Επισκευή κτιρίων

Επισκευή κτιρίων αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα

Γιατί θα πρέπει να γίνεται άμεσα η επισκευή κτιρίων και ποια τα σημάδια που μας δείχνει το κτίριο.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο σε πολλές περιπτώσεις να γίνονται ατυχήματα από πτώση υλικών (σοβάδες , μάρμαρα)

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες να μην έχουν συντηρήσει σωστά τα κτίρια . Τα αποτελέσματα είναι τα παραπάνω και σε πολλές περιπτώσεις από τύχη δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί ανθρώπων .

Η επισκευή κτιρίων τα οποία  έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές κρίνεται απαραίτητη για θέματα ασφάλειας , προστασίας του κτιρίου και οικονομίας .

Επισκευή κτιρίων

Αιτίες που δημιουργούνται τα προβλήματα

Τα αίτια που έχουν δημιουργηθεί τα προβλήματα πολλά . Σε αρκετές περιπτώσεις με μια απλή στεγάνωση των αρμών σε πλακάκια ή μάρμαρα θα μπορούσε να είχε σταματήσει το πρόβλημα .

Το τελευταίο διάστημα έχω δει δεκάδες κτίρια που με καλούν για να επισκευάσω . Τα περισσότερα έχουν προβλήματα κυρίως στα στηθαία των μπαλκονιών (μετόπες) , στις οροφές τους , στις ταράτσες και σε άλλα σημεία όπως κολώνες και δοκάρια .

Μαρμαροποδιές μπαλκονιών με προβλήματα

Όταν πρόκειται για πολυκατοικίες εδώ αρχίζουν τα σοβαρά προβλήματα . Λόγω της οικονομικής κρίσης που περάσαμε και γενικά των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των ιδιοκτητών πολύ δύσκολα αποφασίζουν να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές . Ο καθένας φέρνει μια δικαιολογία για να μην πληρώσει ή να μεταφέρει την υπαιτιότητα της φθοράς του κτιρίου σε άλλον .

Έχω ακούσει διάφορα αστεία κατά καιρούς . Οι τέντες  λένε μερικοί  ότι δημιούργησαν το πρόβλημα που στηρίχτηκαν στην οροφή του μπαλκονιού . Οι γλάστρες κάποιοι άλλοι που ποτίζουν τα λουλούδια . Σίγουρα αν έχουν ξεκολλήσει τα μάρμαρα σε ένα στηθαίο και το νερό περνάει από τους αρμούς το πρόβλημα δημιουργείται πολύ πιο γρήγορα .

Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν μιλάμε για ζημιά στα στηθαία – μετόπες το πρόβλημα ξεκινάει από τους αρμούς στα μάρμαρα που έχουν ρηγματώσει , τα πλακάκια , το μωσαϊκό που έχει φθαρεί .

Όταν οι αρμοί είναι ανοιχτοί περνάει το νερό και δημιουργεί εσωτερικά υγρασία στον σοβά και το μπετόν με το γνωστό φαινόμενο ενανθράκωσης του σκυροδέματος . Διαβάστε εδώ  πως έχουμε επισκευάσει σωστά τη ζημία  στα έργα που έχουμε αναλάβει .

Επισκευή κούτελα μπαλκονιών

Εξωτερικοί τοίχοι

Μια άλλη περίπτωση είναι εξωτερικά στις τοιχοποιίες , να μην έχει συντηρηθεί σχεδόν ποτέ το κτίριο . Ένα κτίριο 20-30 ετών χωρίς να  έχει καμιά προστασία στα καιρικά φαινόμενα λογικό είναι να διαβρωθεί. Τα κτίρια πρέπει να συντηρούνται ανά 10 – 15 έτη με μικρές παρεμβάσεις που βοηθούν πολύ στην προστασία τους.

Εδώ εμφανίζεται πτώση σοβάδων , φουσκωμένα χρώματα , ρηγματωμένο μπετόν , σκουριασμένα σίδερα. Η εμφάνιση αυτών των προβλημάτων γίνεται και στα καινούργια κτίρια λόγω κακής κατασκευής . Ιδίως στα εμφανή μπετά σε μπαλκόνια , κολόνες , δοκάρια .

Τα σίδερα δεν έχουν  την απαραίτητη επικάλυψη στο μπετόν δηλαδή σε βάθος 2 εκατοστών . Έτσι μετά από ένα χρονικό διάστημα αρχίζουν και σκουριάζουν λόγω ότι έχουν τοποθετηθεί επιφανειακά  κατά την κατασκευή τους .

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν τα κατάλληλα υλικά για να επισκευαστεί σωστά το εμφανές μπετόν . Διαβάστε  τον τρόπο με σύγχρονα νέα πιστοποιημένα υλικά .

Αποκατάσταση κούτελα μπετόν εμφανή στηθαία
Πλέον έχουν βγει υλικά που είναι κατάλληλα για συγκεκριμένο πρόβλημα το καθένα στην οικοδομή . Δεν κάνουν όλα τα υλικά για όλες τις επισκευές στο κτίριο .

Αντιμετωπίστε σωστά το πρόβλημα

Πλέον η επισκευή των κτιρίων γίνεται με διάφορους τρόπους . Αν το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα δυο σημεία και το κτίριο είναι πολυόροφο μια καλή λύση για την αποκατάστασή του θα ήταν η χρήση γερανού με καλάθι . Σε αυτή την περίπτωση σας έρχεται πιο οικονομικά και διορθώνετε το άμεσο πρόβλημα .

Μην κάνετε επισκευή με γερανό όταν πρόκειται για σοβαρές ζημιές σε μεγάλη έκταση . Σε αυτή την περίπτωση οι καθαιρέσεις , τα ξηλώματα δηλαδή στα στηθαία , τις μετόπες είναι επικίνδυνο να αποξηλωθούν και σε άλλα σημεία την ώρα της καθαίρεσης και να έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα με πτώση μεγάλων τμημάτων σοβά ή μπετόν ανεξέλεγκτα .

Επισκευή κτιρίων με γερανό
Οπωσδήποτε με όποιο τρόπο επισκευάσετε το κτίριο απαραίτητη είναι η χρήση της λινάτσας έτσι ώστε να έχετε έναν έλεγχο κατά την αποξήλωση των σαθρών τμημάτων . Η ασφάλεια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάνω από όλα .
Επισκευή κτιρίων με ασφάλεια

Απαραίτητη επίσης είναι και η άδεια εργασιών . Δεν μπορείτε να επισκευάσετε το κτίριο χωρίς να έχετε βγάλει μια άδεια μικρής κλίμακας επισκευών . Πλέον αυτές οι άδειες δεν κοστίζουν και τόσο ακριβά , ανάλογα βέβαια με το μέγεθος των εργασιών .

Επικοινωνήστε μαζί μου για να βρούμε μαζί την ιδανικότερη και οικονομική λύση στην επισκευή του κτιρίου σας

1 σκέψη για το “Επισκευή κτιρίων αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα”

  1. Παράθεση: Τρίψιμο τοίχων εσωτερικά χωρίς σκόνες video - eletech .gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *