Ηχομόνωση τοίχου

Ηχομόνωση τοίχου τι επιλογές έχουμε

Η ηχομόνωση τοίχου είναι μια σοβαρή εργασία που απαιτεί εξειδίκευση από το συνεργείο που θα την πραγματοποιήσει με γνώση των υλικών ηχομόνωσης.

Τα είδη του ήχου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι.

Ο αερόφερτος θόρυβος που προέρχεται από ομιλία , μουσική , ηλεκτρικές συσκευές και μεταφέρεται μέσω του αέρα σε διπλανούς χώρους.

Ο κτυπογενής θόρυβος είναι αυτός που προέρχεται από χτυπήματα σε τοίχο , μεταφορά επίπλων , περπάτημα , χτυπήματα στο δάπεδο. Ο ήχος μεταφέρεται στο κτίριο μέσω των δομικών του στοιχείων.

Ανάλογα με τις ανάγκες που θέλουμε να καλύψουμε ηχομονωτικά και τον τοίχο που έχουμε κατασκευασμένο ή θέλουμε να κατασκευάσουμε έχουμε και τις αντίστοιχες επιλογές.

Ηχομόνωση σε διαμέρισμα

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ηχομόνωσης εμφανίζονται στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών. Ιδίως οι παλαιότερες κατασκευές μπορεί να έχουν και χώρισμα μεταξύ των διαμερισμάτων τοίχο 10 εκατοστών δηλαδή μονότουβλο.

Η λύση ηχομόνωσης σε τέτοιους τοίχους είναι η επένδυση του τοίχου με διάφορες επιστρώσεις υλικών.

Επένδυση τοίχου με επικολλούμενο φύλλο ηχομόνωσης. Εδώ σε υπάρχον τοίχο κολλάμε ένα φύλλο ηχομονωτικού panel πάνω στην επιφάνεια του τοίχου (σοβατισμένο ή χρωματισμένο τοίχο) και στην συνέχεια τοποθετούμε μια γυψοσανίδα βιδώνοντας την στον τοίχο. Το συνολικό πάχος της συγκεκριμένης επένδυσης δεν ξεπερνάει τα 22 με 25 χιλιοστά.

Κατασκευή τοίχου επένδυσης με μεταλλικό σκελετό και γυψοσανίδα. Σε αυτή την περίπτωση που έχουμε περιθώριο να κατασκευάσουμε έναν νέο ανεξάρτητο τοίχο μπροστά από τον υπάρχον έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η κατασκευή γίνεται με μεταλλικό σκελετό που στηρίζεται πάνω κάτω. Εφαρμόζουμε ηχομονωτική ταινία γύρω από τον σκελετό και εσωτερικά στον σκελετό μπορούμε να τοποθετήσουμε διάφορα υλικά. Μπορεί να είναι φύλλο πετροβάμβακα ή ορυκτοβάμβακα , ένα υλικό σύνθετο με δυο διαφορετικά υλικά μαζί ως panel που έχουμε πολύ καλή απόδοση. Στην συνέχεια τοποθετείται μια γυψοσανίδα πάνω στον σκελετό.

Η συγκεκριμένη κατασκευή συνολικά είναι γύρω στα 6,5 εκατοστά.

Ηχομόνωση τοίχου

Δείτε διάφορα υλικά που χρησιμοποιούμε στην ηχομόνωση τοίχου εδώ

Τώρα σε περίπτωση που ξεκινάμε να χτίσουμε από την αρχή το σπίτι μας μπορούμε να εφαρμόσουμε διάφορες λύσεις. Οι λύσεις μπορεί να είναι στους τοίχους , στο δάπεδο , ενδιάμεσα στους τοίχους κλπ.

Δείτε μια λύση που εφαρμόσαμε στην ηχομόνωση δαπέδου σε πατάρι και πετύχαμε πολύ καλή ηχομόνωση του χώρου.

Η ηχομόνωση γενικά είναι επιστήμη που έχει πάρα πολλές παραμέτρους που πρέπει να εξετάζουμε ώστε να πετυχαίνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αν θέλετε να πετύχει η ηχομόνωση τοίχου θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και να εφαρμοστούν τα κατάλληλα υλικά.

Καλέστε μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού στον χώρο που ενδιαφέρεστε να κάνετε ηχομόνωση για να προτείνουμε λύσεις ηχομόνωσης.

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα.

ηχομόνωση δωματίου
υλικά ηχομόνωσης
Υλικά ηχομόνωσης
ηχομόνωση από γείτονες

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *