Τοποθέτηση γυψοσανίδας σε οροφή

Γενικά σε πολλούς χώρους στο σπίτι μας ή και στο γραφείο μας επιλέγουμε να κάνουμε τοποθέτηση γυψοσανίδας σε οροφή.

Οι λόγοι που το επιλέγουμε είναι πολλοί και διάφοροι.

  • Για λόγους αισθητικής αναβάθμισης του χώρου. Με την κατασκευή μιας ψευδοροφής από γυψοσανίδα μπορούμε να δώσουμε διάφορα γεωμετρικά σχήματα. Με αυτό τον τρόπο κάνουμε καλαίσθητο έναν χώρο π.χ το σαλόνι μας.

  • Ο φωτισμός παίζει επίσης σημαντικό ρόλο σε έναν εσωτερικό χώρο. Επιλέγοντας την κατασκευή οροφής από γυψοσανίδα μπορούμε να πετύχουμε τον ιδανικό φωτισμό στον χώρο μας. Το μπάνιο μας είναι ένας χώρος που αλλάζει τελείως με τον κατάλληλο φωτισμό. Ο κρυφός φωτισμός είναι αποτέλεσμα κατασκευών από γυψοσανίδα.
τοποθέτηση γυψοσανίδας σε οροφή μπάνιου
  • Από το ταβάνι μπορούμε να περάσουμε όταν κρίνεται απαραίτητο την καλωδίωση διαφόρων συσκευών. Με την τοποθέτηση γυψοσανίδας στην οροφή καλύπτουμε την ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
  • Σε πολλά σπίτια πλέον η θέρμανση και η ψύξη του σπιτιού γίνεται από δίκτυο κλιματισμού αντλίες θερμότητας με την χρήση μονάδων οροφής fan coil. Με την χρήση της γυψοσανίδας στην οροφή καλύπτονται και αυτές οι ανάγκες.
  • Στους επαγγελματικούς χώρους , γραφεία , καταστήματα η κατασκευή οροφών από γυψοσανίδα είναι σχεδόν απαραίτητη. Συνήθως συνδυάζουν όλους τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.
κατασκευή οροφών από γυψοσανίδα σε επαγγελματικούς χώρους

Είδος γυψοσανίδας σε οροφές

Οι γυψοσανίδες χωρίζονται κυρίως σε δυο βασικές κατηγορίες.

Στις απλές γυψοσανίδες που μπορούμε να τις τοποθετήσουμε σε όλους σχεδόν τους χώρους του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου.

Στις ανθυγρές γυψοσανίδες που τοποθετούνται σε χώρους υγρούς όπως είναι το μπάνιο. Στους χώρους αυτούς υπάρχουν μεγάλα ποσοστά υγρασίας και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους γυψοσανίδες.

Κατασκευή ψευδοροφής στο μπάνιο

Υπάρχουν και άλλου είδους γυψοσανίδες όπως αυτές που είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχουν ειδική επίστρωση ώστε να τηρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε τέτοιους χώρους.

Σωστή τοποθέτηση γυψοσανίδων οροφής

Το σημαντικότερο μέρος όταν κατασκευάζουμε οροφές με γυψοσανίδα είναι η σωστή τοποθέτηση τους.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί και προδιαγραφές για να κατασκευάσουμε μια οροφή από γυψοσανίδες.

Ο μεταλλικός σκελετός που βιδώνονται οι γυψοσανίδες πρέπει να είναι ο κατάλληλος με σωστή τοποθέτηση του.

Οι αναρτήσεις οροφών που συγκρατούν την κατασκευή επίσης πρέπει να είναι οι σωστές και να τηρούν τις προδιαγραφές για την αντίστοιχη κατασκευή. Τα βύσματα που συγκρατούν τις αναρτήσεις είναι εξίσου σημαντικά και θα πρέπει ανάλογα την οροφή να εφαρμόζεται και το σωστό.

Τέλος το βίδωμα των γυψοσανίδων στον μεταλλικό σκελετό πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο.

Αν δεν τηρηθούν όλα τα παραπάνω τότε σίγουρα στο μέλλον η οροφή μας θα παρουσιάσει προβλήματα.

Στην οροφή μας για πρακτικούς λόγους μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσουμε και θυρίδα επισκεψιμότητας. Η θυρίδα μπορεί να βοηθήσει ώστε να έχουμε τον έλεγχο των μηχανημάτων ή διαφόρων σωληνώσεων που περνούν μέσα από την ψευδοροφή μας.

Ζητήστε μας εδώ μια προσφορά για την τοποθέτηση γυψοσανίδας σε οροφή

Εναλλακτικά αφήστε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Σεμινάριο γυψοσανίδες
Κατασκευή επαγγελματικών χώρων 2
Κατασκευή επαγγελματικών χώρων
ανακατασκευή διαμερίσματος
οροφή γυψοσανίδας σε αποθήκη
Σας άρεσε το άρθρο;