Ενίσχυση πλάκας σκυροδέματος με ανθρακοελάσματα

Ενίσχυση πλάκας σκυροδέματος με ανθρακονήματα

Η συγκεκριμένη εργασία ενίσχυση πλάκας σκυροδέματος με ανθρακονήματα πραγματοποιείται όταν έχουμε σοβαρές φθορές στον οπλισμό της πλάκας μπετόν και χρειάζεται στατική ενίσχυση.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε τα συγκεκριμένα υλικά όπως η αλλαγή χρήσης του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση ανάλογα με την μελλοντική χρήση του κτιρίου ο μηχανικός βάσει μελέτης προχωράει στην ενίσχυση συγκεκριμένων τμημάτων οπλισμένου σκυροδέματος ή ακόμη και σε γενική ενίσχυση.

Ενίσχυση πλάκας σκυροδέματος με ανθρακονήματα

Οι εργασίες που απαιτούνται σε μια ενίσχυση οπλισμένου σκυροδέματος είναι συγκεκριμένες και ακολουθούν κάποια πρότυπα που υπάρχουν.

Το συνεργείο που θα εκτελέσει τις εργασίες ενίσχυσης της πλάκας , ενίσχυσης υποστηλωμάτων , ενίσχυση δοκών πρέπει να έχει εξειδίκευση στον τομέα.

Εδώ προχωρήσαμε στην ενίσχυση πλάκας σκυροδέματος με ανθρακονήματα και συγκεκριμένα με ανθρακοελάσματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου.

Για να φτάσουμε στην εκτέλεση των εργασιών της δομητικής ενίσχυσης της πλάκας απαιτούνται διάφορες εργασίες που πρέπει να προηγηθούν.

Στο συγκεκριμένο έργο είχαμε προβλήματα υγρασίας στην ταράτσα που είχε μείνει χωρίς προστασία για αρκετά χρόνια. Η πλάκα δεν είχε ρύσεις και είχε σοβαρό πρόβλημα με λιμνάζουσα νερά.

Διαβάστε εδώ για την κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα.

Η πλάκα λοιπόν είχε διαβρωθεί με αποκόλληση τμημάτων μπετόν (ενανθράκωση σκυροδέματος) και διάβρωση του οπλισμού του σκυροδέματος.

Αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την κατάσταση του σκυροδέματος και του οπλισμού προχωράμε στην επισκευή του μπετόν με τα αντίστοιχα υλικά.

Στην επισκευή του σκυροδέματος χρησιμοποιούμε υλικά που είναι πιστοποιημένα για την συγκεκριμένη εργασία. Σε αυτή την επισκευή χρησιμοποιήσαμε υλικά της εταιρείας sika.

επισκευή πλάκας από οπλισμένο σκυρόδεμα

Για να τοποθετηθούν τα ανθρακοελάσματα πρέπει να προηγηθούν συγκεκριμένες εργασίες. Η σωστή προετοιμασία της επιφάνειας του σκυροδέματος είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία της εφαρμογής των ανθρακοελασμάτων.

ενίσχυση πλάκας με ανθρακοελάσματα
Ενίσχυση πλάκας σκυροδέματος με ανθρακονήματα
Ενίσχυση πλάκας σκυροδέματος με ανθρακονήματα – ανθρακοελάσματα

Η ενίσχυση πλάκας σκυροδέματος με ανθρακονήματα απαιτεί πολύ καλή γνώση των υλικών και του τρόπου εφαρμογής τους. Είναι μια εργασία που γίνεται για να ενισχύσει στατικά το κτίριο ώστε να έχει τις αντοχές που πρέπει κατά την χρήση του.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα ή επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις εργασίες που θέλετε να πραγματοποιήσετε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *