Το διαμέρισμα nadja των point supreme

Το διαμέρισμα Nadja των Point Supreme

Το διαμέρισμα nadja των point supreme

Το διαμέρισμα Nadja των Point Supreme

Ο Κωνσταντίνος Πανταζής και η Μαριάννα Ρέντζου δούλεψαν σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία ανά την Ευρώπη μέχρι να το πάρουν απόφαση και να ιδρύσουν το 2007 τη δική τους αρχιτεκτονική ομάδα. Τότε το αστέρι των Point Supreme δειλά ξεπρόβαλλε στον ουρανό του Ρότερνταμ. Επτά χρόνια αργότερα όμως και λάμπει δημιουργικά σε οικείο έδαφος. Στην Αθήνα.

110040-245054 nadja1

 

Το διαμέρισμα Nadja των Point supreme έχει προσελκύσει παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του, ενώ πριν λίγο καιρό ήρθε και η διάκριση-όνειρο κάθε αρχιτέκτονα: η εντυπωσιακή δουλειά των Point Supreme, συμπεριλήφθηκε στο περιοδικό Wallpaper, την ιερή Βίβλο του design.

Τι είναι όμως αυτό που μετέτρεψε ένα τυπικό διαμέρισμα στου Παπάγου σε κάτι το τόσο φαντασμαγορικό; Για να καταλάβουμε την απρόσμενη διαφορετική ματιά των Point Supreme, πρέπει πρώτα να κάνουμε μια επίσκεψη στο σπίτι για το οποίο συζητά όλος ο αρχιτεκτονικός κόσμος.

Το διαμέρισμα Nadja ήταν κάποτε δύο ξεχωριστά διαμερίσματα. Η ανακατανομή του χώρου, ευρηματικές αρχιτεκτονικές λύσεις και μια κατακίτρινη σκάλα ήταν όλα όσα χρειάστηκαν για να ενωθούν τα «δίδυμα» όπως τα ονομάζουν διαμερίσματα, σε μια φωτεινή κατοικία 270 τ.μ. Τα δύο επίπεδα έχουν τώρα εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Στο πρώτο επίπεδο συναντάμε έναν τεράστιο χώρο που διακόπτεται μόνο από ογκώδεις έπιπλα. Οι δημιουργοί τα περιγράφουν «σαν νησιά που επιπλέουν και στα οποία ρίχνουν άγκυρα κάθε φορά οι κοινωνικές δραστηριότητες της οικογένειας». Ποιητικό όσο και ουσιώδες. Στην ίδια λογική της «θάλασσας», ο συνηθισμένος διαχωρισμός των δωματίων απουσιάζει, τουλάχιστον με τον τρόπο που ξέρουμε. Τη θέση των τοίχων, δηλαδή, καταλαμβάνουν ράφια, τραπέζια, ντουλάπια, κουρτίνες και εσωτερικά χωρίσματα που οριοθετούν τα δωμάτια, χωρίς όμως να εμποδίζουν την οπτική επαφή. Έτσι, κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι «κοιτάζονται» μεταξύ τους , δημιουργώντας ένα ευέλικτο περιβάλλον, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της οικογένειας.

Στο δεύτερο επίπεδο συναντάμε μια πιο γήινη εκδοχή της πραγματικότητας. Οι κρεβατοκάμαρες σχεδιάστηκαν με βάση δύο διαφορετικούς τύπους, που λειτουργούν όμως συνδετικά. Με αυτόν τον τρόπο οι πιο κοινωνικοί χώροι έρχονται ως συνέχεια των ιδιωτικών. Σε αυτόν τον όροφο είναι ευδιάκριτη η επιρροή από την αρχιτεκτονική των ελληνικών νησιών, που γίνεται ακόμα πιο εμφανής στο μπάνιο ή στην καμάρα πάνω από το παιδικό κρεβάτι.

Στο παρελθόν είχα συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο και την Μαριάννα σε μια ανακαίνιση διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας και τους θεωρώ εξαιρετικούς στην δουλειά που κάνουν

Λευτέρης Σιώμος

Το διαμέρισμα Nadja των Point Supreme Το διαμέρισμα Nadja των Point Supreme Το διαμέρισμα Nadja των Point Supreme Το διαμέρισμα Nadja των Point Supreme Το διαμέρισμα Nadja των Point Supreme

 

πηγή athensvoice.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *