Κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα

Κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα

Η κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα πραγματοποιήθηκε σε επαγγελματικό κτίριο που παρουσίαζε προβλήματα υγρασίας .

Η ταράτσα του κτιρίου είχε μείνει για χρόνια χωρίς ουσιαστική υγρομόνωση. Είχε γίνει μια επάλειψη ελαστομερούς υλικού πάνω στην επιφάνεια του σκυροδέματος (μπετόν) αλλά η πλάκα είχε μικρές κλίσεις και όταν δεν υπάρχει καλή κλίση για την απορροή των υδάτων τότε μια απλή μόνωση έχει γρήγορη γήρανση δηλαδή καταστρέφεται γρήγορα .

Προετοιμασία υποστρώματος πλάκας

Οι εργασίες που έγιναν ήταν αρχικά η αποξήλωση της παλαιάς μόνωσης όπου είναι απαραίτητη για να ακολουθήσουν οι εργασίες μόνωσης – στεγάνωσης . Η αποξήλωση της παλαιάς μόνωσης έγινε με υδροβολή και την βοήθεια μηχανικών μέσων.

Στην συνέχεια έγινε κατασκευή τσιμεντοκονίας ρύσεων στην ταράτσα . Οι ρύσεις που δόθηκαν ήταν σε τρία σημεία όπου υπήρχαν λούκια υδρορροών , έτσι η τσιμεντοκονία που κατασκευάστηκε δημιούργησε τρία τμήματα όπου μεταξύ του έγινε αρμός διαστολής για την αποφυγή ρηγματώσεων στο μέλλον .

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα ήταν σε σακιά με την αναλογία να είναι τυποποιημένη χωρίς προβλήματα λάθους κατά την ανάμιξη των υλικών . Η αναλογία του νερού στα συγκεκριμένα υλικά ήταν πολύ μικρή και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό με την τελική επιφάνεια της τσιμεντοκονίας να μην έχει ούτε μια ρωγμή .

Να διευκρινίσω ότι η τσιμεντοκονία κατασκευάστηκε σε ζεστές μέρες του καλοκαιριού όπου η θερμοκρασία το μεσημέρι έφτανε τους 34-35 βαθμούς . Τα υλικά είναι της εταιρίας kerakoll και τα δοκίμασα για πρώτη φορά .  Στα πλεονεκτήματα του υλικού είναι το γρήγορο στέγνωμα του υλικού όπου μετά από 4 μέρες μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια του κολλητό ξύλο .

Επισκευή πλάκας μπετόν

Στις εργασίες που έγιναν στην ταράτσα είναι και η επισκευή της επιφάνειας του μπαλκονιού όπου δεν είχε γίνει καμιά μόνωση για σχεδόν 12 χρόνια από την κατασκευή του κτιρίου .

Εδώ να πω το μεγάλο λάθος που υπάρχει στην αντίληψη του κόσμου σχετικά με τα τμήματα σκυροδέματος που δεν στεγάζουν κατοικίες ή άλλους κλειστούς χώρους  και θεωρείται ότι δεν έχουν ανάγκη στεγάνωσης . Μεγάλο λάθος ιδιαίτερα για τα μπαλκόνια όπου έχουν πλέον πολλά σίδερα κοντά στο πάνω μέρος της πλάκας (περίπου 3-4 εκατοστά σε βάθος από  την επιφάνεια)  άρα διαβρώνονται πολύ εύκολα

Διαβάστε εδώ για την διάβρωση του οπλισμού και την ενανθράκωση σκυροδέματος πως αντιμετωπίζονται

Η αποκατάσταση τους έγινε με το επισκευαστικό geolite 40 της εταιρείας kerakoll σε ολόκληρο το τμήμα του μπαλκονιού . Δείτε τι φωτογραφίες παρακάτω για να καταλάβετε την διάβρωση της πλάκας στην επιφάνειά της .

Η τελική εργασία ήταν η στεγάνωση των επιφανειών . Στο συγκεκριμένο έργο εφαρμόστηκε η ελαστομερής μεμβράνη hyperdesmo της εταιρείας Αlchimica  .

Απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη υγρομόνωση σε πλάκα μπετόν είναι ο σωστός καθαρισμός της. Δείτε το βίντεο από την προετοιμασία της επιφάνειας

Περιγράψτε μας το έργο που θέλετε να εκτελέσετε

Τοποθέτηση ταινίας στον αρμό
Επισκευή μπαλκονιού
IMAG3912
IMAG3925
Κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα
Κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα
κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα

5 σκέψεις για το “Κατασκευή τσιμεντοκονίας σε ταράτσα”

  1. Παράθεση: Ενίσχυση πλάκας σκυροδέματος με ανθρακονήματα - eletech

  2. Παράθεση: Ανακαίνιση πλακιδίων οι εργασίες που απαιτούνται - eletech

  3. Παράθεση: Τοποθέτηση πλακιδίων σε ταράτσα τι κάνουμε - eletech

  4. Παράθεση: Θερμομόνωση ταράτσας στη Σαλαμίνα - eletech .gr

  5. Παράθεση: Στεγάνωση ταράτσας είδη στεγανοποίησης υλικά - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *