Διακόσμηση τοίχου τι επιλογές έχουμε να εφαρμόσουμε

Όταν μιλάμε για διακόσμηση τοίχου οι επιλογές που έχουμε πλέον είναι πάρα πολλές .

Μπορούσε να διακοσμήσουμε τον τοίχο με γεωμετρικά σχήματα απλά , σύνθετα σε διάφορα χρώματα . Αυτή είναι η τελευταία τάση στην διακόσμηση των εσωτερικών τοίχων σε μια κατοικία ή σε επαγγελματικό χώρο .

Δεν υπάρχουν κάποια στάνταρτ σχέδια , είναι καθαρά θέμα έμπνευσης το πως θέλετε να το σχεδιάσετε . Τα χρώματα πρέπει να είναι έντονα ώστε να δίνουν ένα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα .

Ένας άλλος τρόπος εξίσου εντυπωσιακός και σχετικά εύκολος είναι η τεχνοτροπία με σφουγγάρι σε διάφορα χρώματα . Σχεδόν όλες οι εταιρίες παραγωγής χρωμάτων έχουν πλέον στην συλλογή τους και χρωματικές τεχνοτροπίες με διάφορους τρόπους . Δείτε εδώ και ένα βίντεο εφαρμογής της συγκεκριμένης τεχνοτροπίας .

Υπάρχουν και εταιρείες που ασχολούνται αποκλειστικά με τεχνοτροπίες και την διακόσμηση των τοίχων . Μια πολύ καλή εταιρεία στο κομμάτι αυτό είναι η Giorgio Graesan & Friends .

τεχνοτροπία με σφουγγάρι στολισμένα σπίτια

Μια άλλη τεχνοτροπία τοίχου είναι η stucco veneziano αρκετά πιο δύσκολη αλλά το αποτέλεσμα της θα σας ικανοποιήσει δίνοντας μια μοναδική  εμφάνιση σε ένα χώρο.

Στην εφαρμογή ο τοίχος που επιλέγετε να γίνει η τεχνοτροπία σπατουλάρεται σε τρία στάδια δίνοντας ένα πολύ λείο τελικό αποτέλεσμα . Ο χρωματισμός κάνει διάφορα “νερά ” ανάλογα με το πάτημα της σπάτουλας .

τεχνοτροπία stucco veneziano

Άλλη επιλογή για την διακόσμηση τοίχου είναι η δημιουργία ενός μαυροπίνακα . Επιλέγουμε ένα τμήμα τοίχου , επιφάνειας  ή και ολόκληρο τοίχο και εφαρμόζουμε συγκεκριμένο υλικό που δημιουργεί τον μαυροπίνακα .

κατασκευή μαυροπίνακα

Γενικά υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές εδώ αναφέρουμε κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με χρώματα. Μπορούμε και με άλλα υλικά όπως ταπετσαρίες , διάφορα άλλα υλικά .

Οι παραπάνω προτάσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορους χώρους ανάλογα με την επιλογή και το γούστο του κάθε ενδιαφερόμενου .

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την εφαρμογή και το κόστος τους . Μπορώ να έρθω να δω τον χώρο που ενδιαφέρεστε να διακοσμήσετε και να δούμε τις επιλογές σας.

Καλή συνέχεια

Λευτέρης Σιώμος