Στατικές ενισχύσεις με σύνθετα υλικά

Στατικές ενισχύσεις με σύνθετα υλικά

Στατικές ενισχύσεις με σύνθετα υλικά , τι αφορά η συγκεκριμένη εργασία. Γενικά όταν ένα κτίριο έχει υποστεί φθορές ή βλάβες στον σκελετό του (οπλισμένο σκυρόδεμα) μπορεί να απαιτείται η στατική ενίσχυση του.

Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους όπως μεγάλωμα των στοιχείων (κολώνες , δοκάρια κλπ) με οπλισμένο σκυρόδεμα , η χρήση εκτοξευόμενου σκυροδέματος Gunite , η χρήση σύνθετων υλικών που θα περιγράψω παρακάτω.

Στατικές ενισχύσεις με σύνθετα υλικά τι είναι

Τα υλικά αυτά τα ονομάζουμε σύνθετα ή ινοπλισμένα πολυμερή. Αποτελούνται από ίνες άνθρακα , γυαλιού , αραμιδίου και εφαρμόζονται στις εξωτερικές επιφάνειες των στοιχείων από σκυρόδεμα. Έχουν εμφανιστεί στην αγορά ως λύση ενίσχυσης τα τελευταία 10-15 χρόνια.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου υλικού είναι το χαμηλό του βάρος. Εκτός από την χρήση τους στην ενίσχυση των κτιρίων χρησιμοποιούνται και στην αυτοκινητοβιομηχανία , τη ναυσιπλοΐα κλπ.

Τα σύνθετα υλικά είναι με την μορφή υφάσματος σε διάφορα πλάτη όπου αυτά διαχωρίζονται από την πλέξη δλδ την φορά των ινών του υφάσματος ή με την μορφή ελασμάτων σε διάφορα πλάτη και πάχη υλικού.

Βασικό μειονέκτημα που θα πρέπει να προσεχθεί πριν την εφαρμογή σύνθετων υλικών είναι η ενεργή διάβρωση ή υγρασία στο στοιχείο του σκυροδέματος. Γενικά η χρήση τέτοιων υλικών απαιτεί γνώσεις του συνεργείου που θα το εφαρμόσει με την κατάλληλη προετοιμασία.

Σίγουρα η σωστή μελέτη και η επιλογή του κατάλληλου υλικού από τον μηχανικό του έργου είναι προϋπόθεση για επιτυχή αποτελέσματα.

Στατικές ενισχύσεις με σύνθετα υλικά

Τα σύνθετα υλικά που χρησιμοποιούνται περισσότερο είναι αυτά από ίνες άνθρακα με την μορφή υφάσματος ή ελασμάτων. Τα σύνθετα υλικά ενίσχυσης εφαρμόζονται με τον συνδυασμό των ρητινών διαφόρων τύπων. Οι ρητίνες έχουν εξαιρετικές αντοχές στον χρόνο που είναι και το μεγάλο τους πλεονέκτημα.

Εφαρμογή των σύνθετων υλικών

Τα σύνθετα υλικά στην εφαρμογή τους απαιτούν πολύ συγκεκριμένες εργασίες που πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Διαχωρίζονται με δυο τρόπους στην εφαρμογή τους , την υγρή εφαρμογή και την ξηρά εφαρμογή των υλικών.

Η κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας του σκυροδέματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή εφαρμογή των σύνθετων υλικών. Μικρορωγμές και φθορές του σκυροδέματος θα πρέπει να επισκευάζονται με τα κατάλληλα υλικά.

Οι ρωγμές στο σκυρόδεμα μπορούν να κλείσουν με ρητινενέσεις διαβάστε το άρθρο εδώ

Οι βλάβες στο μπετόν γενικά πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα αίτια που προκάλεσαν την φθορά στο σκυρόδεμα. Η ενανθράκωση του μπετόν είναι γενικά μια βλάβη που βρίσκουμε αρκετά συχνά στις κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Καλέστε μας αν θέλετε να ενισχύσετε το κτίριο με σύνθετα υλικά εφαρμόζοντας τα σωστά

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε σύντομα

στατική ενίσχυση κτιρίου με σύνθετα υλικά
Στατικές ενισχύσεις με σύνθετα υλικά
ενίσχυση πλάκας με σύνθετα υλικά
ενίσχυση δοκού με σύνθετα υλικά
στατική ενίσχυση πλάκας

Processing…
Success! You're on the list.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *