικά για τον άνθρωπο.

Η τελική του μορφή μπορεί να είναι μια καθαρή απόχρωση που επιθυμούμε ή έχουμε την δυνατότητα να του δώσουμε μια πιο διακοσμητική όψη χρησιμοποιώντας έγχρωμες φολίδες , αδρανή υλικά που δίνουν όψη μωσαικού και άλλων διακοσμητικών στοιχείων.

Τα πολυουρεθανικά δάπεδα μπορούν να εφαρμοστούν άνετα σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

Υπάρχουν και άλλα είδη δαπέδων που εφαρμόζονται όπως τα δάπεδα από φυσικούς λίθους όπως το μάρμαρο , ο γρανίτης , φυσική πέτρα και διάφορα άλλα.

Αν θέλετε να κατασκευάσετε νέο δάπεδο ή να το ανακαινίσετε καλέστε μας

εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα.

Ονομα
Επώνυμο
Email
Μήνυμα
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Τι δάπεδο να διαλέξω οι επιλογές των υλικών

εποξειδικο δαπεδο
Ανακατασκευή διαμερίσματος