Ιδέες για το εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι

Ιδέες για το εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι

Ιδέες για το εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι

Άνοιξη  πλέον και μια σκέψη που κάνουμε είναι να ανανεώσουμε τους εσωτερικούς χώρους στο σπίτι μας . Το πιο δυνατό στοιχείο για να ανανεώσουμε λοιπόν τους χώρους μας είναι το βάψιμο στο σπίτι . Μόνο το χρώμα έχει την δύναμη να μετατρέψει οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι με διάφορους τρόπους και εφέ που σας αρέσει .

Το εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι είναι  στην πραγματικότητα το ντεκόρ για το χώρο σας. Σίγουρα για κάποιους φαίνεται εύκολο να βάψει κανείς το εσωτερικό στο σπίτι του, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

Είναι μια κουραστική  εργασία για την οποία μπορεί να απαιτήσει λίγο brainstorming για σας πριν ξεκινήσετε. Μια σειρά από επιλογές χρωμάτων είναι διαθέσιμες για τό βάψιμο στο σπίτι σας με διαφορετικές υφές και ανάλογα τους χώρους που θέλετε να βάψετε .

Πώς να επιλέξετε τα χρώματα;

Η επιλογή  των χρωμάτων μπορεί να εκτελέσει μια ζωτικής σημασίας ρόλο για να δώσει μια πλούσια προσωπικότητα στο σπίτι σας.  Η επιλογή στο χρώμα εξαρτάται από τη θέση, το μέγεθος και τη λειτουργία των χώρων σας. Κάθε χρώμα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, όπως ανοιχτά χρώματα όπου θεωρούνται ότι μεγαλώνουν  και δίνουν φώς στα μικρά δωμάτια  ενώ τα σκούρα είναι κυρίως  για τη δημιουργία της αίσθησης στα μεγάλα δωμάτια.

Όταν επιλέγετε ένα συνδυασμό χρωμάτων, επιλέξτε σύμφωνα με την αρχιτεκτονική του χώρου και η επιλογή να είναι με τα χρώματα που μπορείτε να ζήσετε με αυτά.

Πριν από την έναρξη του έργου, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε τα βασικά χρώματα, ουδέτερα, ζωντανά ή θέλετε να δημιουργήσετε μια ισχυρή οπτική εντύπωση.
Μερικά χαρακτηριστικά των διαφόρων χρωμάτων υπάρχουν παρακάτω όπου μπορείτε να διαλέξετε ποια αυτά ταιριάζουν στους χώρους σας

Βασικά  Χρώματα – Εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι

Τα βασικά χρώματα θεωρούνται αυτά που είναι η βάση για τα άλλα χρώματα. Αυτά είναι που συνδέονται με τα κόμικς, τη σύγχρονη τέχνη και την pop art. Μπορείτε να δείτε διάφορες αποχρώσεις όπως του κόκκινου, πράσινου, μπλε και κίτρινου .

Είναι πραγματικά υπέροχη εμπειρία να εφαρμόσεις  ένα βασικό χρώμα στους τοίχους. Ειδικά όταν πρόκειται για έντονο κίτρινο που φέρνει λάμψη και φωτεινότητα, κατάλληλο για  συγκεκριμένες περιοχές , όπως μπάνιο ή στην κουζίνα. Τόσο το μπάνιο όσο και η κουζίνα είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη φθορά οπότε χρησιμοποιήστε χρώματα που να πλένονται και  καθαρίζονται εύκολα .

Φωτεινά χρώματα

Είναι τα χρώματα που προέρχονται από το φάσμα του φωτός και όταν μιλάμε για το φως και φωτεινά χρώματα για το εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι  σημαίνει ότι αυτά τα χρώματα  δημιουργούν μια οπτική εντύπωση  φωτεινότητας και  ευρυχωρίας του χώρου . Αυτά τα χρώματα είναι πολύ ελκυστικά για σαλόνια και κάποιους τοίχος που κρέμονται πίνακες ζωγραφικής. Δεν έχει σημασία αν η οροφή είναι ψηλή ή χαμηλή, όμως το λευκό μπορεί να αυξήσει το ύψος του δωματίου προφανώς.

Το λευκό είναι ιδανικό για τοίχους  που μπορεί να μπούν οι πίνακες . Τα φωτεινά χρώματα όπως πράσινο,  και μπλε  είναι πολύ δροσερά για την κρεβατοκάμαρα και ιδανικά για να δημιουργήσετε δροσερό και ήρεμο αποτέλεσμα. Για το δωμάτιο μελέτης ή βιβλιοθήκη στο σπίτι, πράσινο και καφέ είναι τα καλύτερα χρώματα για να χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε φωτεινά χρώματα για την κουζίνα σας, τότε πάμε σε γκρι στους τοίχους, που κάνει πολύ καλό  συνδυασμό με ανοξείδωτο χάλυβα.

Φυσικά  χρώματα

Τα φυσικά χρώματα είναι ο συνδυασμός χρωμάτων που συνδέεται από τη φύση. Τα φυσικά χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κρεβατοκάμαρες για αρμονία στο χώρο. Μπορείτε να τα συνδυάσετε και με απαλά ή ουδέτερα χρώματα.

Έντονα χρώματα

Για να δώσουμε ένα ισχυρό χαρακτήρα στο χώρο σας , μπορείτε να επιλέξετε πλούσια έντονα και σκούρα χρώματα για τους τοίχους  των δωματίων σας. Τέτοια χρώματα είναι το  κόκκινο, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί που μπορούν να προσθέσουν χαρακτηριστικά της ζεστασιάς και χαλαρή ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σας. Αυτά τα χρώματα έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν χώρο κατάλληλο σύμφωνα με  την προσωπικότητα σας.

 Τεχνοτροπίες

Υπάρχουν πολλών ειδών τεχνοτροπίες για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας . Ξεχωρίζω μερικές όπως η τεχνοτροπία με σφουγγάρι , η τεχνοτροπία stucco veneziano , μπορείτε να διακοσμήσετε έναν  τοίχο με την δημιουργία μαυροπίνακα .

Βασικά εργαλεία για το εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι

1. Πινέλα – Θα χρειαστούμε διάφορα νούμερα

2. Ρολά – Ανάλογα με το τι θα βάψουμε παίρνουμε και το κατάλληλο και οποσδήποτε ένα λεπτό για πίσω απο τα καλοριφέρ και άλλα δύσκολα σημεία

3. Σκάφη

4. Σπάτουλες – Σε διάφορα μεγέθη

5. Χαρτί ρολό – για να σκεπάσουμε το δάπεδο

6. Ναυλον ψιλό – για να σκεπάσουμε τα πράγματα που βρίσκονται στο χώρο και δεν μπορούμε να τα μετακινήσουμε

7. Χαρτοταινίες – απλές για διάφορες εργασίες και μπλέ όταν πρόκειται για κόψιμο χρώματος

8. Γυαλόχαρτα – για τρίψιμο των επιφανειών και των μερεμετιών-τρύπες που πιθανόν θα κλείσουμε

Καλή επιτυχία στο εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι

Αν πάλι θέλετε την βοήθεια ενός επαγγελματία επικοινωνήστε μαζί μου 

Μάθετε περισσότερα για την ανακαίνιση σπιτιού εδώ

Εσωτερικοί χώροι
Εσωτερικοί χώροι
Κατασκευή μπάνιου
Κατασκευή μπάνιου
Βαψίματα εσωτερικά
Βαψίματα εσωτερικά
εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι
Βαψίματα εσωτερικά
εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι Εσωτερικοί χώροι - τραπεζαρία
Εσωτερικοί χώροι – τραπεζαρία
Βάψιμο εσωτερικοί χώροι
Βάψιμο εσωτερικοί χώροι
Βάψιμο εσωτερικών χώρων
Βάψιμο εσωτερικών χώρων

anakainisikatoikias.gr Οι ειδικοί στην ανακαίνιση σπιτιού. Γνωρίστε το νέο μας site

6 σκέψεις για το “Ιδέες για το εσωτερικό βάψιμο στο σπίτι”

  1. Παράθεση: Top post για τον μήνα Ιούνιο - eletech

  2. Παράθεση: Top post για τον μήνα Οκτώβριο - eletech

  3. Παράθεση: Top post για τον μήνα Νοέμβριο - eletech

  4. Παράθεση: Tα καλύτερα του blog για το 2014 - eletech

  5. Παράθεση: Ανακαίνιση βάψιμο σπιτιού για ενοικίαση - eletech

  6. Παράθεση: Μικρή ανακαίνιση διαμερίσματος μια οικονομική λύση - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *