Κατασκευές από εμφανές σκυρόδεμα 2

Κατασκευές από εμφανές σκυρόδεμα

Όλο και περισσότερο στον κόσμο γύρω μας βλέπουμε ότι η τάση που επικρατεί στην σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι οι κατασκευές από εμφανές μπετόν.

Η κατασκευή τους είναι ιδιαίτερη και χρειάζεται να προσεχθούν οι λεπτομέρειες στην φάση κατασκευής του καλουπιού του μπετόν. Στην κατασκευή του καλουπιού ανάλογα με το σχέδιο χρησιμοποιούμε και τα αντίστοιχα υλικά. Δηλαδή αν έχουμε ευθείες επιφάνειες έχουμε πολλές επιλογές στο υλικό μας. Μπορεί τα είναι μεταλλότυπος , απλές τάβλες σε σχέδιο που μας αρέσει , μπετοφόρμ ξύλου.

Τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε είτε σε νέες σύγχρονες κατασκευές που αφορούν κατοικίες αλλά και επαγγελματικούς χώρους είτε σε ολικές ανακατασκευές παλαιών κτιρίων που διατηρούνται τα στοιχεία του μπετόν και γίνονται επεμβάσεις στο υπόλοιπο κτίριο .

Αυτή την στιγμή λοιπόν δεν υπάρχει αρχιτέκτονας σε πολύ μεγάλο βαθμό που στο project του δεν θα συμπεριλάβει κατασκευές από εμφανές σκυρόδεμα . Είναι μόδα που εφαρμόζεται σχεδόν παντού. Οι λόγοι ξεκινάνε φυσικά από το design, από το ότι το σκυρόδεμα είναι ένα υλικό που αν κατασκευαστεί σωστά έχει μεγάλη διάρκεια ζωής , αντέχει στις καιρικές συνθήκες χωρίς ιδιαίτερη συντήρηση και μπορεί με το υλικό αυτό να υποστηριχθούν τα ποιο ακραία αρχιτεκτονικά σχέδια .

Όλοι οι καταξιωμένοι αρχιτέκτονες του κόσμου ξεκινάνε τα σχέδια τους με το εμφανές σκυρόδεμα. Παρακάτω θα δείτε κάποια από τα έργα αυτά που έχουν ξεχωρίσει με εμφανές μπετόν καθώς και κατασκευές με εμφανές μπετόν σε φάσεις κατά την εκτέλεση τους.

tadao_ando2
openhouse-barcelona-koshino-house-architecture-tadao-ando-japan-11

Έργα εμφανές μπετόν κατά την εκτέλεση τους ή ολοκληρωμένα

Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 7
Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 8
Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 6
Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 5
Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 4
Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 3
Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 2
Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 1
Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα

Κατασκευές από εμφανές σκυρόδεμα

3 σκέψεις για το “Κατασκευές από εμφανές σκυρόδεμα”

  1. Παράθεση: Επισκευή συντήρηση κτιρίου στις όψεις του - elsicon.gr

  2. Παράθεση: Επισκευή στο ταβάνι τι πρέπει να κάνουμε - eletech

  3. Παράθεση: Βάψιμο κτιρίου στην Πεύκη - Βαψίματα εξωτερικά - eletech .gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *