Τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις

Τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις

Η εργασία για τοποθέτηση πλακιδίων έχει και αυτή τα μυστικά της ή τις ιδιαιτερότητες της αν θέλετε. Πρέπει να ακολουθηθούν οι σωστοί κανόνες κατά την τοποθέτηση για να έχουμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα .

Σε διαφορετική περίπτωση έχουμε πολλά προβλήματα τα οποία συνήθως δεν εμφανίζονται την ίδια στιγμή αλλά μετά από σύντομο ή μεγάλο χρονικό διάστημα . Οι περισσότεροι από εμάς ως συνήθως βάζουμε ως πρώτο κριτήριο το οικονομικό και σε δεύτερο την ποιότητα .

Αναφέρομαι στην εργασία τοποθέτησης αλλά και στην αγορά των υλικών (πλακάκια , κόλλες ). Να τα αναφέρουμε όμως με την σειρά .

Αγορά πλακάκια 

 • Καλό θα ήταν πριν προχωρήσετε στην αγορά τους να συμβουλευτείτε και τον μάστορα τον τεχνίτη που θα σας κάνει την τοποθέτηση .
 • Τα πλακάκια έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή που το εύρος τιμών να είναι τεράστιο . Μην προτιμήσετε ποτέ το φθηνότερο κυρίως από μεγάλα πολυκαταστήματα διότι θα το πληρώσετε ακριβά . Αυτά τα πλακάκια δεν έχουν αντοχές και δεν είναι σωστά ψημένα (τα κεραμικά ) Αν κόψετε ένα πλακάκι στη μέση θα δείτε την πάστα του (το κεραμιδί χρώμα ) να έχει στην μέση μαύρο χρώμα . Τα πλακάκια αυτά κατά την γνώμη είναι ακατάλληλα .
 • Τα μεγάλα πλακάκια δηλαδή τα γρανιτοπλακάκια  διαστάσεων 60Χ60 εκατοστών και άνω με την λευκή πάστα που κοστίζουν αρκετά συνήθως δεν είναι απόλυτη η επιπεδότητα του στην επιφάνεια τους και μπορεί να είναι ελάχιστα με απόκλιση . Μου έχει τύχει και οι πελάτες αρχικά θεωρούσαν ότι δεν τα τοποθετούμε σωστά  , μόλις βάλετε ένα αλφάδι πάνω αμέσως διακρίνεται . Δεν είναι κανόνας αλλά συμβαίνει συχνά .
τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις
 • Ανάλογα με την επιφάνεια που θα τοποθετηθούν τα πλακάκια πρέπει να αγοράσετε και την αντίστοιχη κόλλα . Δεν κάνουν όλες οι κόλλες για όλα . Πλέον οι εταιρείες παραγωγής έχουν αναπτύξει τέτοια τεχνολογία που καλύπτουν όλες  τις επιφάνειες ακόμα και σε τζάμι , πάνω σε πλακάκι .
 • Οι κόλλες που είναι ιδιαίτερων απαιτήσεων και περιέχουν ρητίνες και διάφορα πρόσμικτα έχουν ημερομηνία λήξης οπότε πρέπει να τις ελέγχετε

Τοποθέτηση πλακάκια σε εξωτερικούς χώρους

Τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις
τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις
 • Βασικό πολύ είναι να υπάρχουν οι σωστές ρύσεις διότι αν δεν οδηγούνται τα νερά με τις ρύσεις στα σιφώνια θα έχετε προβλήματα . Μπορούν να εμφανιστούν υγρασίες στο κάτω μπαλκόνι , σε σημεία μέσα στο σπίτι σας και μετά το πρόβλημα λύνεται μόνο με ξήλωμα και δημιουργία νέων ρύσεων .
 • Τα σοβατεπί που τοποθετούνται περιμετρικά δεν πρέπει να εφάπτουν με το δάπεδο δηλαδή τα πλακάκια απευθείας αλλά θα πρέπει να υπάρχει αρμός ίσος με τον σταυρό που χρησιμοποιείτε και στην συνέχεια να τοποθετείται ο αρμόστοκος . Να ξέρετε δεν υπάρχουν 100% αδιάβροχοι αρμόστοκοι αλλά υδατοαπωθητικοί .
 • Στα σημεία που ενώνονται τα πλακάκια με άλλα υλικά όπως αλουμίνιο , ξύλο και άλλα θα πρέπει οι αρμοί να στοκάρονται με σφραγιστική μαστίχη . Υπάρχουν πολύ κοντινές αποχρώσεις που καλύπτουν το χρωματολόγιο των αρμόστοκων .

Τοποθέτηση πλακιδίων λύσεις στα προβλήματα

Τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις
τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις
 • Πολλές οι περιπτώσεις που ακούω για πλακάκια που ξεκόλλησαν ή ανασηκώθηκαν εντελώς ξαφνικά . Οι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι πάρα πολλοί .
 • Το υπόστρωμα είναι ακατάλληλο . Αυτό φαίνεται όταν τα πλακάκια έχουν στο μεγαλύτερο μέρος την κόλλα πάνω τους και δεν είναι κολλημένη με το υπόστρωμα . Αυτό συμβαίνει διότι το μείγμα του υποστρώματος δεν έχει παραχθεί σωστά λόγω έλλειψης τσιμέντου , λόγω έλλειψης σωστής ποσότητας νερού ή τα αδρανή (άμμος ) είναι κακής ποιότητας .

Λύση

Αν η επιφάνεια τρίβεται σχετικά εύκολα πρέπει να αφαιρέσετε το υλικό αυτό και στην συνέχεια να περάσετε κάποιο υγρό που θα σταθεροποιήσει την επιφάνεια για να εφαρμόσετε εκ νέου τα πλακάκια .

 • Τα πλακάκια έχουν ξεκολλήσει διότι σε πολλά τετραγωνικά επιφάνειας συνήθως πάνω από 40-50 μ2  δεν έχουν κατασκευαστεί αρμοί διαστολής

Λύση

Θα πρέπει να κατασκευάσετε τέτοιους αρμούς και στην συνέχεια να τους αρμολογήσετε με σφραγιστική μαστίχη

 • Τα πλακάκια έχουν ξεκολλήσει από το υπόστρωμα ή γενικά έχουν ανασηκωθεί . Έχει παρατηρηθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μάστορες κατά την τοποθέτηση των πλακιδίων δεν έχουν αφαιρέσει τους σταυρούς και έχουν κάνει αρμολόγηση κατευθείαν . Αυτό δεν δίνει στο πλακάκι τις συστολοδιαστολές που χρειάζεται με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να πετάξει τα πλακάκια πάνω .

Λύση

Σε αυτή την περίπτωση θέλουν όλα τα πλακάκια ξήλωμα μέχρι να βρείτε σταθερό επίπεδο και να τα ξανά τοποθετήσετε . Μπορεί και αυτά που είναι σταθερά τώρα μετά από λίγο καιρό να ξεκολλήσουν και τα υπόλοιπα

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που όμως για να τις αναλύσω θέλω ολόκληρο βιβλίο . Εδώ ανάλυσα μερικές βασικές περιπτώσεις στο άρθρο τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις .

Σε καμιά περίπτωση δεν σας συστήνω να ασχοληθείτε προσωπικά , αλλά σας δείχνω τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων . Οι εργασίες πρέπει να γίνονται από επαγγελματίες του είδους .

Δείτε ένα βίντεο με την επισκευή φουσκωμένων πλακιδίων

Σε κάθε περίπτωση είμαι στην διάθεσή σας για οποιοδήποτε πρόβλημα με τις υπηρεσίες επισκευής αποκατάστασης πλακιδίων που μπορώ να σας παρέχω καλέστε μας
Τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις
Τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις
τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις
Τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις
αποκόλληση πλακιδίων
λάθη στην τοποθέτηση πλακιδίων
φουσκωμένα πλακάκια

Τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις

6 σκέψεις για το “Τοποθέτηση πλακιδίων προβλήματα και λύσεις”

 1. Παράθεση: Ανακαίνιση δαπέδου τι μπορούμε να επιλέξουμε - eletech

 2. Παράθεση: Ανακαίνιση κατοικίας απλά , οικονομικά , υπεύθυνα - elsicon

 3. Παράθεση: Τοποθέτηση πλακιδίων σε ταράτσα τι κάνουμε - eletech

 4. Παράθεση: Ανακαίνιση κατοικίας απλά , οικονομικά , υπεύθυνα - eletech

 5. Παράθεση: Στεγάνωση μπαλκονιών και τοποθέτηση πλακιδίων - eletech .gr

 6. Παράθεση: Στεγανοποίηση πλακιδίων οι εργασίες τα υλικά - eletech

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *