Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά

Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά Αττικής

Η μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά Αττικής είναι ένα έργο που κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε πριν από κάποιο διάστημα . Πρόκειται για μια κατοικία που σχεδιάστηκε εξ αρχής με τους κανόνες της Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής και με στόχο την  εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου .

Ολοκληρωμένο έργο

Το κτίριο αυτό είναι μια μονοκατοικία που σχεδιάστηκε για τις ανάγκες μια τετραμελούς οικογένειας . Το κτίριο τοποθετήθηκε με τέτοιο τρόπο στον χώρο του οικοπέδου ώστε ο περιβάλλον χώρος να ταιριάζει με την περιοχή και να καλύπτει τις ανάγκες και τα γούστα των ιδιοκτητών . Αποτελείται από το υπόγειο όπου χωρίζεται σε δύο τμήματα , το ισόγειο σχεδόν ενιαίο , τον 1ο όροφο κυρίως δωμάτια και την σοφίτα .

Το κτίριο μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά Αττικής

Η κατασκευή του κτιρίου έγινε με τις πιο σύγχρονες μεθόδους με έμφαση στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την εξοικονόμηση ενέργειας . Η κατασκευή του σκελετού έγινε από οπλισμένο σκυρόδεμα με ισχυρές προδιαγραφές και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις . Οι τοιχοποιίες έγιναν εξωτερικά με τούβλα μεγάλου πάχους 20 εκατοστών (τουβλίνες) με υψηλό συντελεστή θερμομόνωσης .
Στο κτίριο έγινε εξωτερική θερμομόνωση σε όλη την επιφάνεια του με το σύστημα της εταιρείας Knauf thermoprosopsis την άριστη θερμομόνωση του .
Στα τοιχία του υπογείου εξωτερικά έγινε υγρομόνωση με υλικά της εταιρείας Renovat . Συγκεκριμένα εφαρμόστηκε η αυτοκόλλητη μεμβράνη ΒΤ 21 ceresit που εκτός της υγρομόνωσης κάνει φραγή του ραδονίου της ακτινοβολίας δηλαδή που εκπέμπει το έδαφος και είναι βλαβερό για την υγεία μας .
Η θερμομόνωση έγινε με μονωτικά φύλλα xps πάχους 5 εκατοστών τα οποία προστατεύτηκαν πριν την επίχωση με αυγουλιέρα και γαιούφασμα .
Το κτίριο στην βορεινή του πλευρά δεν έχει μεγάλα ανοίγματα από παράθυρα και το κλιμακοστάσιο για να έχει φυσικό φωτισμό χτίστηκαν οι εξωτερικοί του τοίχοι με υαλότουβλα και ειδικά παράθυρα αερισμού.
Οι τοίχοι εσωτερικά επιχρίστηκαν με τον έτοιμο γυψοσοβά της Knauf δίνοντας ένα πολύ καλό φινίρισμα στην τελική επιφάνεια .

Περιβάλλον χώρος

Στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί η πισίνα της κατοικίας . Έχει κατασκευαστεί δεξαμενή συλλογής όμβριων υδάτων που βοηθάνε τις ανάγκες του ποτίσματος του κήπου και άλλων χρήσεων . Στο πότισμα των λουλουδιών βοηθάει και η κατασκευή του βιολογικού βόθρου του κτιρίου που το καθαρό νερό στο τέλος της επεξεργασίας γίνεται και αυτό χρήσιμο.

Υπόγειο

Το υπόγειο χωρίζεται σε δύο τμήματα . Ο ένας χρησιμοποιείται ως παρκινγκ των οχημάτων. Στο υπόγειο υπάρχει το λεβητοστάσιο , και το μηχανοστάσιο του ασανσέρ . Στο άλλο μισό σχεδόν του υπογείου υπάρχει το δωμάτιο των φιλοξενουμένων που τα παράθυρα του βλέπουν στον χώρο της πισίνας και το μπάνιο που καλύπτει τις ανάγκες των φιλοξενουμένων . Στο υπόγειο υπάρχουν και χώροι αποθήκευσης .

Ισόγειο

Στο ισόγειο υπάρχουν οι χώροι υποδοχής , σαλόνι , κουζίνα και το μπάνιο

Α Όροφος

Εδώ βρίσκονται τα υπνοδωμάτια με ξύλινο προγυαλισμένο δάπεδο . Τα μπάνια έχουν κατασκευαστούν με μοντέρνο τρόπο . Πλακάκια έχουν τοποθετηθεί μόνο στα σημεία που είναι απαραίτητα ενώ οι άλλοι τοίχοι είναι επενδυμένοι με τεχνοτροπία stucco veneziano .

Σοφίτα

Εδώ ίσως είναι το καλύτερο υπνοδωμάτιο λόγω θέας με όλα τα στοιχεία της φύσης βουνό και θάλασσα . Το μπάνιο ανεξάρτητο καλύπτει τις ανάγκες της σοφίτας .

Στοιχεία έργου

Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά Αττικής

Μελέτη – επίβλεψη έργου
Παναγιώτης Κουρής
Μηχανικός Ε.Μ.Π

Κατασκευή έργου
Τεχνική Διάταξη
Μελέτη – Κατασκευή – Συντήρηση έργων

Τεχνικός Σύμβουλος Έργου
Ελευθέριος Σιώμος
Μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου

Βάψιμο εσωτερικών χώρων
Βάψιμο εσωτερικών χώρων
Προγράμματα ΕΣΠΑ , ανάπτυξη και άλλα αστεία
Είσοδοι κτιρίων
Μονοκατοικία στον Ν.βουτζά Αττικής Είσοδοι κτιρίων
Εσωτερική σκάλα
Εσωτερική σκάλα
Κατασκευή μπάνιου
Κατασκευή μπάνιου
Βαψίματα εσωτερικά
Βαψίματα εσωτερικά
Έτοιμη επιφάνεια
Έτοιμη επιφάνεια
Πέρασμα μονωτικό γαλάκτωμα
Πέρασμα μονωτικό γαλάκτωμα
Τοποθέτηση μονωτικού υλικού
Τοποθέτηση μονωτικού υλικού
Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά Αττικής Τοποθέτηση βασικής στρώσης
Τοποθέτηση βασικής στρώσης
Κατασκευή πισίνας
Σαλόνι
Κουζίνα
Τεχνοτροπίες χρωμάτων
Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά Αττικής Τεχνοτροπίες χρωμάτων
Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά Αττικής Τεχνοτροπίες χρωμάτων σε μπάνιο
Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά Αττικής Κατασκευή πισίνας

Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά Αττικής

2 σκέψεις για το “Μονοκατοικία στον Ν.Βουτζά Αττικής”

  1. Παράθεση: Top post για τον μήνα Αύγουστο - eletech

  2. Παράθεση: Διαμερίσματα για φοιτητές στην Πάτρα - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *