Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού

Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού

Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού , τι πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε πριν και κατά την διάρκεια μιας ανακαίνισης σπιτιού.

Αποφασίσατε να προχωρήσετε σε εργασίες ανακαίνισης στο σπίτι σας , το διαμέρισμα σας , την κατοικία σας.

Εφόσον λοιπόν το έχετε πάρει απόφαση αυτό σημαίνει ότι θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας. Θέλετε οι συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι σας να βελτιωθεί προς το καλύτερο.

Προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει αρκετές ανακαινίσεις σπιτιού ώστε να γνωρίζω πολύ καλά τα λάθη που γίνονται σε αυτές. Επίσης έχω γίνει δέκτης παραπόνων των υποψήφιων πελατών μου όπου έχουν κάνει μικρές ή γενικές ανακαινίσεις σπιτιού στο παρελθόν με άλλα συνεργεία και μου έχουν αναφέρει τα προβλήματα τους.

Έτσι λοιπόν θα σας περιγράψω τα βασικότερα 10 λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού

Δεν τηρείται το αρχικό πλάνο εργασιών σε μια ανακαίνιση – Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού

Για να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση σπιτιού βάζετε κάτω τις ανάγκες που έχει το σπίτι σας και αποφασίζετε να κάνετε συγκεκριμένες εργασίες. Πολύ καλά λοιπόν αποφασίσατε να προχωρήσετε , έχετε όμως την γνώση αυτή που σας επιτρέπει να γνωρίζετε αν οι εργασίες που επιλέξατε να κάνετε είναι οι κατάλληλες.

Αν κάνετε λάθος επιλογές στην πορεία εμφανίζονται επιμέρους εργασίες που δεν είχατε υπολογίσει με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το κόστος. Πρέπει να κάνετε μεγάλη ανάλυση στο σύνολο των εργασιών για να μην βρεθείτε σε δυσχερή θέση στην διάρκεια μιας ανακαίνισης. Η σωστή ανάλυση εργασιών θα βοηθήσει ώστε να τηρηθεί το αρχικό πλάνο και να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση όπως είχε σχεδιαστεί.

Πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε στην ανακαίνιση σας

Όταν σκέφτεστε να κάνετε μια ανακαίνιση το πρώτο θέλετε να ξέρετε είναι πόσο θα μου κοστίσει. Πράγματι το οικονομικό σκέλος σε μια ανακαίνιση παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο.

Εδώ όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι σχετικά. Είναι άλλο να θέλουμε να κάνουμε μια οικονομική ανακαίνιση και άλλο με λίγα χρήματα να θέλουμε να φτιάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα.

Μου έχουν τύχει πολλές περιπτώσεις πελατών που έχουν κάνει ανακαίνιση στο παρελθόν και είναι δυσαρεστημένοι διότι ξέφυγαν οικονομικά. Το οικονομικό σκέλος είναι αποκλειστικά δικό σας διότι εσείς ξέρετε τι μπορείτε να ξοδέψετε. Έτσι αναλύοντας οικονομικά τις εργασίες ξέρετε μέχρι που μπορείτε να φτάσετε.

Κάνετε εργασίες ουσίας και όχι μόνο εργασίες καλαισθησίας και design – Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού

Σε όλους μας αρέσει η ωραία εικόνα και τα καλαίσθητα πράγματα. Όταν όμως μιλάμε για ανακαίνιση σπιτιού το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι η λειτουργικότητα. Ωραίο είναι να κάνεις ανακαίνιση σε ένα μπάνιο βάζοντας νέα πλακάκια ή έπιπλο μπάνιου. Αν δεν έχεις όμως σωστές υδραυλικές εγκαταστάσεις δηλαδή σωστό δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης δεν έχεις σωστή λειτουργία του μπάνιου.

Κατασκευάζουμε ένα τζάκι στο σπίτι μας για καλαισθησία και δεν το χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ. Ενώ σε αυτό τον χώρο θα μπορούσαμε να είχαμε ένα μικρό χώρο ραφιών για βιβλία.

Κάντε το σπίτι σας λειτουργικό βοηθάει στην ηρεμία μας και την χαλάρωση μας.

Μην κάνετε λάθος επιλογές στα υλικά ανακαίνισης – Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού

Η ανακαίνιση σπιτιού γίνεται για εσάς και την οικογένεια σας. Δεν γίνεται για τον εργολάβο η την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο ανακαίνισης.

Για αυτό τον λόγο θα πρέπει εσείς να επιλέξετε τα υλικά που θα μπούν στο σπίτι σας. Δεν αγοράζετε έτοιμο σπίτι να δέχεστε τα υλικά του σπιτιού όπως έχουν επιλεγεί από τον κατασκευαστή. Εδώ έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς τι σας αρέσει με τις κατάλληλες προδιαγραφές για το σπίτι σας.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον εργολάβο ή την εταιρεία να σας προτείνει κάποια υλικά ή λύσεις , η τελική απόφαση είναι δική σας. Αυτά που βλέπω σε πακέτα ανακαίνισης που σας προτείνονται ως υλικά συνήθως είναι από τα οικονομικότερα της αγοράς.

Μην μπαίνετε την λογική των πακέτων ανακαίνισης ως προς τα υλικά , επιλέξτε εσείς ότι σας ταιριάζει.

Μην κάνετε λάθος επιλογή συνεργείου θα το ¨πληρώσετε¨ στο μέλλον – Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού

Το να επιλέξετε ένα συνεργείο ανακαίνισης ξέρω ότι δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. υπάρχουν όμως κριτήρια που θα πρέπει να έχετε ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο.

Έχει το κατάλληλο προφίλ για εσάς. Δηλαδή το συνεργείο σύμφωνα με την δική σας ανακαίνιση έχει τα αντίστοιχα προσόντα. Αυτό πλέον το βρίσκετε στο ίντερνετ με τις κατάλληλες αναζητήσεις και ψάξιμο που πρέπει να κάνετε. Βλέπετε ότι έχει αντίστοιχη παρουσία και σε άλλες ανακαινίσεις στο παρελθόν. Όχι μόνο στον σύνολο των εργασιών ανακαίνισης αλλά και σε επιμέρους εργασίες.

Λαμβάνετε την γνώμη από έναν φίλο σας ή γνωστό σας που έχει μείνει ευχαριστημένος από αυτό το συνεργείο στο παρελθόν. Προσέχετε την ανάλυση που κάνει στις εργασίες που θα εκτελέσει στο έργο σας. Οι ανάλυση των εργασιών βοηθάει στο να κρίνετε αν οι εργασίες σας θα πραγματοποιηθούν σωστά με τα κατάλληλα υλικά.

Τέλος δεν επιλέγουμε εργολάβο ή συνεργείο με μόνο κριτήριο τα χρήματα που θα δώσουμε.

Μην πιστεύετε στο τρίπτυχο φθηνά , ποιοτικά , γρήγορα δεν υπάρχει αυτό – Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού

Ακούω πολλούς που λένε ότι θέλουν να κάνουν μια ανακαίνιση φθηνά γρήγορα και ποιοτικά για τις εργασίες τους. Δεν υπάρχει αυτό πουθενά τις κατασκευές όλα αυτά τα χρόνια. Όσοι λένε ότι γίνεται αυτό δεν γνωρίζουν από κατασκευές ή σας κοροϊδεύουν.

Εσείς μπορείτε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τα θέλω σας να επιλέξετε τα δυο από τα τρία κριτήρια. Επιλέγοντας σωστά θα έχετε βάλει σε μια καλή κατεύθυνση την ανακαίνιση σας. Αν παίζει ρόλο σε σας ο χρόνος και η ποιότητα τότε σίγουρα θα πρέπει να βρείτε ένα εξειδικευμένο συνεργείο που όμως δεν θα σας κοστίσει οικονομικά. Θα έχει όμως αυτά που εσείς βάζετε ως προτεραιότητα.

Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε συνδυασμό επιλέξετε να κάνετε που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Μην επιλέξετε να γίνετε εσείς οι εργολάβοι – Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού

Θεωρώ ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε ως ιδιοκτήτες είναι να κάνετε εσείς τον τεχνικό ή τον εργολάβο. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα κάνετε λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού που δυστυχώς θα τα καταλάβετε στο μέλλον. Λογικό είναι να μην έχετε τις γνώσεις να κάνετε εσείς τον εργολάβο διότι δεν έχετε την εμπειρία.

Ακούω ορισμένους ιδιοκτήτες να λένε ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο να κάνεις μια επισκευή ή μια ανακαίνιση σπιτιού. Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι η οικοδομή πλέον έχει ξεφύγει από τα παλιά πλαίσια και για να παρακολουθήσεις την εξέλιξη θα πρέπει να είναι η επαγγελματική σου δραστηριότητα.

Οι εποχές που η οικοδομή ήταν συγκεκριμένα υλικά τούβλα , άμμος , ασβέστης , τσιμέντο έχουν παρέλθει. Η τεχνολογία υλικών έχει προχωρήσει τόσο πολύ που είμαστε ως επαγγελματίες συνέχεια σε επιμόρφωση νέων υλικών.

Βάλτε σε μια γενική ανακαίνιση έναν μηχανικό ή αρχιτέκτονα να κάνει την μελέτη

Όταν πρόκειται να κάνουμε μια γενική ανακαίνιση σπιτιού σίγουρα χρειάζεστε την βοήθεια ενός ειδικού ώστε να σας ετοιμάσει μια μελέτη του έργου. Μια γενική ανακαίνιση έχει εργασίες μέσα όπως η ανακαίνιση μπάνιου , η καθαίρεση τοιχοποιιών , η εγκατάσταση φυσικού αερίου , η νέα δικτύωση ηλεκτρολογικών κλπ.

Όλες αυτές οι εργασίες απαιτούν την μελέτη ενός πολιτικού μηχανικού , αρχιτέκτονα , μηχανολόγου μηχανικού. Θα σας καθοδηγήσει με τις γνώσεις τους για την κατάλληλη επιλογή στις εργασίες ανακαίνιση. Παράλληλα θα έχει και την επίβλεψη του έργου ώστε οι εργασίες να εκτελούνται σωστά σύμφωνα με τους κανόνες που πρέπει να τηρηθούν σε νέες εγκαταστάσεις.

Μην προσπαθείτε να βρείτε τις κατάλληλες τεχνικές λύσεις που απαιτούνται σε μια ανακαίνιση μόνοι σας. Θα μπερδευτείτε στο τέλος με λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού που θα σας κοστίσουν σε χρήμα και χρόνο.

Μην επιλέγετε τα έτοιμα πακέτα ανακαίνισης – Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού

Δεν υπάρχει σε μια ανακαίνιση σπιτιού περίπτωση να καλύπτεστε 100% από ένα πακέτο ανακαίνισης όπως αυτά που προσφέρονται στο διαδίκτυο.

Επιλέξτε εσείς σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες τις εργασίες που θέλετε να κάνετε. Επιλέξτε τα υλικά που σας αρέσουν για το σπίτι σας.

Πάντα αυτά τα πακέτα καλύπτουν ένα μέρος των αναγκών σας και παράλληλα μπορεί να σας προσφέρουν πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν. Αναζητήστε περισσότερα πράγματα από την λύση ενός έτοιμου πακέτου , δεν αγοράζετε σπίτι κάνετε ανακαίνιση.

Το κάθε σπίτι έχει τις ιδιαιτερότητες του και θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτά τα στοιχεία αξιολογώντας τα κατάλληλα.

Μείνετε πιστοί στο αρχικό σας πλάνο – Λάθη στην ανακαίνιση σπιτιού

Σε μια ανακαίνιση σπιτιού σίγουρα υπάρχουν πράγματα στην διάρκεια της που θα σας βάλουν σε δεύτερες σκέψεις.

Μπορεί στην διάρκεια της ανακαίνισης να αποφασίσετε να κάνετε και άλλες εργασίες που δεν είχατε συμπεριλάβει αρχικά στο πλάνο. Αν αποφασίσετε να το κάνετε να είστε ενήμεροι ότι θα ξεφύγετε χρονικά και οικονομικά από το αρχικό σας πλάνο.

Αν πιστεύετε ότι έχετε αυτές τις δυνατότητες και μπορείτε κάντε το. Σε διαφορετική περίπτωση παραμείνετε στην αρχικές σας επιλογές ώστε να μείνετε ευχαριστημένοι από την ανακαίνιση που κάνατε.

Αν αλλάζετε γνώμη συνέχεια στην διάρκεια της ανακαίνισης το σίγουρο είναι ότι θα δοκιμάσετε τις αντοχές τις δικές σας και των συνεργείων που επιλέξατε.

Αν θέλετε να κάνετε μια ανακαίνιση που να ταιριάζει στα δικά σας μέτρα επικοινωνήστε μαζί μας.

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα

Εγγραφείτε στο κανάλι μας 🎬 για να μαθαίνετε όλες τις εργασίες που αφορούν την κατοικία σας σε βίντεο

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *