Τι εργαλεία χρησιμοποιώ στις κατασκευές

Τι εργαλεία χρησιμοποιώ στις κατασκευές

Τι εργαλεία χρησιμοποιώ στις κατασκευές πιο συχνά που μου λύνουν τα χέρια. Στις περισσότερες εργασίες χρειάζεται να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να τιμήσουμε και το ρητό ότι τα εργαλεία κάνουν το μάστορα.

Τα βασικά καθημερινά εργαλεία

Ξεκινώντας λοιπόν το πρωί από το σπίτι μερικά εργαλεία είναι απαραίτητα να τα έχω μαζί μου. Μπορεί να πάω σε ένα ραντεβού ή στο χώρο που γίνονται οι εργασίες στο εργοτάξιο.

Το βασικότερο από όλα πλέον είναι το τηλέφωνο , περιέχει όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστώ κατά την διάρκεια της μέρας. Την επικοινωνία με τους πελάτες μου και τους συνεργάτες μου , σημειώσεις που έχω αποθηκεύσει και διάφορα αρχεία. Φυσικά η κάμερα του τηλεφώνου είναι επίσης ένα απαραίτητο εργαλείο για φωτογραφίες και βίντεο των εργασιών που εκτελούμε.

Μαζί μου καθημερινά έχω και μια μετροταινία 5μ. για απλές μετρήσεις και ένα μέτρο αποστάσεων laiser για ταχύτητα σε πολλές μετρήσεις σε έναν χώρο.

Η εργαλειοθήκη τσάντα με τα απλά καθημερινά εργαλεία χειρός είναι και αυτή μαζί μου κατά την διάρκεια της μέρας. Πολλές φορές το περιεχόμενο της με έχει σώσει από διάφορες περιπτώσεις. Υπάρχει ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας με διάφορα σετ από μύτες , σετ τρυπάνια universal , σφυρί και σκεπάρνι , μολύβια , γωνιά , ηλεκτρονικό αλφάδι laiser , δοκιμαστικό κατσαβίδι , μαχαίρια διάφορα.

Εργαλεία που χρησιμοποιώ στις περισσότερες κατασκευές

Σε πολλά έργα που εκτελούμε τα εργαλεία είναι κοινά και τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά.

Laiser αλφαδιάσματος είναι ένα εργαλείο απαραίτητο σε πολλές εργασίες για να αλφαδιάζεις μεγάλους χώρους με ταχύτητα και αξιοπιστία. Με το ίδιο εργαλεία ζυγίζουμε και τις κάθετες επιφάνειες κατασκευάζοντας τοιχοποιίες από γυψοσανίδα , τούβλα , πορομπετόν.

Στις κατασκευές από μπετόν όταν στήνεις τα καλούπια είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο βελτιώνοντας τον χρόνο τοποθέτησης των καλουπιών. Στην κατασκευή δαπέδων όπου μπορείς να ελέγχεις την επιπεδότητα ή τις ρύσεις του δαπέδου.

Ηλεκτρικό κρουστικό δράπανο που μπορείς να κάνεις τα πάντα , να τρυπήσεις , να σκάψεις , να βιδώσεις. Προσωπικά τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ ένα ελαφρύ μοντέλο της makita που έχει βγάλει πολύ δουλειά καθημερινά. Παίρνω και από άλλες εταιρείες κατά καιρούς αλλά το συγκεκριμένο είναι το πιο αξιόπιστο που ξέρω ότι θα την βγάλει την δουλειά του.

εργαλείο για σκάψιμο , τρύπημα

Τι εργαλεία χρησιμοποιώ στις κατασκευές

Τροχός κοπής λείανσης άλλο ένα πολυεργαλείο που μπορεί να χρειαστεί σε πολλές εργασίες για να κόψεις οτιδήποτε χρειαστεί πάντα με τους κατάλληλους δίσκους. Με το ίδιο εργαλείο κάνουμε και λείανση , τρίψιμο διαφόρων επιφανειών.

Με τα κατάλληλα βοηθητικά εργαλεία μπορούμε να κάνουμε κοπή διαφόρων υλικών με σύστημα απορρόφησης σκόνης και χρήση ηλεκτρικής σκούπας.

Σύστημα απορρόφησης σκόνης για τροχό

Τι εργαλεία χρησιμοποιώ στις κατασκευές

Εργαλεία ξυλοκατασκευών

Όταν έχουμε να κάνουμε με ξυλοκατασκευές έχουμε διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούμε σε αυτού του είδους τις κατασκευές.

Το δισκοπρίονο είναι ένα εργαλείο απαραίτητο όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες κατασκευές. Ανάλογα με τις κατασκευές χρησιμοποιώ μικρά δισκοπρίονα ή και μεγαλύτερα που μπορούν να κόψουν ξύλα σε μεγάλο πάχος έως 8,5 εκατοστά.

Το δισκοπρίονο πάγκου επίσης απαραίτητο εργαλείο σε δουλειές μαραγκού , στο στρώσιμο ξύλινων πατωμάτων μασίφ ή laminate γενικά μπορείς να κάνεις μεγάλα κοψίματα.

Η σέγα βοηθάει και αυτή σε πολλές ξυλουργικές εργασίες με την ευκολία διαδρομής στο κόψιμο των ξύλων.

Το αλυσιδοπρίονο επίσης το χρησιμοποιούμε περισσότερο σε εργασίες κατασκευής κεραμοσκεπών. Γενικά εκεί που δεν χρειαζόμαστε το κόψιμο του δισκοπρίονου το χρησιμοποιούμε αρκετά.

τι εργαλεια χρησιμοποιώ στις κατασκευές
τι εργαλεία χρησιμοποιώ στις κατασκευές
τι εργαλεία χρησιμοποιώ στις κατασκευές

Τι εργαλεία χρησιμοποιώ στις κατασκευές

Εργαλεία μετρήσεων – ελέγχου

Γενικά τα εργαλεία μέτρησης ή ελέγχου είναι για να δείξουν παράδειγμα αν υπάρχει υγρασία , μηχάνημα σκαναρίσματος ενός τοίχου για να δούμε αν περνάνε καλώδια , σίδερα , σκελετός ξύλου εσωτερικά στους τοίχους.

Το υγρασιόμετρο το χρησιμοποιώ κυρίως όταν θέλω να ελέγχω επιφάνειες αν έχουν υγρασία στους τοίχους , στα δάπεδα και στα ταβάνια. Μας βοηθάει έτσι ώστε να αποφασίσουμε αν μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα ξύλινο πάτωμα χωρίς να έχουμε υγρασία πάνω από το αποδεκτό ποσοστό.

Το scanner του τοίχου μας βοηθάει να επιλέξουμε σε πιο σημείο μπορούμε να κάνουμε μια τρύπα στον τοίχο ή να καθαιρέσουμε έναν τοίχο που μπορεί να έχει γραμμές ηλεκτρολογικές.

Αυτά είναι μερικά από τι εργαλεία χρησιμοποιώ στις κατασκευές πιο συχνά και μου δίνουν λύσεις στις εργασίες που εκτελούμε καθημερινά.

Χρησιμοποιούμε και άλλα ειδικά εργαλεία που χρειάζονται για συγκεκριμένες εργασίες όπως η καροτιέρα για αδιατάραχτη κοπή μπετόν , το μηχάνημα υδροβολής για τον καθαρισμό διαφόρων επιφανειών , τα μηχανήματα που βοηθούν στην ανακαίνιση του σπιτιού.

κομπρεσέρ κατεδαφίσεων
Καροτιέρα μπετόν αδιατάραχτη κοπή
κόφτης για μεγάλα πλακάκια