Ανακαίνιση ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο

 

Ανακαίνιση ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο

Ανακαίνιση ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο. Είναι από αυτές τις δουλειές που πρώτον τις κάνεις ευχάριστα λόγω της άψογης συνεργασίας με τον ιδιοκτήτη και δεύτερον λόγω της ποιότητας κατασκευής του έργου.

Θα ξεκινήσω από τον πρώτο λέγοντας πως η ανακατασκευή διαμερίσματος στο Φάληρο δεν ήταν ένα project που είχε σχεδιαστεί εξ αρχής και απλά θα προχωρούσε στην υλοποίηση . Οι βασικές αρχές υπήρχαν από τον Αρχιτέκτων του έργου αλλά στην πορεία με την άμεση συνεννόηση που είχαμε και τις επιλογές του ιδιοκτήτη προχωρήσαμε σταθερά βήμα – βήμα την κατασκευή .

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι επιλέχθηκαν νέα υλικά κυρίως και σε συνδυασμό με τον σωστό σχεδιασμό , τις πολύ καλές ιδέες και τη σωστή εκτέλεση το αποτέλεσμα ήταν άψογο όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες .

Λίγα λόγια για το έργο ανακαίνιση ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο

Ανακαίνιση δαπέδου

Για την ανακαίνιση του σπιτιού το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν οι καθαιρέσεις τοίχων. Οι τοίχοι ήταν από τούβλα και ξηλώθηκαν με την χρήση ηλεκτρικού κομπρεσέρ.

Μετά την αποξήλωση διαφόρων τμημάτων εσωτερικών τοίχων  δημιουργήθηκαν κενά στο δάπεδο που έπρεπε να αποκατασταθούν. Επίσης η τσιμεντοκονία του δαπέδου ήταν σε κακά χάλια ρηγματωμένη και σαθρή.

Αποξηλώθηκε η σαθρή τσιμεντοκονία σε όλο το δάπεδο και στην συνέχεια κατασκευάστηκε νέα τσιμεντοκονία δαπέδου χαμηλού βάρους για να μην έχουμε μεγάλα φορτία στην πλάκα μπετόν.

Η τσιμεντοκονία μετά την εφαρμογή της , την αφήσαμε να στεγνώσει αρκετές ημέρες ώστε να μην έχουμε προβλήματα υγρασίας.

Κατόπιν εφαρμόστηκε σε όλο το δάπεδο νέο ξύλινο προγυαλισμένο μασίφ δάπεδο σε φαρδιές λωρίδες που έδωσαν ένα εξαιρετικό αισθητικά τελικό αποτέλεσμα. Κάτω από τα ξύλα τοποθετήθηκε προηγουμένως το κατάλληλο αφρώδες υπόστρωμα.

Το ξύλινο προγυαλισμένο δάπεδο εφαρμόστηκε και στα δυο μπάνια του σπιτιού χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τοποθέτηση laminate solid στο δάπεδο
Τοποθέτηση laminate solid στο δάπεδο

Ανακαίνιση ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο

Ανακαίνιση μπάνιου

Με την αποξήλωση σχεδόν όλων των χωρισμάτων στο σπίτι ακολουθήσαμε το σχέδιο για την δημιουργία δυο μπάνιων. Τα χωρίσματα , οι τοίχοι των μπάνιων δηλαδή έγιναν με την χρήση τούβλων πορομπετόν και συγκεκριμένα με Ytong blocks. Με την επιλογή των συγκεκριμένων υλικών πετύχαμε χαμηλό βάρος υλικού και ταχύτητα στην κατασκευή χωρίς πολλά μπάζα.

Στο μεγάλο μπάνιο τοποθετήθηκε μπανιέρα στη μια πλευρά του μπάνιου. Στην απέναντι πλευρά κατασκευάστηκε ο πάγκος σε συνδυασμό με τον νιπτήρα όπου επιλέχτηκε να γίνει με corian. Στο μεγάλο μπάνιο τοποθετήθηκε και το πλυντήριο ρούχων σε ξεχωριστή εσοχή που δημιουργήθηκε.

Ανακαίνιση σπιτιού ανακαίνιση μπάνιου
Κατασκευή πάγκου από corian

Στο δεύτερο μικρότερο μπάνιο κατασκευάστηκε ντουζιέρα σε χώρο που δημιουργήθηκε μετά το χτίσιμο των τοίχων. Ο πάγος του μπάνιου κατασκευάστηκε από corian με χρωματιστή επιλογή.

Ανακαίνιση σπιτιού Κατασκευή μπάνιου
Κατασκευή ντουζιέρας
Κατασκευή μπάνιου

Στα μπάνια σε όλους τους τοίχους για πλακάκι τοποθετήθηκε ψηφίδα ιταλική bisazza με διαφορετική απόχρωση και σχέδιο σε κάθε μπάνιο. Η τοποθέτηση ψηφίδας σε τοίχο προϋποθέτει πολύ καλή επιπεδότητα στην επιφάνεια του σοβά. Σε διαφορετική περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι πολύ άσχημο μετά την τοποθέτηση της ψηφίδας.

Στις οροφές των μπάνιων κατασκευάστηκε σκελετός με γυψοσανίδα για την δημιουργία κρυφού φωτισμού.

Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων

‘Όλα τα εξωτερικά κουφώματα , πόρτες και παράθυρα αντικαταστάθηκαν με νέα κουφώματα αλουμινίου ενεργειακά. Τα κουφώματα με τα μεγάλα ανοίγματα έδωσαν στον χώρο φυσικό φωτισμό. Ταυτόχρονα μείωσαν σημαντικά τις ενεργειακές απώλειες που είχαν τα παλαιά κουφώματα αλουμινίου.

Ανακαίνιση σπιτιού αντικατάσταση κουφωμάτων

Ανακαίνιση ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο

Ανακαίνιση σπιτιού Οροφές – Ξηρά δόμηση

Οι οροφές του σπιτιού έπρεπε να κατασκευαστούν εκ νέου με γυψοσανίδα για δυο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την μόνωση του σπιτιού. Το σπίτι ήταν στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας και είχε σημαντικές απώλειες από την ταράτσα. Επίσης σε ένα τμήμα του είχε τοποθετηθεί ξυλοκατασκευή που δεν βοηθούσε επίσης στην μόνωση.

Ο δεύτερος λόγος ήταν το αισθητικό κομμάτι. Με μικτές διαφορετικές κατασκευές δεν μπορούσε να παραμείνει σε αυτή την μορφή

Επιπλέον ήταν απαίτηση του πελάτη να σχεδιαστεί διαφορετικά ο φωτισμός του σπιτιού. Κατασκευάστηκε οροφή με μεταλλικό σκελετό και γυψοσανίδα όπου στο εσωτερικό της τοποθετήθηκε διπλή στρώση πετροβάμβακα. Παράλληλα τοποθετήθηκε και ο φωτισμός οροφής με σποτάκια και μακριές μπάρες φωτισμού.

Φωτισμός οροφής από γυψοσανίδα

Ανακαίνιση ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο

Ανακαίνιση ρετιρέ εξωτερική θερμομόνωση

Το σπίτι λόγω της παλαιότητας του δεν είχε μόνωση στους εξωτερικούς τοίχους με αποτέλεσμα οι τοίχοι το καλοκαίρι να έκαιγαν. Η ιδανικότερη λύση για την σωστή μόνωση των τοίχων είναι η εξωτερική θερμομόνωση.

Η επιλογή ήταν φυσικά να τοποθετηθεί σε όλους τους εξωτερικούς τοίχους. Αυτό φυσικά σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας δεν είναι πάντα εφικτό. Υπάρχουν και τοίχοι που θα πρέπει να στηθούν εξωτερικά σκαλωσιές για να τοποθετηθεί η εξωτερική θερμομόνωση. Σε αυτή την περίπτωση δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα λόγω των συγκάτοικων της πολυκατοικίας που μπορεί να αντιδράσουν μεμονωμένα.

Επιλέχθηκε να τοποθετηθούν 5 εκατοστών πλάκες γραφιτούχες διογκωμένης πολυστερίνης. Όλα τα υλικά που εφαρμόστηκαν στις εξωτερικές τοιχοποιίες είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Εξωτερική θερμομόνωση
Εξωτερική θερμομόνωση

Ανακαίνιση σπιτιού περιβάλλον χώρος

Εξωτερικά του σπιτιού στα μπαλκόνια η θέα ήταν εξαιρετική. Αυτό μας δημιούργησε την ανάγκη να ανακατασκευάσουμε τον εξωτερικό χώρο. Κατασκευάστηκαν συστήματα σκίασης με μεταλλικό σκελετό και με ξυλεία ειδική για εξωτερικούς χώρους. Τα πλαίσια σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν επί τόπου σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου.

Στο δάπεδο στρώθηκαν νέα πλακάκια εξωτερικού χώρου πάνω από τα παλιά πλακάκια δαπέδου.

Επίσης κατασκευάστηκαν παγκάκια με μεταλλικό σκελετό και επένδυση ξυλείας. Ο χώρος γέμισε με γλάστρες φυτά και μικρά δέντρα.

Ανακαίνιση ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο
Κατασκευή πέργκολας

Ανακαίνιση ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο

Θερμομόνωση δώματος

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταία όροφο του κτιρίου γι αυτό και στην ταράτσα τοποθετήθηκαν θερμομόνωση πάχους 5 εκ.  με πλάκα από τσιμεντόπαστα . Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την θερμομόνωση ταράτσας αλλά εδώ επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λύση. Σε άλλα σημεία εφαρμόστηκαν ψυχρά υλικά για την μείωση της απορροφητικότητας της ακτινοβολίας του ήλιου.

Ανακαίνιση σπιτιού Βαψίματα

Όλοι οι τοίχοι και ταβάνια σπατουλαρίστηκαν για μια λεία τελική επιφάνεια. Οι τοίχοι τρίφτηκαν με μηχανικά μέσα και χρήση ηλεκτρικής σκούπας για την αποφυγή της σκόνης.

Δείτε ένα βίντεο από την χρήση των συγκεκριμένων μηχανημάτων.

Εσωτερικά σε κάποιους τοίχους εφαρμόστηκε τεχνοτροπία  stuccoveneziano

Τελικά το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του για την ανακαίνιση ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για την ανακαίνιση σπιτιού διαβάστε εδώ

Τεχνοτροπία σε τοίχο stucco veneziano
Τεχνοτροπία σε τοίχο

Δείτε εδώ τα σωστά βήματα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας.

Επικοινωνήστε μαζί μου για να βρούμε τις ιδανικές λύσεις στην ανακαίνιση του σπιτιού σας.

Κατασκευή σκίαστρων
Κατασκευή σκίαστρων
Εσωτερικοί χώροι
Εσωτερικοί χώροι

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *