Κεραμίδια για το χιόνι

Κεραμίδια για το χιόνι τι επιλέγουμε

Ποια είναι τα κατάλληλα κεραμίδια για το χιόνι , τι πρέπει να προσέξουμε για να μην έχουμε προβλήματα στην βαρυχειμωνιά.

Όταν λέμε ποια είναι τα καλύτερα κεραμίδια για το χιόνι εννοούμε αυτά που θα αντέξουν στις ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Ποιες είναι αυτές , φυσικά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε μια έντονη χιονόπτωση.

Όταν χιονίζει για πολλές ημέρες και το χιόνι παραμένει στα κεραμίδια με τις χαμηλές θερμοκρασίες παγώνει και δημιουργεί προβλήματα.

Τα κεραμίδια που τοποθετούσαμε παλαιότερα στις στέγες εννοώ τα κλασικά κεραμικά ρωμαϊκά κεραμίδια δεν είχαν κάποια αδιαβροχοποίηση. Το αποτέλεσμα ήταν το νερό να διεισδύει εσωτερικά στο υλικό και με το πάγωμα του νερού το κεραμίδι να σπάει.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις ορεινές περιοχές της χώρας μας χρησιμοποιούν την πέτρα ως επικάλυψη της στέγης. Αυτό γίνεται για λόγους προστασίας του κτιρίου και για λόγους αρχιτεκτονικής της περιοχής.

στέγη με πέτρα

Τα τελευταία χρόνια τα κεραμίδια έχουν βελτιωθεί και έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω βελτίωσης της σύνθεσης τους. Μιλάμε πάντα για τα κεραμικά κεραμίδια που βλέπουμε στις περισσότερες κατασκευές.

Τα ιδανικά κεραμίδια για το χιόνι και τον πάγο

Αν θέλουμε να ξεμπερδέψουμε μια και καλή από τέτοιου είδους προβλήματα που παρουσιάζονται τον χειμώνα με συχνές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες θα επιλέξουμε τα τσιμεντοκεράμιδα.

Είναι τα καταλληλότερα για στέγες που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές και τον χειμώνα έχουν έντονες χιονοπτώσεις. Δεν έχει σημασία να χιονίζει συχνά 8-10 φορές το χειμώνα και δυο φορές να χιονίσει πολύ η ζημιά μπορεί να γίνει αν δεν έχουμε κάνει την κατάλληλη κατασκευή.

Τα τσιμεντοκεράμιδα λόγω της σύνθεσης τους έχουν καλύτερη συμπεριφορά σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό τους είναι η καλύτερη “πλέξη” των κεραμιδιών μεταξύ τους. Δηλαδή έχουν καλύτερη αλληλοκάλυψη στην τοποθέτηση τους με αποτέλεσμα το νερό να είναι πολύ δύσκολο να περάσει από κάτω. Να περάσει δηλαδή ανάμεσα από τα κεραμίδια και να έχουμε προβλήματα υγρασίας.

Αυτό βοηθάει ιδιαίτερα όταν οι στέγες έχουν μικρή κλίση. Εκεί υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τις βροχές και τον κόντρα άνεμο από την κλίση της στέγης. Η σωστή κλίση στα κλασικά ρωμαϊκά και βυζαντινά κεραμίδια είναι γύρω στο 30-35% σε διαφορετική περίπτωση το νερό περνάει κάτω από τα κεραμίδια.

Διαβάστε εδώ πως κατασκευάζουμε σωστά μια στέγη

Αν κάνετε μια βόλτα στα ορεινά χωριά της πατρίδας μας θα δείτε σε πολλές κατασκευές στέγης να έχουν τοποθετήσει τσιμεντοκεράμιδα. Ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αττικής που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Εφόσον έχετε επιλέξει τα κατάλληλα κεραμίδια για το χιόνι το επόμενο βήμα είναι η σωστή θερμομόνωση της στέγης διαβάστε εδώ το ενδιαφέρον άρθρο.

Επιλέξτε τις κατάλληλες λύσεις στην στέγη σας ώστε να μην έχετε προβλήματα στο μέλλον. Καλέστε μας για να υλοποιήσουμε το έργο σας.

Processing…
Επιτυχία είστε στη λίστα μας
κεραμίδια για το χιόνι
Κεραμίδια για το χιόνι
θερμομόνωση σκεπής
κεραμίδια για το χιόνι
Στέγη με τσιμεντοκεράμιδα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *