Κατασκευές από εμφανές σκυρόδεμα

 

Όλο και περισσότερο στον κόσμο γύρω μας βλέπουμε ότι η τάση που επικρατεί στην σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι οι κατασκευές από εμφανές σκυρόδεμα (μπετόν) .

 

Τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε είτε σε νέες σύγχρονες κατασκευές που αφορούν κατοικίες αλλά και επαγγελματικούς χώρους είτε σε ολικές ανακατασκευές παλαιών κτιρίων που διατηρούνται τα στοιχεία του μπετόν και γίνονται επεμβάσεις στο υπόλοιπο κτίριο .

 

Αυτή την στιγμή λοιπόν δεν υπάρχει αρχιτέκτονας σε πολύ μεγάλο βαθμό που στο project του δεν θα συμπεριλάβει κατασκευές από εμφανές σκυρόδεμα . Είναι μόδα που εφαρμόζεται σχεδόν παντού. Οι λόγοι ξεκινάνε φυσικά από το design, από το ότι το σκυρόδεμα είναι ένα υλικό που αν κατασκευαστεί σωστά έχει μεγάλη διάρκεια ζωής , αντέχει στις καιρικές συνθήκες χωρίς ιδιαίτερη συντήρηση και μπορεί με το υλικό αυτό να υποστηριχθούν τα ποιο ακραία αρχιτεκτονικά σχέδια .

 

Όλοι οι καταξιωμένοι αρχιτέκτονες του κόσμου ξεκινάνε τα σχέδια τους με το εμφανές σκυρόδεμα. Παρακάτω θα δείτε κάποια από τα έργα αυτά που έχουν ξεχωρίσει καθώς και κατασκευές από εμφανές σκυρόδεμα κατά την εκτέλεση τους

 

plai emfani

probolos emfani

tadao_ando2

openhouse-barcelona-koshino-house-architecture-tadao-ando-japan-11

enfanes stavros

Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 7

Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 8

Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 6

Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 5

Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 4

Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 3

Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 2

Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα 1

Κατασκευές απο εμφανές σκυρόδεμα

Σας άρεσε το άρθρο;