Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Κουκάκι

Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Κουκάκι

Η ανακαίνιση διαμερίσματος στο Κουκάκι έγινε σε ένα παλαιό διαμέρισμα 35 – 40 ετών περίπου και όπως καταλαβαίνετε όλος ο χώρος έπρεπε να ανακαινιστεί .

Το διαμέρισμα είχε παλαιά κουζίνα με ντουλάπια βαμμένα λαδομπογιά , το μπάνιο επίσης πολύ παλαιό με εγκατάσταση σε ύδρευση και αποχέτευση που πλέον έπρεπε να αντικατασταθούν .

Η διαρρύθμιση του χώρου δεν βοηθούσε σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις διαβίωσης διότι ήταν με το κλασσικό στυλ της δεκαετίας ’70 με δωματιάκια μικρά και πολλές πόρτες .

Τοίχοι Γκρεμίσματα – Χτισίματα

Αρχικά λοιπόν καθαιρέθηκαν κάποιοι ενδιάμεσοι τοίχοι για να δημιουργηθούν οι νέοι χώροι ενιαίοι με την λογική όλοι οι χώροι να έχουν φυσικό φωτισμό . Σε έναν τοίχο μάλιστα τοποθετήθηκαν υαλότουβλα έτσι ώστε το φως να διαχέεται και στον υπόλοιπο χώρο του διαμερίσματος .

Ανακαίνιση Μπάνιο

Στο μπάνιο έγινε γενική αποξήλωση πλακιδίων , ειδών υγιεινής και υδραυλικών εγκαταστάσεων . Έγινε κατασκευή νέου δικτύου αποχέτευσης και ύδρευσης με χρήση πίνακα υδροληψίας . Οι σωληνώσεις ύδρευσης που χρησιμοποιήθηκαν είναι πολυστρωματική από πολυαιθυλένιο που είναι πρώτη επιλογή στη λίστα με τα οικολογικά υλικά στις κατασκευές . Τα πλακίδια του μπάνιου έχουν επιρροή από το Λονδίνο όπου και ήταν η επιλογή του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος .

Δάπεδα

Τα δάπεδα ήταν από μωσαϊκό κάποιοι χώροι ενώ άλλοι από παρκέ ξύλινο . Η αρχική σκέψη ήταν να μείνουν τα μωσαϊκά αλλά μετά τις καθαιρέσεις των τοίχων αυτό δεν ήταν εφικτό . Το ξύλινο δάπεδο επισκευάστηκε , τρίφτηκε και έγινε πάλι καινούργιο.

Κουφώματα σε ανακαίνιση διαμερίσματος στο Κουκάκι

Όλα τα εξωτερικά παράθυρα και πόρτες αντικαταστάθηκαν με νέα ενεργειακά αλουμινίου με θερμοδιακοπή , διπλά τζάμια . Εδώ συνάντησα και για πρώτη φορά το κουτί που ήταν μέσα το παλιό ξύλινο ρολό να είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα που φυσικά καθαιρέθηκε και η τρύπα έκλεισε με γυψοσανίδα.

Διαβάστε περισσότερα για την αλλαγή κουφωμάτων

Χρώματα 

Όλοι οι χώροι βάφτηκαν με διαφορετικά χρώματα και σε κάποιες περιπτώσεις από δυο και τρεις αποχρώσεις σε κάθε χώρο . Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό θα έλεγα και ζωντανό .

Την αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη του έργου έκανε το αρχιτεκτονικό γραφείο των Point Supreme

Αν και εσείς θέλετε να ανακαινίσετε τον χώρο σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου

Αν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις γύρω από την ανακαίνιση σπιτιού διαβάστε εδώ

Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Κουκάκι βαψίματα
Ανακαίνιση μπάνιου στο Κουκάκι
Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Κουκάκι μπάνιο
Ανακαίνιση σπιτιού τρίψιμο πατώματα
Ανακαίνιση σπιτιού βάψιμο υπνοδωματίου
Ανακαίνιση σπιτιού κλείσιμο κουτιά ρολών με γυψοσανίδα
Ανακαίνιση σπιτιού ηλεκτρολογικές εργασίες
Ανακαίνιση σπιτιού εσωτερικά χωρίσματα
Ανακαίνιση μπάνιου στο Κουκάκι
Αποξήλωση παλιά κουτιά ρολών

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *