Επισκευές χωρίς σκόνες μέσα στο σπίτι

Γενικά όταν σκεφτόμαστε να πραγματοποιήσουμε κάποιες εργασίες στο σπίτι το πρώτο πράγμα που μας προβληματίζει μετά το οικονομικό είναι η ταλαιπωρία που θα περάσουμε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις των εργασιών – επισκευών μέσα στο σπίτι η σκόνη είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι περισσότερες εργασίες ανακαίνισης στο σπίτι έχουν φασαρία και σκόνη που δεν την θέλουμε .

Ανακαίνιση πατώματος

Όλες οι εργασίες ανακαίνισης ή αλλαγής πατώματος έχουν σκόνη .

Η επισκευή συντήρηση ξύλινου πατώματος έχει σκόνη . Η αντικατάσταση φθαρμένων σαθρών παρκέτων είναι αναγκαία στις περισσότερες των περιπτώσεων . Το τρίψιμο του πατώματος είναι και αυτό εργασία με ιδιαίτερη σκόνη.

Η επισκευή φουσκωμένου δαπέδου από πλακάκια έχει σκόνη αφού θα πρέπει να αφαιρεθούν τα σπασμένα πλακάκια και αυτά που έχουν φουσκώσει . Επιπλέον θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα πλακάκια .

Επισκευή πλακάκια

 

Ανακαίνιση μπάνιου

Εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα στον τρόπο αντιμετώπισης της σκόνης .

Σε αυτές τις εργασίες υπάρχουν καθαιρέσεις υλικών , δηλαδή μια αντικατάσταση μπανιέρας σε ντουζιέρα.

Μια αλλαγή θέσης των ειδών υγιεινής απαιτεί σκαψίματα σε τοίχους και δάπεδο.

Η πιθανή αλλαγή των πλακιδίων σε τοίχους και δάπεδο.

Ανακαίνιση μπάνιου

Αποκατάσταση ταβανιού

Ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση διότι το ταβάνι κυρίως ο σοβάς δηλαδή που έχει φουσκώσει μπορεί να πέσει ανεξέλεγκτα στο πάτωμα.

Επισκευή στο ταβάνι

Βαφή σπιτιού επισκευές χωρίς σκόνες σε τοίχους

Σε αυτού του είδους τις εργασίες η σκόνη μπορεί να περιοριστεί πολύ πιο εύκολα με τα κατάλληλα μηχανήματα.

Εργασίες σπατουλαρίσματος και κατόπιν τριψίματος των τοίχων είναι μια εργασία που έχει πολύ σκόνη .

Σημαντικό επίσης στο βάψιμο η προστασία των πραγμάτων που υπάρχει στους χώρους. Τα σοβατεπί , οι πόρτες , οι ντουλάπες πρέπει να προστατεύονται με ταινίες.

Βάψιμο σπιτιού χωρίς σκόνες

Γενικά οι επισκευές χωρίς σκόνες μέσα στο σπίτι είναι εφικτές όταν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία και πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα.

Τα μηχανήματα

Σε όλων των ειδών τις εργασίες υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία που περιορίζουν στο ελάχιστο ή εξαφανίζουν την σκόνη κατά την διάρκεια εργασιών . Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι από έργα που έχουμε πραγματοποιήσει με δικά μας μέσα και μηχανήματα.

Όταν δεν μπορούμε να αποφύγουμε την σκόνη τότε απομονώνουμε τον χώρο εργασίας όσο μπορούμε καλύτερα και διοχετεύουμε την σκόνη προς τα έξω μέσω ενός παραθύρου ή μιας εξωτερικής πόρτας.

Τρίψιμο ξύλινου δαπέδου
Τρίψιμο ξύλινου δαπέδου χωρίς σκόνες
Επισκευές χωρίς σκόνες Κόψιμο laminate
Κόψιμο laminate με ειδικό κόφτη χωρίς σκόνες

Στεγάνωση ντουζιέρας
Στεγάνωση ντουζιέρας με αφαίρεση παλαιών πλακιδίων και προστασία του χώρου εσωτερικά στο μπάνιο
Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνουμε τις εργασίες ανακαίνισης μέσα στο σπίτι με σωστό τρόπο , νοικοκυρεμένα και μειώνοντας στο ελάχιστο την σκόνη και την ταλαιπωρία.
Σας άρεσε το άρθρο;