Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο

Σχεδιάζοντας να μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο μπορεί να ακούγεται δύσκολο με περιορισμένες δυνατότητες και λύσεις όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την εικόνα  του χώρου σας . Μπορεί να φαίνεται μικρός και είναι δύσκολο να αναβαθμιστεί, αλλά μπορούν να γίνουν βελτιώσεις που δημιουργούν περισσότερο χώρο.

Εδώ είναι μερικές μεγάλες ιδέες για να μεγαλώσετε το μικρό σας μπάνιο

1. Βελτιώστε την ακαταστασία


Ενώ το μπάνιο σας θα πρέπει να έχει τα απαραίτητα, μερικές φορές μπορεί να προσθέσετε κομμάτια που δεν έχουν νόημα. Θα μπορούσε να είναι τα πρόσθετα ράφια για πετσέτες , ένα πολύ μεγάλο ράφι, πάρα πολλά μπιχλιμπίδια στον πάγκο που διαρκώς συσσωρεύονται.  Βγάλτε τα ράφια που δεν χρησιμοποιείτε ή  αφαιρέστε αντικείμενα που είναι αποκλειστικά και μόνο για ντεκόρ. Βάλτε όλα όσα χρειάζεστε πραγματικά σε ένα ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη  εάν έχετε και αποθηκεύστε τα  δευτερεύοντα πράγματα σε μια ντουλάπα κοντά στο χώρο.

2. Δημιουργήστε ελεύθερο χώρο

Εάν έχετε ένα ιδιαίτερα στενό μικρό μπάνιο, έχετε ήδη ξεμείνει από αρκετό ελεύθερο χώρο . Αλλάξτε τυχόν μεγάλο ντουλάπι στο χώρο με το να το αντικαταστήσετε με ένα νεροχύτη που έχει σχεδιαστεί ειδικά για μικρά μπάνια και έχει από κάτω και ντουλάπι. Δεν καταλαμβάνουν τόσο πολύ χώρο στο πάτωμα. Επίσης μπορείτε να βάλετε ένα καθρέπτη που είναι μαζί με ράφια ή ντουλαπάκια.

3. Εγκαταστήστε μικρότερα στοιχεία στο μπάνιο

Μερικές φορές τα μικρά μπάνια είναι εξοπλισμένα με εγκαταστάσεις που προορίζονται για μεγάλα μπάνια. Αυτό περιλαμβάνει:

Καμπίνες Μπάνιου
Νεροχύτες
Μπανιέρες και ντουζιέρες
Τουαλέτες

Οι κατασκευαστές των υλικών πλέον είναι ειδικευμένοι στην εύρεση του σωστού μεγέθους πραγμάτων και αξεσουάρ για ένα μικρό μπάνιο.

4. Απλοποιήστε το μπάνιο σας

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μεγαλώνουν το χώρο σε ένα μικρό μπάνιο είναι η αλλαγή από μπανιέρα σε ντους. Πόσο συχνά σκοπεύετε να περάσετε το χρόνο σας χαλαρώνοντας σε μια μπανιέρα που είναι στριμωγμένη μέσα σε ένα μικρό μπάνιο ; Δημιουργήστε χώρο και  εγκαταστήστε μια καμπίνα ντους. Αυτό καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο από μια  ορθογώνια μπανιέρα, και μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε μια γωνία έτσι ώστε να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο.

5. Αύξηση του φωτισμού

Τα μικρά  μπάνια συχνά φαίνονται μικρά και στριμωγμένα ,  επειδή δεν υπάρχει αρκετός φωτισμός. Θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο φωτισμό στο δωμάτιο, αν θέλετε να έχετε την αίσθηση του ανοιχτού χώρου. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπερδέψτε το φωτισμό με τους καθρέφτες. Οι καθρέπτες δείχνουν συχνά ένα χώρο μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι. Τοποθετήστε έναν καθρέφτη στο μακρύτερο τοίχο στο δωμάτιο (πάνω από ένα νεροχύτη, συνηθέστερα) και αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το πώς εμφανίζεται το δωμάτιο σε μέγεθος.

6. Επιλέξτε ένα νέο χρώμα βαφής

Επιλέξτε να αλλάξετε την παλέτα χρωμάτων στο μπάνιο σας για να αυξήσετε τη φωτεινότητα του δωματίου και τη διαφάνεια. Δοκιμάστε τα φωτεινά χρώματα όπως το λευκό, μπεζ, γκρι ή παστέλ. Αν θέλετε να πάτε σε άλλο τρόπο και να κάνετε ένα σκούρο χρώμα,  είναι και αυτό  επίσης μια χαρά. Απλά θα πρέπει να συνδυαστεί και με τα υπόλοιπα πράγματα του χώρου .

Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο λοιπόν με τις παραπάνω ιδέες και είμαι στην διάθεσή σας να υλοποιήσω τις ιδέες σας

Δείτε επίσης

Ανακαίνιση μπάνιου 10+1 συμβουλές πριν ξεκινήσετε

Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο
Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο
Ανακαίνιση μπάνιου 11
Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο
Ανακαίνιση μπάνιου 7

πηγή www.cheatsheet.com