Μέλος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

ΜΕΛΟΣ ΕΙΠΑΚΑπό την Πέμπτη 15 Μαΐου είμαι και επίσημα μέλος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου . Λέω επίσημα διότι και πριν παρακολουθούσα τα σεμινάρια και τις διαλέξεις των μελών της και του προέδρου Στέφανου Παλλαντζά .

Μέσα λοιπόν από την σωστή ενημέρωση που θα έχω ως μέλος θα μπορώ να σας συμβουλεύω , να σας καθοδηγώ και να σας προτείνω τις σωστές λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου σας .

Από την αναβάθμιση αυτή θα μπορείτε να απολαμβάνετε ως χρήστες του κτιρίου μια άνετη και ευχάριστη θερμοκρασία με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις . Ταυτόχρονα θα δείτε μεγάλη μείωση του κόστους λειτουργίας του κτιρίου σας τον χειμώνα και το καλοκαίρι . Συνεπώς περισσότερα χρήματα για μας και την οικογένειά μας .

Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται είναι οι εξής .

–         Μόνωση του κτιρίου σας . Η σωστή μόνωση πλέον διεθνώς είναι η εξωτερική      θερμομόνωση

–         Αλλαγή των εξωτερικών κουφωμάτων

–         Αεροστεγανότητα , δηλαδή ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην έχουμε διαρροές αέρα και να ελέγχουμε εμείς με ποιο τρόπο θα αερίσουμε το σπίτι μας

–         Σωστός σχεδιασμός του κτιρίου

Άλλες παρεμβάσεις είναι να υπάρχει φυσικός φωτισμός , να εκμεταλλευόμαστε τον ήλιο με διάφορα συστήματα που υπάρχουν και να έχουμε σωστή σκίασηστα σημεία που χρειάζεται.

Στην διάθεσή σας λοιπόν και καλή συνέχεια

Ελευθέριος Σιώμος