θερμομόνωση στέγης τοποθέτηση πετροβάμβακα σε κεραμοσκεπή

Θερμομόνωση στέγης τι επιλογές έχουμε

Η θερμομόνωση στέγης πρέπει να είναι βασικότατη επιλογή κατά την κατασκευή μιας κεραμοσκεπής.

Σε μια στέγη όταν κατασκευάζουμε πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σε δυο πράγματα. Στην κατάλληλη υγρομόνωση της στέγης διότι έτσι εξασφαλίζουμε ότι με μια δυνατή βροχή στο μέλλον δεν θα έχουμε προβλήματα. Στην κατάλληλη θερμομόνωση της στέγης διότι θα έχουμε προβλήματα όλο τον χρόνο αν κάνουμε λάθος επιλογές στα υλικά θερμομόνωσης.

Η θερμομόνωση στέγης έχει συγκεκριμένες επιλογές υλικών που τα εφαρμόζουμε ανάλογα με την κατασκευή της στέγης και την τοποθεσία που βρίσκεται. Άλλα υλικά θα εφαρμόσουμε σε μια στέγη που βρίσκεται κοντά στην θάλασσα και άλλα σε μια στέγη που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή.

Άρα λοιπόν απαιτείται και η σωστή μελέτη πριν την κατασκευή μιας στέγης.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η στέγη έχει ήδη φτιαχτεί και ψάχνουμε για λύσεις εκ των υστέρων. Υπάρχουν λύσεις και σε αυτή την περίπτωση που θα σας περιγράψω παρακάτω.

Υλικά θερμομόνωση στέγης

ΠετροβάμβακαςΟρυκτοβάμβακας

Θεωρώ ότι είναι τα καταλληλότερα υλικά για να το επιλέξετε ως θερμομόνωση σε μια στέγη.

Είναι υλικά που έχουν πολύ καλό συντελεστή θερμομόνωσης άρα αποδίδει εξαιρετικά σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες αντίστοιχα. Ως υλικό έχει διάφορες κατηγορίες που διαχωρίζεται όπως το πάχος του και η πυκνότητα του ή το βάρος του. Οπότε ανάλογα με τις απαιτήσεις μας επιλέγουμε και την αντίστοιχη κατηγορία.

Επίσης το συγκεκριμένο υλικό έχει πολύ καλές ηχομονωτικές ιδιότητες που χρειάζονται όταν ο χώρος κάτω από την στέγη είναι κατοικήσιμος. Ο ορυκτοβάμβακας είναι άκαυστο υλικό κατηγορίας Euroclass A1

Μπορούν να εφαρμοστούν σε μια στρώση ή ακόμη και σε δύο στρώσεις για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

θερμομόνωση στέγης τι επιλογές έχουμε
Θερμομόνωση στέγης με πετροβάμβακα και τοποθέτηση διαπνέουσας μεμβράνης.

Βασικός παράγοντας σε όλα τα υλικά θερμομόνωσης στέγης είναι η σωστή τοποθέτηση τους. Το καλύτερο υλικό να αγοράσουμε αν δεν τοποθετηθεί σωστά θα έχουμε θερμικές απώλειες.

Στα υλικά θερμομόνωσης και κυρίως στα παραπάνω υλικά που αναφέρω είναι ότι πρέπει να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες. Το κεραμίδι από πάνω από την θερμομόνωση δεν αρκεί ως προστασία του υλικού , θα πρέπει να τοποθετήσουμε και μια διαπνέουσα μεμβράνη κεραμοσκεπής.

Εξηλασμένη πολυστερίνη φελιζόλ (τύπου dow)

Από τις συνηθέστερες θερμομονώσεις στέγης που χρησιμοποιούσαμε τα προηγούμενα χρόνια έως και σήμερα. Είναι από τις πιο απλές επιλογές θερμομόνωσης όταν δεν έχουμε και ιδιαίτερες απαιτήσεις κυρίως όταν επιλέγουμε υλικό πάχους 3 εκατοστών.

Γενικά έχω δει ανοίγοντας στέγες για να κάνω μια επισκευή κομμένα κομμάτια φελιζόλ απλά πεταμένα ανάμεσα από τα καδρόνια που τοποθετούμε τα κεραμίδια. Αυτού του τύπου η τοποθέτηση υλικού δεν είναι θερμομόνωση κεραμοσκεπής αλλά πρόχειρο γέμισμα των κενών ενδιάμεσα των δοκαριών τεγίδων.

Όπως λέω και παραπάνω η σωστή εφαρμογή των υλικών είναι βασικός παράγοντας μιας πετυχημένης θερμομόνωσης σε στέγη.

Θερμομόνωση στέγης με εξηλασμένη πολυστερίνη

Στην στέγη θα πρέπει να δωθεί και ιδιαίτερη προσοχή στην αεροστεγανότητα. Σε στέγες υπάρχουν παράθυρα σοφίτας ή στέγης όπως τα λέμε. Στην τοποθέτηση τους εκτός από την στεγάνωση από νερά θα πρέπει να αεροστεγανωθούν σωστά. Υπάρχουν μεμβράνες αυτοκόλλητες που τοποθετούνται περιμετρικά του παραθύρου και εξασφαλίζουν αεροστεγανότητα του παραθύρου στην στέγη.

Θερμομόνωση στέγης με πλήρωση (γέμισμα κενών)

Το συγκεκριμένο υλικό θερμομόνωσης παρθένος ορυκτοβάμβακας ήρθε να δώσει λύση σε ήδη κατασκευασμένες στέγες που δεν θέλουμε να επέμβουμε ξηλώνοντας τα κεραμίδια. Το υλικό διαχέεται στα κενά μέσω της τεχνικής εμφύσησης και γεμίζει όλα τα κενά παρέχοντας θερμομόνωση στην στέγη.

Πρόκειται για ένα υλικό σχετικά νέο που έρχεται να δώσει λύσεις σε υπάρχουσες κατασκευές που θέλουμε να θερμομονώσουμε όταν έχουμε αποκλείσει όλες τις άλλες μεθόδους ξήλωμα κεραμιδιών κλπ. Σε άλλες χώρες το χρησιμοποιούν αρκετά στην χώρα μας είναι σχετικά καινούργια μέθοδος.

Αν θέλετε να κάνετε σωστή θερμομόνωση στέγης επικοινωνήστε μαζί μας για να δώσουμε την κατάλληλη λύση για την στέγη σας

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *