Ανακατασκευή διαμερίσματος στα Βριλήσσια

Η ανακατασκευή διαμερίσματος στα Βριλήσσια ήταν μια πλήρης ανακαίνιση σε όλους τους χώρους .Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 2ο όροφο τριώροφου κτιρίου .

Όταν με κάλεσε η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος για να συζητήσουμε τι δυνατότητες έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε το διαμέρισμα στην ουσία ήταν στους σοβάδες. Απλά το είχαν κλείσει με εξωτερικά ξύλινα κουφώματα για την προστασία εσωτερικά του χώρου .

Η κατασκευή ήταν της δεκαετίας του ’90 αλλά για πολλά χρόνια δεν είχε γίνει καμία εργασία στον 2ο και 3ο όροφο που ήταν ημιτελείς. Το μόνο ολοκληρωμένο διαμέρισμα ήταν αυτό του 1ου ορόφου.

Η διαρρύθμιση του χώρου σε καμιά περίπτωση δεν κάλυπτε τις σύγχρονες ανάγκες μιας νέας οικογένειας και ήταν χτισμένο με πολλά μικρά δωμάτια και στενούς διαδρόμους . Το διαμέρισμα είχε πολλές δυνατότητες λόγω του εμβαδού του . Σε συνεννόηση με την  ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος προχωρήσαμε σε μεγάλες αλλαγές που αφορούμε καθαιρέσεις και αλλαγή χώρων με νέα χωρίσματα δωματίων , κουζίνας , καθιστικού σαλονιού .

Τα μπάνια έγιναν από την αρχή με νέες σωληνώσεις ύδρευσης , αποχέτευσης και τοποθέτηση πλακιδίων .

Ανακαίνιση κουζίνας

Η κουζίνα σχεδιάστηκε εξ αρχής και συνδυάστηκε με την τραπεζαρία – καθιστικό όπου η θέα από αυτό το χώρο ήταν εξαιρετική διότι το κτίριο βρίσκεται σε ύψωμα χωρίς να υπάρχει άλλο να το εμποδίζει .

Στα υπνοδωμάτια τοποθετήθηκε κολλητά προγυαλισμένο μασίφ ξύλινο πάτωμα . Σε όλους τους υπόλοιπους χώρους όπου σχεδόν ήταν ενιαίος τοποθετήθηκε γρανιτοπλακάκι μεγάλης διάστασης ανοιχτής απόχρωσης που δένει στον χώρο εξαιρετικά .

Ο φωτισμός στους περισσότερους χώρους συνδυαζόταν εκτός από  τον κύριο και με  την κατασκευή κρυφού φωτισμού από γυψοσανίδα .

Τέλος θα πρέπει να τονίσω την εξαιρετική συνεργασία που είχα με την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος όπου ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο σε ιδέες και λύσεις και το αποτέλεσμα ήταν πέραν των προσδοκιών της .

ανακαίνιση διαμερίσματος
ανακαίνιση διαμερίσματος βάψιμο σαλόνι
ανακαίνιση διαμερίσματος βαψίματα εσωτερικά
ανακατασκευή διαμερίσματος ανακαίνιση κουζίνας
ανακατασκευή διαμερίσματος στα Βριλήσσια
ανακατασκευή διαμερίσματος
ανακατασκευή διαμερίσματος κατασκευή κρυφού φωτισμού
ανακαίνιση διαμερίσματος ανακαίνιση κουζίνας
Κατασκευή κρυφού φωτισμού σε διαμέρισμα
Κατασκευή κρυφού φωτισμού
Τοποθέτηση πλακιδίων στο δάπεδο σε ανακαίνιση σπιτιού
Τοποθέτηση πλακιδίων στο δάπεδο
Κατασκευή μπάνιου ανακαίνιση μπάνιου
Κατασκευή μπάνιου
Ανακαίνιση μπάνιου
Κατασκευή μπάνιου
ανακαίνιση σπιτιού Εσωτερικοί χώροι - τραπεζαρία
Εσωτερικοί χώροι – τραπεζαρία