Ανακαίνιση ρετιρέ με αλλαγή στέγης στο Μαρούσι

Ανακαίνιση ρετιρέ

Η ανακαίνιση ρετιρέ ήταν επιβεβλημένη διότι ήταν σε κακά χάλια.

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε κατασκευαστεί στην ταράτσα κτιρίου στο Μαρούσι .

Οι  προδιαγραφές του δεν ήταν υψηλές και είχε κατασκευαστεί ως ένας δευτερεύων χώρος της κατοικίας . Η κατασκευή του είχε γίνει την δεκαετία του ’80 ως μια οικονομική λύση .

Η οροφή του ήταν από ξύλινο σκελετό με επένδυση εσωτερικά πλαστικό ραμποτέ . Από πάνω είχε τοποθετηθεί ασφαλτικό κεραμίδι με μια ασφαλτική μεμβράνη ενδιάμεσα για την υγρομόνωση της οροφής . Η κλίση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη με αποτέλεσμα με τα χρόνια να υπάρχει φθορά στην στέγη .

Το νερό περνούσε και εσωτερικά στα ξύλα με αποτέλεσμα με τα χρόνια να υποστεί σοβαρές ζημίες ο σκελετός όπου πλέον η στέγη ήταν έτοιμη να  καταρρεύσει .

Διαβάστε εδώ τι πρέπει να προσέξετε σε μια επισκευή κεραμοσκεπής

Οι τοίχοι είχαν κατασκευαστεί και αυτοί με την ίδια τακτική δηλαδή με πλαστικό ραμποτέ ως τελικές επιφάνειες εσωτερικά και εξωτερικά . Ο σκελετός ήταν και εδώ ξύλινος με μικρά σχετικά προβλήματα .

Οι εργασίες ανακαίνισης ρετιρέ

Η στέγη ξηλώθηκε και αντικαταστάθηκε εξ’ ολοκλήρου με πάνελ πολυουρεθάνης οροφής με τραπεζοειδή μεταλλική επιφάνεια από πάνω σαν κεραμίδι στο χρώμα του και εσωτερικά μεταλλικό ραμποτέ . Το πάχος του πάνελ είναι 5 εκατοστά με πολυουρεθάνη ενδιάμεσα . Επιλέχτηκε το συγκεκριμένο υλικό λόγω της μικρής κλίσης που είχε η στέγη .

Στους τοίχους ξηλώθηκε το πλαστικό ραμποτέ μέσα – έξω και κρατήθηκε ο ξύλινος σκελετός όπου επισκευάστηκε και ενισχύθηκε σε κάποια σημεία με μεταλλικά προφίλ . Εσωτερικά στους τοίχους τοποθετήθηκαν δυο φύλλα γυψοσανίδας και εξωτερικά τοποθετήθηκε τσιμεντοσανίδα . Στην επιφάνεια της τσιμεντοσανίδας εφαρμόστηκε σε δυο χέρια με ενδιάμεσα τοποθέτηση αντιαλκαλικού πλέγματος το υλικό betocoat της εταιρείας knauf . Το συγκεκριμένο υλικό αποτελεί το φινίρισμα της τσιμεντοσανίδας .

Εσωτερικά του τοίχου τοποθετήθηκε για την θερμομόνωση του χώρου ορυκτοβάμβακας της εταιρείας Knaufinsulation με υψηλή απόδοση .

Η ανακαίνιση ρετιρέ στο Μαρούσι ήταν απαραίτητη λόγω της κακής κατάστασης που είχε περιέλθει ο χώρος .  Με την ριζική αυτή αλλαγή ο χώρος έγινε καινούργιος , λειτουργικός και με καλύτερη ενεργειακή απόδοση .

Για οποιαδήποτε ανακαίνιση έχετε στο μυαλό σας επικοινωνήστε μαζί μου

Αν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις γύρω από την ανακαίνιση σπιτιού διαβάστε εδώ

τοποθέτηση πάνελ πολυουρεθάνης οροφής
επισκευή τοίχου με ξύλινο σκελετό
Ανακαίνιση ρετιρέ στο Μαρούσι

1 σκέψη για το “Ανακαίνιση ρετιρέ με αλλαγή στέγης στο Μαρούσι”

  1. Καλησπερα,
    με το προβλημα του κτυπογενους θορυβου και γενικα με την ηχομονωση που δυστηχως τα πανελ πολυουρεθανης εχουν , τι κανατε; Σας ρωταω γιατι εχω ενα δομα 50τμ με πανελ και δυστηχως ο θορυβος που παραγεται οταν βρεχει , ειναι μεγαλος.
    Ευχαριστω

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *