Επισκευή πλακάκια

 

Επισκευή πλακάκια σε δάπεδο τι κάνουμε

Άλλη μια περίπτωση σε διαμέρισμα με προβλήματα στο δάπεδο όπου έχουν τοποθετηθεί πλακάκια και έχουν φουσκώσει . Το πρόβλημα αυτό το τελευταίο διάστημα το βλέπω πιο συχνά σε σχέση με παλαιότερα . Δηλαδή να έχουν φουσκώσει τα πλακάκια στο δάπεδο ενός χώρου .

 

Οι λόγοι που εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα είναι πολλοί και διαφορετικοί . Εδώ θα αναλύσω το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση .

 

Αφορά το δάπεδο σε χώρο σαλονιού , σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου με πιλοτή από κάτω από το δάπεδο . Το αναφέρω αυτό διότι λόγω των μεγάλων διαφορών θερμοκρασίας που δέχεται το δάπεδο . Ιδιαίτερα το χειμώνα όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και το σπίτι θερμαίνεται εσωτερικά .

 

Εδώ υπάρχουν μεγάλες συστολοδιαστολές στο δάπεδο  και εμφανίζεται το εξής πρόβλημα. Τα πλακάκια είναι κολλημένα με κόλλα πλακιδίων σε κάποιο υπόστρωμα . Συνήθως το υπόστρωμα είναι κατασκευασμένο από τσιμεντοκονίαμα .

επισκευή πλακάκια

Τα τσιμεντοκονιάματα τα τελευταία χρόνια συνήθως είναι κατασκευασμένα επιτόπου στο έργο με τις αναλογίες που φτιάχνει το συνεργείο την ίδια στιγμή . Αν οι αναλογίες των αδρανών , του τσιμέντου και του νερού είναι σωστές δεν υπάρχει πρόβλημα .

 

Σε αρκετές περιπτώσεις όμως η τσιμεντοκονία λόγω της λάθος αναλογίας των υλικών στην επιφάνεια της τρίβεται  , δεν έχει τις κατάλληλες αντοχές και έτσι παρουσιάζεται το πρόβλημα αποκόλλησης των πλακιδίων μαζί με την κόλλα τους από το υπόστρωμα .

 

επισκευή πλακάκια

 

Για την συγκεκριμένη  επισκευή πλακάκια στο δάπεδο κάναμε τις παρακάτω εργασίες

  • Αποξήλωση όλων των φουσκωμένων (κούφιων) πλακιδίων από το δάπεδο . Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες η κόλλα των πλακιδίων έφευγε μαζί με το πλακάκι .
  • Λόγω του ότι δεν υπήρχαν ίδια πλακάκια στο εμπόριο (η κατασκευή είναι δέκα ετών)  αναγκαστικά προχωρήσαμε στο καθάρισμα των ίδιων πλακιδίων . Καλό βέβαια είναι να υπάρχει stock διότι ο καθαρισμός των πλακιδίων είναι μια εργασία πολύ δύσκολη .

Καθάρισμα πλακάκια

 

  • Αφού καθαριστεί το υπόστρωμα (τσιμεντοκονία) από σκόνες , υπολείμματα υλικών  με δυνατή ηλεκτρική σκούπα εφαρμόζουμε με ρολό ένα υγρό κατάλληλο για την  σταθεροποίηση της επιφάνειας το nano-seal της εταιρείας isomat .
  • Όταν στέγνωσε το υλικό εδώ την επομένη μέρα , έγινε η τοποθέτηση των πλακιδίων με κόλλα ταχείας πήξεως AK- Rapid της εταιρείας isomat διότι το διαμέρισμα κατοικείται και ήταν απαραίτητη η άμεση πρόσβαση σε αυτό το σημείο του δαπέδου.

 

τοποθέτηση πλακάκια τοποθέτηση πλακάκια

 

Επικοινωνήστε μαζί μου για να δώσουμε λύση στο δικό σας πρόβλημα

Λευτέρης Σιώμος

 

Σας άρεσε το άρθρο;