Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κυψέλη γενική ανακατασκευή

Η ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κυψέλη ήταν γενική και πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αναβαθμιστεί το συγκεκριμένο διαμέρισμα ώστε να γίνει σύγχρονο και λειτουργικό.

Εξ αρχής το διαμέρισμα είχε καλή διάταξη είναι διαμπερές , που αυτό βοηθάει στο να αερίζεται καλά με φυσικό τρόπο . Η διαρρύθμιση των χώρων δεν ήταν η ιδανικότερη με την κουζίνα να είναι σε ένα δωμάτιο στο πίσω μέρος του διαμερίσματος .

Γενικά το διαμέρισμα αποτελούνταν από έναν αρκετά μεγάλο ενιαίο χώρο σαλονιού – τραπεζαρίας , το μπάνιο , ένα υπνοδωμάτιο και μια κουζίνα .

Η αλλαγή του χώρου της κουζίνας κρίθηκε απαραίτητη για δυο λόγους .

Πρώτον για καθαρά λειτουργικούς λόγους διότι ήταν δίπλα σε υπνοδωμάτιο στο πίσω μέρος του σπιτιού διασχίζονταν όλο το σπίτι για να φτάσεις στον χώρο του σαλονιού – τραπεζαρίας .

Δεύτερον διότι ήταν απαραίτητη η δημιουργία δεύτερου υπνοδωματίου

Ανακαίνιση κουζίνας 

Η νέα κουζίνα κατασκευάστηκε στον ενιαίο χώρο του σαλονιού -τραπεζαρίας και δημιούργησε έναν πολύ ωραίο λειτουργικό και μοντέρνο χώρο.

Δάπεδα

Τα δάπεδα σε όλο το σπίτι εκτός του ενός υπνοδωματίου που ήταν ξύλινο παρκέ , ήταν στρωμένα από μάρμαρο σε μαύρη απόχρωση το οποίο είχε φθαρεί σε πολλά σημεία .

Σε συνδυασμό ότι θα έπρεπε να γίνει και νέο δίκτυο ύδρευσης επιλέχτηκε να αντικατασταθεί και να  τοποθετηθεί  πάνω ακριβώς από το μάρμαρο δάπεδο laminate σε όλους τους χώρους .

Η επιλογή ενός δαπέδου laminate είναι μια καλή και οικονομική λύση όταν δεν θέλουμε να τοποθετήσουμε πλακάκια ή κάποιο ξύλινο μασίφ δάπεδο .

Η επιλογή του laminate για να κρατήσει κάποια χρόνια θα πρέπει να είναι κατηγορίας τουλάχιστον AC4 . Αυτό αναγράφεται στην συσκευασία και είναι μαζί με τον τύπο κουμπώματος βασικά χαρακτηριστικά ενός laminate πατώματος .

Υδραυλική εγκατάσταση

Το διαμέρισμα είναι τουλάχιστον 40 ετών και η αλλαγή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη σε μια ανακαίνιση μπάνιου.

Τοποθετήθηκε νέο δίκτυο ύδρευσης σε όλο το διαμέρισμα με πίνακα ελέγχου υδροληψίας με σωλήνα τύπου πολυστρωματική με κάθε γραμμή ξεχωριστή για κάθε παροχή.

Ηλεκτρολογική εγκατάσταση

Στο ηλεκτρολογικό δίκτυο του διαμερίσματος δεν έγιναν ιδιαίτερες αλλαγές . Έγινε μεταφορά φυσικά των γραμμών στην νέα κουζίνα και αλλαγή του ηλεκτρολογικού πίνακα .

Κουφώματα

Τα εξωτερικά κουφώματα που είχε το σπίτι ήταν συρόμενα αλουμίνια από τις πρώτες σειρές που είχαν βγει πριν πολλά χρόνια με προβλήματα στην λειτουργία τους .

Φυσικά και αποφασίστηκε η αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα σειρά αλουμινίων της εταιρείας Europa . Αποφασίσαμε από κοινού με τους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος την λύση των ανοιγόμενων αλουμινίων για διάφορους λόγους .

Όπως ανέφερα και στην αρχή το διαμέρισμα είναι στην Κυψέλη με μεγάλη όχληση από θόρυβο και φυσικά πολύ ζέστη το καλοκαίρι .

Το σπίτι είναι χωρίς μόνωση στην ουσία με μικρά μπαλκόνια που δεν μπορούν να κόψουν τον ήλιο. Το αποτέλεσμα είναι να δέχεται μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία κατά την διάρκεια της μέρας . Ξηλώνοντας τα παλιά αλουμίνια τοποθετήθηκε εσωτερικά στα ανοίγματα του τοίχου που είχαν τα παλιά συρόμενα , μόνωση όπου γέμισαν τα κενά του τοίχου.

Αυτός ο τρόπος βοήθησε στην θερμομόνωση του διαμερίσματος .

Παράλληλα με την επιλογή των ανοιγόμενων αλουμινίων μειώθηκε στο ελάχιστο ο θόρυβος εσωτερικά στο διαμέρισμα .

Βαψίματα

Για το βάψιμο εσωτερικά των τοίχων επιλέχτηκε να βαφτούν όλοι με λευκό χρώμα διότι

πρώτον δεν ήθελαν οι ιδιοκτήτες περιορισμούς για τον συνδυασμό της επίπλωσης του σπιτιού και

δεύτερον για να είναι το σπίτι φωτεινό λόγω του ότι ο φυσικός φωτισμός του διαμερίσματος δεν ήταν επαρκής .

Η ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κυψέλη έδειξε ότι στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε , είναι η καλύτερη λύση επιλέγοντας την αγορά ενός παλαιού διαμερίσματος με καλά στοιχεία γενικά και επενδύοντας σε αυτό με μια γενική ανακαίνισή του .

Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε την ανακαίνιση του διαμερίσματος σας μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μου. 

Περιγράψτε μας τις εργασίες που θέλετε να κάνετε

Αν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις γύρω από την ανακαίνιση σπιτιού διαβάστε εδώ

αποξήλωση παλαιάς κουζίνας
Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κυψέλη
Ανακαίνιση μπάνιου
Αποξήλωση παλαιού μπάνιου
Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κυψέλη Κατασκευή δικτύου ύδρευσης
Κλείσιμο ανοίγματος συρόμενου κουφώματος
τοποθέτηση μόνωσης σε άνοιγμα συρόμενου κουφώματος
τοποθέτηση πλακιδίων σε μπάνιο
αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα
τοποθέτηση πίνακα ελέγχου υδροληψίας
Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κυψέλη
Ανακαίνιση διαμερίσματος μπάνιου στην Κυψέλη
Ανακαίνιση μπάνιου στην Κυψέλη
Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κυψέλη