Στεγάνωση μπαλκονιών και τοποθέτηση πλακιδίων

Η συγκεκριμένη κατασκευή έγινε σε διαμέρισμα στην Κηφισιά όπου  τα μπαλκόνια του είχαν προβλήματα υγρασίας.  Έτσι οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος αποφάσισαν την λύση που πρότεινα για την στεγάνωση των μπαλκονιών και την τοποθέτηση εκ νέου πλακιδίων.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως από την κακή κλίση που είχαν τα  πλακάκια στα μπαλκόνια. Το αποτέλεσμα ήταν τα νερά να λιμνάζουν σε λάθος σημείο  να απορροφούνται κάτω από τα πλακάκια και να δημιουργούνται προβλήματα σε γειτονικά διαμερίσματα .

Άλλο ένα βασικό πρόβλημα που έχουν οι παλιές κατασκευές πλακιδίων είναι ότι τα πλακάκια στην τοποθέτηση τους τα κόλλαγαν με λάσπη. Το υλικό δηλαδή είχε άμμο θαλάσσης με αποτέλεσμα να σκουριάζει τις σωλήνες ύδρευσης .

Οι εργασίες που έγιναν ήταν η γενική αποξήλωση όλων των παλαιών πλακιδίων στις δυο βεράντες . Καθαριότητα της επιφάνειας έτσι ώστε να μείνει ως επιφάνεια το μπετόν της πλάκας του μπαλκονιού.

Η επιφάνεια καθαρή πλέον από σκόνες σαθρά σημεία και μετά την αποκατάσταση των φωλιών που είχαν δημιουργηθεί και αποκατασταθεί με επισκευαστικό ρητινούχο κονίαμα ήταν έτοιμη για στεγάνωση . Η μόνωση που έγινε ήταν με προϊόντα της εταιρείας isomat. Συγκεκριμένα με το στεγανωτικό υλικό δυο συστατικών aquamat-flex . Στις γωνίες των μπαλκονιών ενισχύθηκε με το πολυεστερικό ύφασμα (trevira)

Γενικά υπάρχουν και άλλες λύσεις στην στεγάνωση μπαλκονιών με υλικά για την στεγάνωση του δαπέδου, τσιμεντοκονίες με έτοιμα κονιάματα που είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε έργο θέλουμε να κατασκευάσουμε.

Για περισσότερες λύσεις σχετικά με προβλήματα τοποθέτησης πλακιδίων δείτε εδώ

Αν θέλετε να κάνετε για γενική ανακαίνιση μπαλκονιού διαβάστε εδώ ποιες εργασίες πρέπει να κάνουμε

rania 4
Τοποθέτηση πλακάκια σε μπαλκόνι
τοποθέτηση πλακιδίων σε μπαλκόνι
υγρομόνωση σε μπαλκόνι
Υγρομόνωση σε μπαλκόνι
Στεγάνωση μπαλκονιών
Στεγάνωση μπαλκονιών
Στεγάνωση μπαλκονιών τοποθέτηση πλακιδίων

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε τις λύσεις για την σωστή στεγάνωση του μπαλκονιού σας.

Εναλλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας

🎬 Εγγραφείτε στο κανάλι μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα από τον τομέα των κατασκευών. Όπως λέει και το όνομα του καναλιού μας εμείς ζούμε τις κατασκευές.