Επισκευή πλακάκια

Επισκευή πλακάκια σε δάπεδο τι κάνουμε

Επισκευή πλακάκια σε δάπεδο τι κάνουμε

Άλλη μια περίπτωση σε διαμέρισμα με προβλήματα στο δάπεδο όπου έχουν τοποθετηθεί πλακάκια και έχουν φουσκώσει . Το πρόβλημα αυτό το τελευταίο διάστημα το βλέπω πιο συχνά σε σχέση με παλαιότερα . Δηλαδή να έχουν φουσκώσει τα πλακάκια στο δάπεδο ενός χώρου .

Οι λόγοι που εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα είναι πολλοί και διαφορετικοί . Εδώ θα αναλύσω το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση .

Αφορά το δάπεδο σε χώρο σαλονιού , σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου με πιλοτή από κάτω από το δάπεδο . Το αναφέρω αυτό διότι λόγω των μεγάλων διαφορών θερμοκρασίας που δέχεται το δάπεδο . Ιδιαίτερα το χειμώνα όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και το σπίτι θερμαίνεται εσωτερικά .

Εδώ υπάρχουν μεγάλες συστολοδιαστολές στο δάπεδο  και εμφανίζεται το εξής πρόβλημα. Τα πλακάκια είναι κολλημένα με κόλλα πλακιδίων σε κάποιο υπόστρωμα . Συνήθως το υπόστρωμα είναι κατασκευασμένο από τσιμεντοκονίαμα .

επισκευή πλακάκια

Τα τσιμεντοκονιάματα τα τελευταία χρόνια συνήθως είναι κατασκευασμένα επιτόπου στο έργο με τις αναλογίες που φτιάχνει το συνεργείο την ίδια στιγμή . Αν οι αναλογίες των αδρανών , του τσιμέντου και του νερού είναι σωστές δεν υπάρχει πρόβλημα .

Σε αρκετές περιπτώσεις όμως η τσιμεντοκονία λόγω της λάθος αναλογίας των υλικών στην επιφάνεια της τρίβεται  , δεν έχει τις κατάλληλες αντοχές και έτσι παρουσιάζεται το πρόβλημα αποκόλλησης των πλακιδίων μαζί με την κόλλα τους από το υπόστρωμα .

επισκευή πλακάκια
Αποξήλωση πλακιδίων που έχουν πρόβλημα

Επισκευή πλακάκια σε δάπεδο τι κάνουμε

Για την συγκεκριμένη  επισκευή πλακάκια στο δάπεδο κάναμε τις παρακάτω εργασίες

  • Αποξήλωση όλων των φουσκωμένων (κούφιων) πλακιδίων από το δάπεδο . Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες η κόλλα των πλακιδίων έφευγε μαζί με το πλακάκι .
  • Λόγω του ότι δεν υπήρχαν ίδια πλακάκια στο εμπόριο (η κατασκευή είναι δέκα ετών)  αναγκαστικά προχωρήσαμε στο καθάρισμα των ίδιων πλακιδίων . Καλό βέβαια είναι να υπάρχει stock διότι ο καθαρισμός των πλακιδίων είναι μια εργασία πολύ δύσκολη .
Καθάρισμα πλακάκια
Καθάρισμα φουσκωμένων πλακιδίων
  • Αφού καθαριστεί το υπόστρωμα (τσιμεντοκονία) από σκόνες , υπολείμματα υλικών  με δυνατή ηλεκτρική σκούπα εφαρμόζουμε με ρολό ένα υγρό κατάλληλο για την  σταθεροποίηση της επιφάνειας το nano-seal της εταιρείας isomat .
  • Όταν στέγνωσε το υλικό εδώ την επομένη μέρα , έγινε η τοποθέτηση των πλακιδίων με κόλλα ταχείας πήξεως AK- Rapid της εταιρείας isomat διότι το διαμέρισμα κατοικείται και ήταν απαραίτητη η άμεση πρόσβαση σε αυτό το σημείο του δαπέδου.

Δείτε ένα βίντεο με την επισκευή φουσκωμένων πλακιδίων

Επισκευή πλακάκια

τοποθέτηση πλακάκια
τοποθέτηση πλακάκια
Ολοκληρωμένη αποκατάσταση των φουσκωμένων πλακιδίων

Επικοινωνήστε μαζί μου  για να δώσουμε λύση στο δικό σας πρόβλημα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *