Χτίζοντας με Ytong block

Χτίζοντας με Ytong block τα πλεονεκτήματα

Τα Ytong είναι ένα υλικό που χρησιμοποιούμε για να κατασκευάσουμε εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους σε μια νέα κατοικία , επαγγελματικό χώρο ακόμα και σε ανακαινίσεις διαμερισμάτων και άλλων χώρων .

Χτίζοντας με Ytong block έχετε πολλά πλεονεκτήματα ανάλογα με την χρήση που θα κάνετε δηλαδή τον χώρο που θα τοποθετηθούν . Το βάρος τους και η ταχύτητα που μπορούν να μας δώσουν έτοιμο έναν τοίχο είναι από τα βασικότερα .

Επειδή έχω ακούσει διάφορα κατά καιρούς για το συγκεκριμένο υλικό θα ήθελα να αναφέρω μερικά πραγματάκια για να ξέρει ο καθένας που είναι η αλήθεια και που η λάθος πληροφόρηση που έχουν κάποιοι .

Έχουμε χρησιμοποιήσει το υλικό ως κατασκευαστές – τεχνικοί σε ανακαινίσεις διαμερισμάτων , κατοικιών , διάφορες προσθήκες σε κτίρια. Ακόμη και σε έναν τοίχο που θέλετε να χτίσετε σε έναν χώρο για να τον χωρίσετε η ευκολία είναι μεγάλη χωρίς πολλές φασαρίες και λάσπες !!

Κατ αρχάς το υλικό αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο πλέον ούτε στην ελληνική αγορά είναι δοκιμασμένο εδώ και χρόνια και έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε πάρα πολλούς τομείς . Το υλικό κατά την γνώμη μου είναι πολύ καλό αρκεί να ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά .

Παραδοσιακά στην χώρα μας το χτίσιμο γινόταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια με τα παραδοσιακά κεραμικά τούβλα και πολύ καλά κάναμε . Το ότι πλέον έχουν βγει και άλλα υλικά που βελτιώνουν κάποια χαρακτηριστικά δεν είναι κακό .

To Ytong έχει έναν διαφορετικό τρόπο χτισίματος όχι ποιο δύσκολο αλλά διαφορετικό . Έτσι ένας τεχνίτης χτίστης που έχει μάθει τόσα χρόνια σε έναν συγκεκριμένο τρόπο χτισίματος ενός τοίχου με το μυστρί και την λάσπη το να τον βάλεις να χτίσει με οδοντωτές σπάτουλες να τα κολλήσει με κόλλα και να τα κόψει με πριόνι έχει τις αντιρρήσεις του λογικό αλλά δεν είναι το υλικό που φταίει .

Επίσης έχω ακούσει και άλλα πολλά ότι τραβάει υγρασία , ότι δεν είναι δυνατό υλικό και άλλα πολλά . Η πραγματικότητα είναι διαφορετική δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του και θα καταλάβετε και σεις τα πλεονεκτήματα  του υλικού σε διάφορες κατασκευές που το χρησιμοποιούμε .

Χτίσιμο ytong σε ανακαίνιση σπιτιού

Πλεονεκτήματα

  • Το χαμηλό ειδικό βάρος του υλικού . Όταν έχουμε να κάνουμε μια προσθήκη ενός ορόφου σε μια υπάρχουσα κατοικία η οποία έχει κατασκευαστεί αρκετά χρόνια πριν είναι ιδανική η λύση του ytong λόγω του βάρους του σε σχέση με τα συμβατικά υλικά
  • Η ταχύτητα κατασκευής ενός τοίχου . Όταν έχουμε να χτίσουμε  τοίχους σε μια κατοικία με τυπικό ύψος ορόφου με το συμβατικό χτίσιμο , θα πρέπει να χτίσουμε τους τοίχους έως ένα ύψος 1,00 μ. – 1,20 μ.  να κατασκευάσουμε ένα σενάζ από μπετόν και την επόμενη μέρα να συνεχίσουμε το χτίσιμο έως το σημείο όπου πρέπει να κάνουμε το σφήνωμα του τοίχου που κανονικά πρέπει να γίνει μια μέρα μετά ώστε να σφηνώσει σωστά ο τοίχος . Με τα ytong έχετε την δυνατότητα να χτίσετε κατευθείαν έως το ταβάνι την ίδια μέρα . Δεν απαιτείται να κατασκευάσετε σενάζ .
  • Έχει πολύ καλές ηχομονωτικές ιδιότητες
  • Κατά την κατασκευή ενός τοίχου με ytong  block έχετε πολύ λιγότερα μπάζα σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές
  • Έχει πολύ καλή συμπεριφορά στην σεισμική δραστηριότητα σύμφωνα με μελέτη του Πολυτεχνείου
  • Η τελική επιφάνεια είναι πολύ ίσια και λεία με αποτέλεσμα να χρειάζεται λεπτότερη στρώση από σοβά
  • Είναι το πλέον κατάλληλο υλικό για εσωτερική ανακαίνιση σπιτιού

Τώρα το υλικό ytong block έχει και κάποιο μειονέκτημα και αυτό είναι η τιμή σε σχέση με την συμβατική κατασκευή αλλά αν δείτε συνολικά την κατασκευή ενός τοίχου και βάλετε όλες τις παραμέτρους μέσα σίγουρα η διαφορά σχεδόν μηδενίζεται .

Διαβάστε εδώ για όλα τα είδη τοιχοποιίας που μπορείτε να κατασκευάσετε

Αν θέλετε να χτίσετε με Ytong blοck σε μια νέα κατασκευή ή να κάνετε μια ανακαίνιση του χώρου σας επικοινωνήστε μαζί μας  για να σας δώσουμε μια καθαρή και γρήγορη τοποθέτηση του υλικού

🎬 Γραφτείτε στο κανάλι μας για να βλέπετε λύσεις στα προβλήματα που αφορούν την κατοικία σας. https://www.youtube.com/channel/UCoL5…

Processing…
Επιτυχία είστε στην λίστα μας

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε σύντομα

οι καλύτερες λύσεις για προσθήκες κτιρίων
ευκολία στο χτίσιμο με ytong
χτιζοντας με πορομπετόν
χτίζοντας με πορομπετόν
χτίζοντας με ytong

5 σκέψεις για το “Χτίζοντας με Ytong block τα πλεονεκτήματα”

  1. Παράθεση: Αλλαγή αντικατάσταση κουφωμάτων και χτίσιμο τοίχου - eletech

  2. Παράθεση: Οι καλύτερες λύσεις για προσθήκες κτιρίων - eletech

  3. Παράθεση: Επισκευές σπιτιού οι εργασίες που αντιμετωπίζουμε - eletech

  4. Παράθεση: Εσωτερική ανακαίνιση σπιτιού μάθετε τα πάντα - eletech

  5. Παράθεση: Ανακαίνιση σπιτιού στο Παλαιό Φάληρο - eletech .gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *