Στεγανοποίηση πλακιδίων οι εργασίες τα υλικά

Στεγανοποίηση πλακιδίων οι εργασίες τα υλικά

Στεγανοποίηση πλακιδίων οι εργασίες τα υλικά που θα πρέπει να επιλέξουμε για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τα πλακάκια είναι ένα υλικό που το χρησιμοποιούμε συχνά σε εξωτερικούς χώρους. Δηλαδή σε μπαλκόνια, βεράντες υπαίθριους χώρους γενικότερα.

Πολλοί πιστεύουν ότι βάζοντας ένα πλακάκι σε ένα δάπεδο αυτόματα το δάπεδο γίνεται και αδιάβροχο. ΛΑΘΟΣ

Σε αρκετά ραντεβού με πελάτες που κάνω μου κάνουν παράπονα ότι ο μάστορας δεν μου έκανε καλή δουλειά και περνάει το νερό. Τι σημαίνει αυτό , ότι βγάζει υγρασίες κάτω από την πλάκα ή βγάζει υγρασίες στα στηθαία των μπαλκονιών. Επίσης ότι το νερό πέρασε από κάπου και μου φούσκωσε το ξύλινο πάτωμα.

Διαβάστε εδώ για τα προβλήματα των πλακιδίων

Οι εργασίες για την στεγανοποίηση των πλακιδίων

Η βασικότερη εργασία για να αποφύγουμε τα προβλήματα είναι η στεγανοποίηση κάτω από τα πλακάκια.

Η στεγανοποίηση κάτω από τα πλακάκια γίνεται με διάφορους τρόπους και υλικά. Υπάρχουν εταιρείες παραγωγής δομικών υλικών που έχουν ολοκληρωμένα συστήματα στεγανοποίησης κάτω από τα πλακάκια. Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι σε ολόκληρη την επιφάνεια που θα επικολληθούν τα πλακάκια. Παράλληλα θα πρέπει να στεγανοποιηθούν κατάλληλα οι γωνίες της επιφάνειας ώστε να δημιουργηθεί μια στεγανή λεκάνη.

Στεγανοποίηση κάτω από πλακάκια

Στεγανοποίηση πλακιδίων οι εργασίες τα υλικά

Στεγάνωση αρμού κάτω από το σοβατεπί είναι μια εργασία που είναι απαραίτητη αλλά συνήθως γίνεται εκ των υστέρων διότι δεν έχει δημιουργηθεί αρμός στο αρχικό στάδιο κατασκευής. Το σοβατεπί ακουμπάει στο πλακάκι του δαπέδου χωρίς να παρεμβάλλεται αρμός. Ιδιαίτερα το πρόβλημα εμφανίζεται πιο έντονο όταν είναι λάθος οι ρύσεις με “βλάστηση” ανάμεσα στα πλακάκια.

Η σωστή εργασία είναι να δημιουργείται αρμός και να σφραγίζεται με πολυουρεθανική μαστίχη που είναι κατάλληλη για σφράγιση αρμών. Αν δεν έχει γίνει από την αρχή θα πρέπει να δημιουργηθεί αρμός με την χρήση μηχανικών μέσων (τροχού).

Στεγανοποίηση πάνω από τα πλακάκια υπάρχει και αυτή η εργασία που στην ουσία εφαρμόζεται πάνω από την επιφάνεια των πλακιδίων. Το υλικό που εφαρμόζουμε είναι ένα διαφανές υγρό που στην ουσία δημιουργεί ένα αόρατο φιλμ πάνω από τα πλακάκια.

Απαραίτητη προϋπόθεση η επιφάνεια των πλακιδίων να είναι στεγνή , χωρίς ρωγμές να είναι καθαρή και σταθερή.

Στεγανοποίηση πλακιδίων οι εργασίες τα υλικά καλέστε μας για να αποφύγετε υγρασίες και ταλαιπωρία στο σπίτι σας.

Στεγάνωση κάτω από πλακάκια
στεγανοποίηση κάτω από πλακάκια
σφράγιση αρμών σε πλακάκια
στεγανοποίηση πλακιδίων οι εργασίες τα υλικά

Processing…
Success! You're on the list.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *