Επισκευή κτιρίου στην Φιλοθέη

Επισκευή κτιρίου εξωτερικών όψεων στη Φιλοθέη

Επισκευή κτιρίου
Ανακατασκευή κτιρίου στη Φιλοθέη    –      Αρχική όψη

Επισκευή κτιρίου εξωτερικών όψεων στη Φιλοθέη

Η Επισκευή κτιρίου στη Φιλοθέη δεν ήταν μια απλή επισκευή και συντήρηση των όψεων του κτιρίου .

Το κτίριο είχε αφεθεί πολύ καιρό χωρίς να έχει γίνει καμιά επέμβαση λόγω της διαφωνίας των ιδιοκτητών ως προς τον τρόπο επέμβασης .

Εξωτερική ανακαίνιση κτιρίου Αρχική όψη του κτιρίου
Αρχική όψη του κτιρίου

Προβλήματα στατικότητας κτιρίου

Στο κτίριο υπήρχαν και προβλήματα στατικότητας λόγω πολλών παρατυπιών στην αρχική κατασκευή . Ένα παράδειγμα και τρανταχτό ήταν ότι είχαν περάσει το δίκτυο των όμβριων υδάτων μέσα από τον σκελετό δηλαδή στα υποστυλώματα  του κτιρίου.
Στο πρώτο λοιπόν που ξεκινήσαμε ήταν η ενίσχυση των υποστυλωμάτων με αποξήλωση των αυθαίρετων  κατασκευών , πλήρωση των κολώνων με επισκευαστικά ρητινούχα χυτά υλικά και επισκευή και αποκατάσταση κάθε σαθρού τμήματος από σκυρόδεμα . Στην τελική φάση ενισχύθηκαν τα υποστυλώματα με σύνθετα υλικά με ανθρακούφασμα της εταιρείας sika

Υποστύλωμα μετά από ενίσχυση με ανθρακονήματα
Υποστύλωμα μετά από ενίσχυση

Στην μπροστινή όψη υπήρχαν σε όλους τους ορόφους διαδοκίδες από μπετόν όπου οι μισές σχεδόν ήταν για καθαίρεση και ξηλώθηκαν ενώ οι υπόλοιπες επισκευάστηκαν.

Επισκευή διαδοκίδες μπετόν
Επισκευή διαδοκίδων

Όταν βλέπετε κάποιο πρόβλημα κυρίως σε κολώνες , δοκάρια και πλάκες αντιμετωπίστε το άμεσα χωρίς ιδιαίτερο κόστος . Όταν φτάνει σε προχωρημένο σημείο αντιμετωπίζεται δύσκολα και είναι πολύ δαπανηρό .

Τα κάγκελα αλλάχτηκαν και αυτά με πολύ ομορφότερο σχέδιο επιλέχτηκε να τοποθετηθεί γυαλί όπου άλλαξε τελείως τις όψεις

Επισκευή όψεων κτιρίου Φιλοθέη
Επισκευή όψεων

Μεγάλα τμήματα σοβά καθαιρέθηκαν και σοβατίστηκαν εκ νέου . Η ταράτσα περιμετρικά στα στηθαία όπου κατέληγαν τα νερά είχε προβλήματα και αντιμετωπίστηκε με την κατασκευή τσιμεντόλουκων .

Τα κάγκελα της περίφραξης αποξηλώθηκαν και σχεδιάστηκε εκ νέου η είσοδος με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες .

Επισκευή όψεων κτιρίου Φιλοθέη Ολοκληρωμένο έργο
Ολοκληρωμένο έργο

Ο διάδρομος μεταξύ εξωτερικής εισόδου και εισόδου στο κτίριο στρώθηκε από πλάκες Καρύστου αλλά με συνδυασμό διακοσμητικών τούβλων στην είσοδο και δεξιά – αριστερά του διαδρόμου .

Κεντρική είσοδος
Κεντρική είσοδος

Η Επισκευή κτιρίου στη Φιλοθέη ήταν μια πρόκληση που τελικά με την  προσπάθεια μας και την συνεργασία πέτυχε το στόχο των ιδιοκτητών.

Το αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση του έργου είναι εντυπωσιακό και το κτίριο πλέον είναι ένα από τα ωραιότερα στην περιοχή

Επικοινωνήστε μαζί μου για να δούμε μαζί την συμφέρουσα λύση για το κτίριο σας

Διαμόρφωση περιβάλλον χώρου Διάδρομος εισόδου
Διάδρομος εισόδου
Επισκευή κτιρίου εξωτερικά Φιλοθέη Ολοκληρωμένο έργο
Ολοκληρωμένο έργο

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *