Επισκευή στο ταβάνι

Επισκευή στο ταβάνι τι πρέπει να κάνουμε

Επισκευή στο ταβάνι τι πρέπει να κάνουμε

Εδώ είναι που το έχουμε ακούσει πολλές φορές ” θα μας πέσει το ταβάνι στο κεφάλι ” όταν δημιουργείται το συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην επισκευή στο ταβάνι.

Σε πολλές περιπτώσεις όπου το ταβάνι είναι κατασκευασμένο ως τελική επιφάνεια από σοβά παρουσιάζεται το φαινόμενο . Δηλαδή ο σοβάς κρεμάει “κουφώνει” από το υπόστρωμα συνήθως μπετόν και είναι έτοιμο να πέσει .

Γενικά η τελική επιφάνεια του ταβανιού ο σοβάς δεν μπορεί  να κρεμάσει χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος .  Το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί σε νέες κατασκευές αλλά και σε παλιές κατασκευές .

Νέες κατοικίες κατασκευές

Σε νέες κατασκευές εμφανίζεται κυρίως για δυο βασικούς λόγους . Η επιφάνεια του μπετόν του ταβανιού είναι πολύ λεία (εμφανή μπετά). Παλαιότερα οι ξυλότυποι που κατασκευαζόταν τα καλούπια του μπετόν ήταν συνήθως τάβλες . Οι τάβλες είναι τραχιές στην επιφάνεια τους και δημιουργούσαν μια τελική επιφάνεια πορώδη . Με αυτόν τον τρόπο η πρόσφυση του τελικού υλικού σοβά ήταν ικανοποιητική και χωρίς προβλήματα .

Πλέον ως ξυλότυποι χρησιμοποιούνται και άλλα υλικά π.χ μπετοφόρμ που δίνουν μια επιφάνεια λεία. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν τα κατάλληλα αστάρια όπου μπορούν να δημιουργήσουν μια επιφάνεια με καλύτερη πρόσφυση και έτοιμη για σοβάτισμα .

Ένας άλλος λόγος μαζί με την ύπαρξη λείας επιφάνειας είναι και όταν η επιφάνεια είναι βρώμικη ,  έχει σκόνες και γενικά δεν είναι κατάλληλη για να δεχτεί το επόμενο υλικό . Θα πρέπει η επιφάνειες αυτές να καθαρίζονται καλά πριν από το επόμενο στάδιο.

Επισκευή στο ταβάνι

Σε υπάρχουσες παλιές κατασκευές  το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως από την υγρασία στο ταβάνι . Τι γίνεται δηλαδή σε αυτή την περίπτωση . Από διάφορους λόγους αν το ταβάνι μας είναι ταυτόχρονα και τελευταία πλάκα (ταράτσα) και η πλάκα δεν έχει υγρομόνωση. Τότε η υγρασία περνάει στην πλάκα και σκουριάζει τα σίδερα με το γνωστό πρόβλημα της ενανθράκωσης του μπετόν .

Άλλη περίπτωση είναι στον από πάνω όροφο να έχουν διαρροή τα υδραυλικά τους , οι σωληνώσεις , μια διαρροή από το σιφόνι , κατασκευή ντουζιέρας χωρίς στεγάνωση και διάφοροι άλλοι λόγοι .

Φουσκωμένος σοβάς σε οροφή

Η επισκευή στο ταβάνι είναι μια δουλειά που θέλει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες για να επισκευαστεί σωστά το ταβάνι . Συνήθως το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν το σπίτι κατοικείται και είναι δύσκολη η επισκευή .

Θα πρέπει να πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη η αναστάτωση , φθορά και λάσπες στο σπίτι .

Αν έχετε προβλήματα με το ταβάνι σας καλέστε μας

Περιγράψτε μας την επισκευή που θέλετε να πραγματοποιήσετε

Όνομα
Email
Μήνυμα
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.
Επισκευάζοντας σωστά το ταβάνι
επισκευή στο ταβάνι
Επισκευή στο ταβάνι
επισκευή σε ταβάνι με διαδοκίδες
Αποκατάσταση στο ταβάνι

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *