αναβάθμιση σπιτιού

Αναβάθμιση σπιτιού με ποιους τρόπους

Γενικά όταν λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε αναβάθμιση σπιτιού έχουμε διάφορους τρόπους για να το πετύχουμε αυτό ανάλογα με τους στόχους μας.

Πολλοί από εμάς έχουμε ένα ακίνητο που θέλουμε να το αναβαθμίσουμε διότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την αρχική κατασκευή του. Ένα παλιό σπίτι , ένα παλαιό διαμέρισμα είναι απαραίτητο να το αναβαθμίσουμε διότι έχει χάσει την αξία του. Δεν είναι πλέον λειτουργικό το σπίτι διότι έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των προηγούμενων ετών.

Όταν λέμε αναβάθμιση σε ένα ακίνητο δεν εννοούμε μόνο την ενεργειακή αναβάθμιση του αλλά και άλλους τρόπους αναβάθμισης μιας κατοικίας που μπορούμε να κάνουμε.

Το παλιό σπίτι χρειάζεται σε διάφορους τομείς αναβάθμιση που θα τους αναλύσουμε παρακάτω ώστε να μπορεί να ξαναγίνει λειτουργικό.

Ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού

Η συνηθέστερη περίπτωση αναβάθμισης ενός σπιτιού , διαμερίσματος κλπ. είναι η ενεργειακή αναβάθμιση. Τι εργασίες περιλαμβάνει η ενεργειακή αναβάθμιση σε μια κατοικία.

Αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων. Είναι από τις πρώτες επιλογές μας σε μια ενεργειακή αναβάθμιση διότι τα εξωτερικά κουφώματα αναβαθμίζουν ενεργειακά την κατοικία μας σε σχέση με τα παλαιά κουφώματα ξύλινα ή αλουμινίου. Η σωστή τοποθέτηση των κουφωμάτων είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι την καλύτερη θερμομόνωση και ηχομόνωση στα κουφώματα την έχουν τα ανοιγόμενα συστήματα που σφραγίζουν πολύ καλά. Τώρα αν έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα που επικρατούν τα τελευταία χρόνια καλό είναι να τοποθετήσουμε συρόμενα που θα έχουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της αγοράς. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταλάβετε το πρόβλημα που βάλατε μεγάλων διαστάσεων κουφώματα σύντομα.

Εξωτερική θερμομόνωση. Η θερμομόνωση σπιτιού είναι γενικά μια εργασία που είναι επίσης απαραίτητη στις μέρες μας με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε δοθεί η απαραίτητη σημασία στην θερμομόνωση ενός σπιτιού. Τα αποτελέσματα και τα λάθη των προηγούμενων ετών τα βρίσκουμε πλέον μπροστά μας. Μια κατοικία για να ζεσταθεί εσωτερικά τον χειμώνα όπου δεν έχει εξωτερική θερμομόνωση καταναλώνει πολύ ενέργεια. Η εξωτερική θερμομόνωση στους τοίχους ή την ταράτσα είναι πλέον αναγκαία ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα.

Θερμομόνωση στέγης. Η εργασία αυτή πραγματοποιείται στην περίπτωση που έχουμε στέγη και ο χώρος κάτω από αυτήν είναι κατοικίσημος. Δηλαδή έχουμε σοφίτα που σε πολλές περιπτώσεις ενώνει εσωτερικά με σκάλα με άλλο όροφο. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η ενεργειακή αναβάθμιση.

Τοποθέτηση ηλιακού συλλέκτη Στην χώρα μας είναι απαραίτητη η χρήση του διότι σχεδόν 300 ημέρες τον χρόνο έχουμε λιακάδα. Άρα είναι σημαντικό να έχουμε οφέλη από τον ήλιο που μας χαρίζεται στην ουσία όλο τον χρόνο. Με τον ηλιακό συλλέκτη έχουμε ζεστό νερό χειμώνα καλοκαίρι χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε χρήση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες δεν κάνουν σε περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα , με χιόνια , παγετό όπου εκεί παγώνουν τα στοιχεία του ηλιακού και έχουμε διάφορες ζημιές στον ηλιακό.

θερμομόνωση στέγης τοποθέτηση πετροβάμβακα σε κεραμοσκεπή

Εσωτερική αναβάθμιση κατοικίας

Στην εσωτερική αναβάθμιση σπιτιού περιλαμβάνονται πολλές εργασίες που μπορούμε να κάνουμε. Ανάλογα με την παλαιότητα ενός σπιτιού είναι απαραίτητη η μερική αναβάθμιση κατοικίας ή η γενική αναβάθμιση της.

Διαβάστε εδώ τον πλήρη οδηγό για την γενική ανακαίνιση σπιτιού και ποια τα βήματα που πρέπει να κάνουμε

Οι εργασίες για να αναβαθμίσουμε τον χώρο μας είναι πολλές ξεκινώντας από τα χωρίσματα σε ένα σπίτι.

Αναβάθμιση σπιτιού

Χωρίσματα – Τοιχοποιίες. Τα σπίτια στις δεκαετίες του ’60 και ’70 είχαν τα διπλάσια χωρίσματα από τα σημερινά σχεδιασμένα σε μικρά δωμάτια. Πλέον τα νέα σύγχρονα σπίτια δεν σχεδιάζονται με αυτό τον τρόπο και είναι πιο λειτουργικά.

Σε μια ανακαίνιση θα καθαιρεθούν κάποια χωρίσματα και θα χτιστούν κάποια άλλα σε νέες θέσεις. Με αυτό τον τρόπο το σπίτι μπορεί να γίνει πιο φωτεινό και οι χώροι να αερίζονται καλύτερα. Οπότε είναι μια αναβάθμιση ουσίας για το σπίτι μας. Κατάλληλα υλικά για αυτή την εργασία είναι το πορομπετόν (ytong) και οι γυψοσανίδες.

γυψοσανίδα διάφορες κατασκευές

Αναβάθμιση σπιτιού εσωτερικά

Ανακαίνιση μπάνιου. Βασική εργασία σε μια εσωτερική αναβάθμιση κατοικίας διότι το υδραυλικό και αποχετευτικό σύστημα έχουν φθορές χρόνου. Η αναβάθμιση τους μας προσφέρει καλύτερη ποιότητα νερού και αποφεύγουμε δυσάρεστες οσμές από την παλιά αποχέτευση. Επίσης γλιτώνουμε χρήματα από ζημιές που μπορούν να προκληθούν από υγρασίες και σε γειτονικά διαμερίσματα και χώρους.

Ανακαίνιση κουζίνας. Εργασία που αναβαθμίζει ουσιαστικά τον χώρο μας σε σχέση με την λειτουργία της κουζίνας στο μαγείρεμα , στην αποθήκευση τροφίμων , στην αισθητική του χώρου. Η παλιά κουζίνα όσο και να την καθαρίσεις δεν μπορεί να συγκριθεί με μια νέα κουζίνα που καθαρίζεται και απολυμαίνεται πλήρως.

Αναβάθμιση σπιτιού

αναβάθμιση σπιτιού

Αναβαθμίστε τον χώρο , επιλέξτε μας για να πραγματοποιήσουμε τις εργασίες που απαιτούνται στο σπίτι σας.

Καλέστε μας για άμεση ανταπόκριση στο 6975777445 για την αναβάθμιση σπιτιού σας

Εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε σύντομα.

Όνομα
Επώνυμο
Τηλέφωνο
Email
Μήνυμα
Επιτυχία!
Ωχ κάτι πήγε στραβά
αναβάθμιση σπιτιού
ανακαίνιση μπάνιου

Οι υπηρεσίες μας

eletech.gr - ζούμε τις κατασκευές οι εργασίες σε ανακαίνιση σπιτιού
κατασκευή έργων eletech.gr - ζούμε τις κατασκευές

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *