Πότε πρέπει να κάνω ανακαίνιση μπάνιου

Πότε να κάνω ανακαίνιση μπάνιου

Πότε να κάνω ανακαίνιση μπάνιου. Γιατί η ανακαίνιση μπάνιου μετά από κάποια χρόνια είναι απαραίτητη, ποιες είναι οι αναγκαίες εργασίες που πρέπει να κάνουμε.

Γενικά σε μια ανακαίνιση σπιτιού οι εργασίες που απαιτούνται για να αναβαθμίσουμε μια παλαιά κατοικία ή ένα παλιό διαμέρισμα είναι πολύ συγκεκριμένες. Πως θα δώσουμε αξία σε ένα σπίτι φυσικά με την ανακαίνιση του μπάνιου που είναι απαραίτητη για να το πετύχουμε αυτό.

Φυσικά εξίσου σημαντική εργασία είναι και η ανακαίνιση της κουζίνας , η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων. Τα τελευταία χρόνια δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην εξοικονόμηση ενέργειας και συνήθως από εκεί ξεκινά και η ανακαίνιση στα σπίτια.

Πότε να κάνω ανακαίνιση μπάνιου

Λόγοι για να προχωρήσουμε στην ανακαίνιση μπάνιου

Πρώτος και βασικότερος η παλαιότητα ενός μπάνιου.

Τα μπάνια που έχουν κατασκευαστεί 30 έτη και πίσω δεν έχουν τα σύγχρονα υλικά πλέον αλλά ούτε τον σωστό σχεδιασμό.

Πότε να κάνω ανακαίνιση μπάνιου;

Τα παλιά υλικά

Τα υλικά σε ένα παλιό μπάνιο είναι παλιές μπαταρίες που δεν είναι αναμικτικές άρα το νερό πρέπει να τρέχει μέχρι να βρεις την κατάλληλη θερμοκρασία. Μέχρι να την βρεις θα παγώσεις ή θα καείς 😊 αυτό είναι σίγουρο.

Μια παλιά μπανιέρα που πλέον δεν έχει καμία χρησιμότητα διότι το καθημερινό μας μπάνιο είναι όρθιοι στο ντουζ και μερικές φορές γρήγορο χρονικά.

Αν δείτε υγρασία σε τοίχο έξω από το μπάνιο στην πλευρά της μπανιέρας είναι σχεδόν βέβαιο ότι προέρχεται από την παλιά βαλβίδα της μπανιέρας. Άρα πρέπει να κάνουμε αλλαγή της βαλβίδας και αυτό σημαίνει συνήθως σπάσιμο στα πλακάκια μπροστά από την μπανιέρα.

Άλλο ένα υλικό που μας αναγκάζει να κάνουμε επισκευές στο μπάνιο μας είναι το σιφόνι δαπέδου του μπάνιου. Τα παλιά σιφόνια δαπέδου ήταν το υλικό τους από μολύβι που με τα χρόνια καταστρέφεται , σπάει και βγάζει υγρασία στο κάτω διαμέρισμα.

Οι σωλήνες ύδρευσης στα παλιά μπάνια ήταν σιδερένιες με αποτέλεσμα να σκουριάζουν από τον ασβέστη του σοβά που υπήρχε στους τοίχους. Με τα χρόνια από την διάβρωση τρυπούσαν οι σωλήνες και είχαμε διαρροές στο δίκτυο. Πολύ βασικός λόγος για να προχωρήσεις σε εργασίες ανακαίνισης στο μπάνιο.

Στα πλακάκια παλιά γινόταν η κόλληση στον τοίχο με λάσπη και ανάλογα με τον μάστορα αν είχε κάνει σωστή τοποθέτηση κρατούσαν χρόνια , διαφορετικά ξεκολλούσαν και έπεφταν κάτω. Σχετικά με τα παλιά πλακάκια να πω ότι παλιά η τοποθέτηση των πλακιδίων γινόταν κολλητά μεταξύ τους χωρίς αρμό όπως τα καινούργια. Σε μια δουλειά προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πλακάκια που είχαν σπάσει και να τοποθετήσουμε ίδια καινούργια από απόθεμα. Δυστυχώς όταν ξήλωνες ένα το διπλανό του μάδαγε και χρειαζόταν να αλλάξεις και το διπλανό του και πάει λέγοντας.

πότε πρέπει να κάνω ανακαίνιση μπάνιου
λόγοι για ανακαίνιση παλιού μπάνιου
Τι ανακαλύπτεις όταν ξηλώνεις παλιό μπάνιο
τρύπησε η σωλήνα του νερού τι κάνω
εγκατάσταση εντοιχισμένο καζανάκι
Εγκατάσταση εντοιχισμένο καζανάκι

Πότε να κάνω ανακαίνιση μπάνιου

Ο σχεδιασμός του μπάνιου

Τώρα ο σχεδιασμός ενός μπάνιου δεν έχει καμία σχέση στην εποχή μας με τον τρόπο που σχεδιάζαμε τα μπάνια πριν 30-40 χρόνια.

Τα υλικά που έχουν βγει στην αγορά τα τελευταία χρόνια μας επιτρέπουν να σχεδιάσουμε το μπάνιο έτσι ώστε να είναι πιο λειτουργικό.

Ας αναφέρω ένα βασικό θέμα που υπάρχει στα παλιά μπάνια το πατάρι. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μένα σε ένα μπάνιο από την κατασκευή ενός παταριού. Η λογική αυτή των κατασκευαστών προηγούμενων εποχών στην δημιουργία αποθηκευτικών χώρων. Προσωπικά το πατάρι θεωρώ ότι είναι μια μόνιμη ταλαιπωρία στο να βάλεις ή να βγάλεις κάτι μέσα από αυτό.

Επίσης το πατάρι στα περισσότερα διαμερίσματα που υπάρχει κάνει το μπάνιο χαμηλοτάβανο και δυσλειτουργικό για τους χρήστες του. Οπότε το πατάρι είναι ένας λόγος για να προχωρήσεις σε γενική ανακαίνιση.

Πάμε τώρα σε αποθηκευτικό χώρο στο μπάνιο. Τα μπάνια δεν είχαν κανένα αποθηκευτικό χώρο παρά μόνο δυο γάντζους και μια μπάρα για να κρεμάσουμε καμιά πετσέτα. Πλέον τα έπιπλα μπάνιου δίνουν λύσεις στο πρόβλημα του αποθηκευτικού χώρου.

Ο φωτισμός στο μπάνιο είναι άλλος ένας λόγος που θέλουμε να βελτιώσουμε σε ένα καινούργιο μπάνιο. Τα περισσότερα μπάνια σε παλιές πολυκατοικίες ή ακόμη και τώρα σε μερικά βλέπουν σε φωταγωγό. Με λίγα λόγια ο φωτισμός δεν είναι επαρκής για ένα μπάνιο με ένα μόνο φως στον καθρέπτη του μπάνιου.

Η λεκάνη σε συνδυασμό με το καζανάκι που πιάνει πολύ χώρο είναι και αυτός ένας λόγος για να προχωρήσουμε σε βελτίωση του μπάνιου μας. Υπάρχουν τα εντοιχισμένα καζανάκια που μετά την τοποθέτηση τους στον τοίχο αφήνουν περισσότερο χώρο στο μπάνιο.

Να διευκρινήσω ότι τα παλιά εντοιχισμένα καζανάκια είχαν δυσκολίες στην συντήρηση λόγου του σχεδιασμού τους. Πλέον τα καινούργια είναι πιο βελτιωμένα στο κομμάτι αυτό της επισκευής τους.

Πότε να κάνω ανακαίνιση μπάνιου

Οι υπηρεσίες μας

eletech.gr - ζούμε τις κατασκευές οι εργασίες σε ανακαίνιση σπιτιού
κατασκευή έργων eletech.gr - ζούμε τις κατασκευές
Πότε να κάνω ανακαίνιση μπάνιου

Η αντικατάσταση της μπανιέρας σε ντουζιέρα είναι άλλος ένας λόγος να προχωρήσετε στην ανακαίνιση του μπάνιου σας. Με τα χρόνια οι συνήθειες μας έχουν αλλάξει και πλέον θέλουμε το ντούζ και όχι την μπανιέρα. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούμε και περισσότερο χώρο στο μπάνιο.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η μερική ανακαίνιση του μπάνιου και η αλλαγή της μπανιέρας σε ντουζιέρα είναι μια λύση που βοηθάει κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας. Δεν είναι όμως μια εύκολη εργασία ιδιαίτερα σε παλιά μπάνια. Θα πρέπει να συνδυαστούν και άλλες εργασίες αποχέτευσης , αλλαγής του δαπέδου συνολικά και διαφόρων άλλων εργασιών.

Επίσης άλλος ένας λόγος που χρειάζεται να κάνουμε εργασίες ανακαίνισης του χώρου είναι όταν αυξάνονται τα μέλη σε μια οικογένεια. Εκεί βέβαια κοιτάμε και την λύση κατασκευής ενός δεύτερου μπάνιου που θα καλύψει τις ανάγκες μας.

Πότε να κάνω ανακαίνιση μπάνιου

Βελτιώστε το μπάνιο σας

Καταγράψτε τις ανάγκες σας και καλέστε μας να τις συζητήσουμε από κοντά στον χώρο σας.