Στεγάνωση μπαλκονιών και τοποθέτηση πλακιδίων

Η συγκεκριμένη κατασκευή έγινε σε διαμέρισμα στην Κηφισιά όπου  τα μπαλκόνια του είχαν προβλήματα υγρασίας.  Έτσι οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος αποφάσισαν την λύση που πρότεινα για την στεγάνωση των μπαλκονιών και την τοποθέτηση εκ νέου πλακιδίων.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως από την κακή κλίση που είχαν τα  πλακάκια στα μπαλκόνια με αποτέλεσμα τα νερά να λιμνάζουν σε λάθος σημείο  να απορροφούνται κάτω από τα πλακάκια και να δημιουργούνται προβλήματα σε γειτονικά διαμερίσματα .

Άλλο ένα βασικό πρόβλημα που έχουν οι παλιές κατασκευές πλακιδίων είναι ότι τα πλακάκια στην τοποθέτηση τους τα κόλλαγαν με λάσπη που είχε άμμο θαλάσσης με αποτέλεσμα να σκουριάζει τις σωλήνες ύδρευσης .

Οι εργασίες που έγιναν ήταν η γενική αποξήλωση όλων των παλαιών πλακιδίων στις δυο βεράντες . Καθαριότητα της επιφάνειας έτσι ώστε να μείνει ως επιφάνεια το μπετόν της πλάκας του μπαλκονιού.

Η επιφάνεια καθαρή πλέον από σκόνες σαθρά σημεία και μετά την αποκατάσταση των φωλιών που είχαν δημιουργηθεί και αποκατασταθεί με επισκευαστικό ρητινούχο κονίαμα ήταν έτοιμη για στεγάνωση . Η μόνωση που έγινε ήταν με προϊόντα της εταιρείας isomat και συγκεκριμένα με το στεγανωτικό υλικό δυο συστατικών aquamat-flex . Στις γωνίες των μπαλκονιών ενισχύθηκε με το πολυεστερικό ύφασμα (trevira)

Για περισσότερες λύσεις σχετικά με προβλήματα τοποθέτησης πλακιδίων δείτε εδώ

rania 4
Τοποθέτηση πλακάκια σε μπαλκόνι
τοποθέτηση πλακιδίων σε μπαλκόνι
υγρομόνωση σε μπαλκόνι
Υγρομόνωση σε μπαλκόνι
Στεγάνωση μπαλκονιών
Στεγάνωση μπαλκονιών
Στεγάνωση μπαλκονιών τοποθέτηση πλακιδίων
Σας άρεσε το άρθρο;