Ηχομόνωση δαπέδου σε πατάρι

Ηχομόνωση δαπέδου σε πατάρι

Ας μιλήσουμε για την ηχομόνωση δαπέδου σε πατάρι. Πόσες φορές έχετε ανέβει σε ένα ξύλινο πατάρι που να μην τρίζει ; Ίσως καμία φορά μία φορά …

Η σωστή διαδικασία ξεκινάει απο την αρχή κατασκευής του παταριού. Με την κατασκευή του σκελετού τα δοκάρια δηλαδή που τοποθετούνται αρχικά θα πρέπει στα σημεία που θα πατάνε να έχει τοποθετηθεί ηχομονωτικό παρέμβυσμα. Στην συνέχεια ακολουθεί το πέτσωμα με ταύλες ραμποτέ ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή του δάπεδου .

Συνήθως χρησιμοποιούμε ξύλο , πλακάκι και διάφορα άλλα υλικά πάντα όμως με την κατάλληλη τοποθέτηση του υλικού.

Διαβάστε εδώ πως τοποθετούμε σωστά laminate σε ένα δάπεδο

Προσοχή το πέτσωμα δεν πρέπει να ακουμπάει στους τοίχους για να μην μεταφέρεται ο ήχος.

Υλικά για την ηχομόνωση δαπέδου

Παντού μπαίνουν ηχομονωτικά παρεμβύσματα για να μη μεταδίδεται ο ήχος κάτω από το δάπεδο . Επόμενο στάδιο πριν από την τελική στρώση του δαπέδου είναι να τοποθετηθεί σε όλη την επιφάνεια η ηχομονωτική μεμβράνη  που βλέπετε . Το πάχος της εξαρτάται απο τα αποτελέσματα που θέλετε να έχετε και τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε . Καλό είναι το ηχομονωτικό φύλλο να επικολείται με κόλλα σε ολόκληρη την επιφάνεια του  διότι το film που δημιουργείται αποτελεί μια επιπλέον μόνωση.

Πάνω απο το φύλλο ηχομόνωσης πετσώνουμε όλη την επιφάνεια με φύλλα απο κοντρα πλακέ . Απλώς ακουμπάμε τα φύλλα και ενοείτε οτι δεν τα καρφώνουμε ούτε τα βιδώνουμε . Τέλος εφαρμόζουμε τον τύπο του ξύλου και ποιότητα που θέλουμε.

Με αυτά τα στάδια που περιέγραψα παραπάνω έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα στην ηχομόνωση δαπέδου και λύνετε το πρόβλημα με τον κτυπογενή θόρυβο. Η κατασκευή έγινε σε διώροφη κατοικία στην περιοχή του Κορυδαλλού και τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι απο την εταιρεία Nuovo acoustics . 

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό χωρίς τριξίματα και θορύβους που όπως και να το κάνουμε είναι ενοχλητικοί για τα αυτιά μας .

Εαν θέλετε να κάνετε μια τέτοια κατασκευή παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου για να σας ενημερώσω σχετικά με τη δική σας περίπτωση και τους τρόπους που θα πρέπει να ακολουθήσετε .

Εδώ βλέπετε από τις φωτογραφίες την σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται σε κάθε φάση εργασιών.

Τώρα αν θέλετε παράλληλα να κάνετε ηχομόνωση τοίχου μπείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Ηχομόνωση δαπέδου σε πατάρι
Ηχομόνωση σε μεταλλικό πατάρι
Ηχομόνωση σε μεταλλικό πατάρι

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε σύντομα

2 σκέψεις για το “Ηχομόνωση δαπέδου σε πατάρι”

  1. Έχω ξύλινο ταβάνι και από πάνω σοφίτα με ξύλινο πάτωμα.Τι μπορώ να κάνω για να μην τρίζει και να μην ακούγεται ο θόρυβος από το περπάτημα.

    1. Για να έχετε αποτελέσματα πρέπει να γίνουν διάφορες εργασίες .
      Ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής του ταβανιού επιλέγονται και οι λύσεις που είναι ιδανικές για τον χώρο σας. Δυο πιθανές λύσεις είναι επέμβαση στην οροφή δηλαδή από κάτω στο ταβάνι και η άλλη από πάνω στο πάτωμα που όμως απαιτείται αποξήλωση και επανατοποθέτηση του πατώματος.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *