Τεχνοτροπία σε πάγκο με σφουγγάρι

Τεχνοτροπία με σφουγγάρι

Η τεχνοτροπία βαψίματος ενός τοίχου με σφουγγάρι είναι πάρα πολύ απλή υπόθεση αν θέλετε να διακοσμήσετε κάποιο τοίχο στο σπίτι σας . Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα κατάλληλα υλικά και όρεξη για δημιουργία .

Η συγκεκριμένη κατασκευή που θα σας περιγράψω τον τρόπο και τα στάδια εφαρμογής των υλικών ,  έγινε σε  ανακαίνιση καταστήματος και επιλέχτηκε να διακοσμηθεί ένας πάγκος – γραφείο  με απόχρωση επιλογής του πελάτη .

Λοιπόν αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε το τμήμα τοίχου ή και ολόκληρο τοίχο που θα εφαρμόσετε την τεχνοτροπία με σφουγγάρι . Στην συνέχεια στα σημεία που ενώνει ο τοίχος με άλλους τοίχους , με ξύλα ή άλλα υλικά θα πρέπει να τοποθετήσετε χαρτοταινία (κατά προτίμηση μπλέ) ώστε να μην λερώσετε άλλα σημεία εκτός αυτού που έχετε επιλέξει και να έχει ωραίο τελείωμα , ίσιο η τεχνοτροπία σας .

Ελέγχετε τον τοίχο να είναι επίπεδος και να μην έχει φωλιές ή άλλα μερεμέτια και να είναι καθαρή η επιφάνεια του . Εφαρμόστε ένα χέρι αστάρι κατά προτίμηση λευκό για να έχετε μια πολύ καλή βάση επιφάνειας . Με αυτό τον τρόπο το τελικό αποτέλεσμα  θα είναι σίγουρα καλύτερο και θα αναδεικνύονται οι αποχρώσεις της τεχνοτροπίας .

Το τελικό στάδιο είναι η εφαρμογή της τεχνοτροπίας με σφουγγάρι . Παίρνετε με το  σφουγγάρι από τον κουβά του χρώματος υλικό  το απλώνετε πάνω στον τοίχο και με κυκλικές κινήσεις δημιουργείτε το σχέδιο στον τοίχο . Έτσι σιγά σιγά και με δική σας έμπνευση κάνετε κινήσεις με το χέρι σας και διακοσμήστε υπέροχα τον τοίχο σας . Μην ξεχνάτε ένα ζευγάρι γάντια είναι απαραίτητο για να εφαρμόσετε εύκολα το υλικό στον τοίχο.

Εγώ στην συγκεκριμένη εφαρμογή επέλεξα να χρησιμοποιήσω τα υλικά της εταιρείας giorgio graesan . Συγκεκριμένα τη σειρά la casa dei sogni που έχει εξαιρετικές αποχρώσεις αλλά εσείς μπορείτε να επιλέξετε και άλλες εταιρείες χρωμάτων που έχουν τμήμα τεχνοτροπιών .

Δείτε το βίντεο εφαρμογής

Τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι

Τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι

Τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι

τεχνοτροπία σε τοίχο με σφουγγάρι

τεχνοτροπία με σφουγγάρι

τεχνοτροπία με σφουγγάρι

Σας άρεσε το άρθρο;