Γιατί ξεφλουδίζει ο τοίχος τρόποι αντιμετώπισης

Γιατί ξεφλουδίζει ο τοίχος τρόποι αντιμετώπισης

Ένα συχνό πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε στο σπίτι μας είναι γιατί ξεφλουδίζει ο τοίχος και ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης.

Γενικά αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι αν έχουν γίνει όλα με τον σωστό τρόπο δεν θα πρέπει ο τοίχος να ξεφλουδίζει.

Όταν παρατηρούμε ξεφλούδισμα στους τοίχους αυτό γίνεται για διάφορους λόγους.

Ξεφλούδισμα τοίχου από υγρασία

Είναι μια συνηθισμένη περίπτωση που εμφανίζεται στους τοίχους εξωτερικούς και εσωτερικούς. Αν μένετε σε ισόγεια κατοικία ανάλογα με την περιοχή μπορεί να εμφανιστεί υγρασία σε διάφορα σημεία στο σπίτι.

Αυτό γίνεται διότι έχουμε το φαινόμενο της ανιούσας υγρασίας , διαβάστε εδώ περισσότερα όπου η υγρασία ανεβαίνει από το φυσικό έδαφος. Στις κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν γίνει εργασίες στεγάνωσης – μόνωσης.

Έτσι η υγρασία ανεβαίνει από τους τοίχους και εμφανίζεται με το ξεφλούδισμα στα χρώματα. Με το καλύτερο ποιοτικά χρώμα να βάψετε τους τοίχους σας αν έχει υγρασία ο τοίχος το χρώμα θα αλλοιωθεί.

Ανιούσα υγρασία στους τοίχους αντιμετώπιση
Τοίχος με προβλήματα ανιούσας υγρασίας

Γενικά αν είστε σε στάδιο που κατασκευάζετε το σπίτι σας θα πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες εργασίες ώστε να μην εμφανιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Δείτε σε βίντεο πως αντιμετωπίζετε το πρόβλημα υγρασίας στους τοίχους

Γιατί ξεφλουδίζει ο τοίχος τρόποι αντιμετώπισης

Δεν έχει εφαρμοστεί αστάρι

Ένας άλλος λόγος που ξεφλουδίζει ο τοίχος είναι η μη εφαρμογή ασταριού πριν να βάψουμε έναν τοίχο. Όταν ο τοίχος είναι καινούργιος είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί αστάρι πρόσφυσης πριν πάμε να βάψουμε τον τοίχο. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό τότε έχουμε ξεφλούδισμα των χρωμάτων στους τοίχους και τα ταβάνια.

Επίσης η λάθος αραίωση του ασταριού πάλι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον ελαιοχρωματισμό των τοίχων.

Κακής ποιότητας αστάρι

Μια άλλη περίπτωση ξεφλουδίσματος χρωμάτων είναι η κακή ποιότητα ασταριού. Δεν κάνουν όλα τα αστέρια του εμπορίου για όλες τις επιφάνειες. Έχουμε αντιμετωπίσει περιπτώσεις σε εξωτερικές και εσωτερικές τοιχοποιίες που έχουν εφαρμοστεί διάφορες πατέντες στο αστάρι.

Να αναφέρω διάφορα υλικά που μου έχουν πει ιδιοκτήτες όπως λάδι , αβγά κλπ. Δεν αστειεύομαι ισχύουν αυτά που σας λέω.

Επισκευή κτιρίου στην Κόρινθο
Κτίριο που έγινε επαναβαφή λόγω κακής ποιότητας ασταριού

Γιατί ξεφλουδίζει ο τοίχος

Κακής ποιότητας χρώμα

Πλέον στην βιομηχανία των χρωμάτων υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να βάψουμε τις επιφάνειες των τοίχων σε ένα κτίριο. Μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο και να έχουμε ποιότητα υλικού και αντοχή στο χρόνο.

Ένα πολύ οικονομικό χρώμα σε μια κατοικία θα βγάλει σύντομα τα προβλήματα του. Θα χαθεί σύντομα η απόχρωση του και στην συνέχεια μπορεί να ξεφλουδίσει. Αυτός είναι και ένας λόγος που ένα συνεργείο σε σχέση με κάποιο άλλο έχει διαφορά στην τιμή προσφοράς εργασιών.

Επαναβαφή επιφανειών σε κατοικία με ξύσιμο αφαίρεση παλαιών χρωμάτων σε μεγάλα τμήματα τοίχου

Γιατί ξεφλουδίζει ο τοίχος τρόποι αντιμετώπισης – επαναβαφή επιφανειών

Όταν πάμε να κάνουμε επαναβαφή σε τοιχοποιίες καλό είναι να κάνουμε λεπτομερή έλεγχο στις παλιές χρωματισμένες επιφάνειες. Πρέπει να εξετάσουμε αν έχουν φουσκώματα που δεν φαίνονται με μια πρώτη ματιά και να τα αφαιρέσουμε. Αν πάμε και βάψουμε σε τέτοιες προβληματικές επιφάνειες το σίγουρο είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ξεφλουδίσματα.

Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη περίπτωση όταν περνούμε το πιο οικονομικό συνεργείο και βάφουμε το σπίτι μας σε μια μέρα. Στο βάψιμο η προεργασία των τοίχων είναι ένα βασικό σημείο που δεν το προσπερνάμε έτσι απλά. Να βάψεις με ένα ρολό κατόπιν είναι σχετικά απλή δουλειά αν δεν έχεις απαιτήσεις από την τελική επιφάνεια του τοίχου.

Αν θέλετε να αποφύγετε τα παραπάνω προβλήματα στο μέλλον καλέστε μας για να σας δώσουμε μια προσφορά εργασιών ελαιοχρωματισμού

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα

Γιατί ξεφλουδίζει ο τοίχος

τοίχος με ξεφλουδίσματα και προβλήματα υγρασίας Γιατί ξεφλουδίζει ο τοίχος τρόποι αντιμετώπισης
τοίχος με ξεφλουδίσματα χρωμάτων από υγρασία

Δείτε ένα βίντεο πως μπορεί να γίνει αφύγρανση στις τοιχοποιίες με αφυγραντικούς σοβάδες

Processing…
Επιτυχία είστε στην λίστα μας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *