Προβλήματα χρωμάτων
Προβλήματα χρωμάτων

Προβλήματα χρωμάτων και οι λύσεις τους

Όταν θα πρέπει να διαγνώσουμε προβλήματα χρωμάτων θα πρέπει να σταθούμε σε τρία βασικά σημεία κυρίως

–         Τα περισσότερα προβλήματα κυρίως δεν οφείλονται στην ποιότητα των χρωμάτων . Σήμερα τα χρώματα είναι πολύ καλής ποιότητας είτε είναι πλαστικά , ακρυλικά , νερού και καλύπτουν όλες τις επιφάνειες που θέλουμε να βάψουμε . Οι εταιρείες έχουν αναλύσει όλα τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν και έχουν βγάλει ποιοτικά χρώματα που έχουν πολύ καλές αντοχές .

Σωστή προετοιμασία του τοίχου

–         Ο καλύτερος τρόπος για να λύσουμε τα προβλήματα είναι να προετοιμάσουμε προσεκτικά την επιφάνεια που πρόκειται να βαφτεί . Η επιφάνεια θα πρέπει να είναι καθαρή , στεγνή και να έχει ασταρωθεί πολύ προσεκτικά. Ξοδεύετε χρόνο κυρίως στην προετοιμασία κάτι που θα σας γλυτώσει από πιθανά προβλήματα χρωμάτων στο μέλλον .

–         Όταν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιον οδηγό για να λύσετε κάποια προβλήματα χρωμάτων θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Οι περισσότεροι επαγγελματίες και κατασκευαστές χρωμάτων δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο να λύσουν το πρόβλημα από τη ρίζα του για να λυθεί οριστικά , διαφορετικά θα εμφανιστεί το πρόβλημα ξανά .

Σωστή παρατήρηση του προβλήματος   

Επειδή τα προβλήματα συνήθως είναι πολύ εμφανή οι οδηγίες που θα αναφέρουμε θα σας οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος . Θα ανακαλύψετε ότι τα πιο συχνά προβλήματα που υπάρχουν είναι πίσω από την βαφή των επιφανειών. Δεν οφείλονται συνήθως ούτε στην βροχή , το χιόνι , τις υψηλές θερμοκρασίες ή την παγωνιά αλλά στην κακή εφαρμογή.

Ενδείξεις ότι υπάρχει υγρασία

Εμφανίζεται με διάφορους τρόπους . Οι πιο συνήθεις είναι το κιτρίνισμα των επιφανειών , η αποκόλληση των χρωμάτων από την επιφάνεια , η κιμωλίωση του χρώματος στην βαμμένη επιφάνεια με εμφανή αλλοίωση , οι φουσκάλες στην επιφάνεια που είναι βαμμένη και πολύ συχνά η ανάπτυξη μούχλας και μικροβίων στην βαμμένη επιφάνεια .

Τα προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

Αν θέλετε να λύσετε οριστικά και με τον σωστό τρόπο τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους τοίχους και τα ταβάνια επικοινωνήστε μαζί μου.

Προβλήματα εξωτερικών τοίχων πολυκατοικίας
Προβλήματα χρωμάτων
Προβλήματα χρωμάτων
Υγρασία στο μπάνιο
Υγρασία σε τοίχους υγροποίηση υδρατμών