Βάψιμο εξωτερικών τοίχων

Βάψιμο εξωτερικών τοίχων τα προβλήματα οι λύσεις

Το βάψιμο εξωτερικών τοίχων είναι μια εργασία που πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο και τα κατάλληλα υλικά.

Γενικά οι εξωτερικοί τοίχοι ενός κτιρίου είναι αυτοί που προστατεύουν το εσωτερικό του σπιτιού. Για να έχουμε ένα υγιές περιβάλλον στο σπίτι μας και να απολαμβάνουμε την διαμονή μας στον χώρο πρέπει να έχουμε προστασία εξωτερικά.

Γενικά βλέπω αρκετό κόσμο που προσπαθεί να βελτιώσει τον εσωτερικό χώρο στην κατοικία του και αφήνει το εξωτερικό κέλυφος στην τύχη του.

Σωστό είναι να φτιάξουμε , να βελτιώσουμε το περιβάλλον που ζούμε καθημερινά , αλλά δεν αφήνουμε και το εξωτερικό μέρος του κτιρίου. Είναι πολύ σημαντικό να κατασκευάζουμε και να συντηρούμε σωστά τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου μας.

Όλα τα εξωτερικά στοιχεία του κτιρίου μας τοιχοποιίες , μπαλκόνια , ταράτσες , στέγες πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Σε διαφορετική περίπτωση αρχίζουν τα προβλήματα στις εξωτερικές τοιχοποιίες

Προβλήματα σε εξωτερικούς τοίχους

Γενικά θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι ένα κτίριο θεωρείται ότι προστατεύεται από την βαφή του ανάλογα με την ποιότητα της από 6-10 χρόνια συνήθως και ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται.

Προσοχή για να μην υπάρχει παρανόηση 6-10 χρόνια το βάψιμο εξωτερικών τοίχων μένει αναλλοίωτο χωρίς φθορές. Απο τα χρόνια αυτά και μετά αρχίζει να χάνει τις ιδιότητες του το χρώμα και να μην παρέχει την απαιτούμενη προστασία. Δηλαδή αν ένα κτίριο επαναβαφή μετά από 15 χρόνια δεν σημαίνει ότι η βαφή κρατάει 15 χρόνια ή και 20 χρόνια που ακούω μερικούς.

Η βαφή έχει καταστραφεί πλήρως , η απόχρωση που υπήρχε φυσικά δεν υπάρχει και γενικά έχουμε έναν απροστάτευτο τοίχο. Πρακτικά σημαίνει ότι η βροχή , η υγρασία και όλα τα στοιχεία της ατμόσφαιρας έχουν εισχωρήσει στους πόρους της τοιχοποιίας. Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται πιο έντονα σε βορεινούς τοίχους όπως θα έχετε διαπιστώσει.

Εκτός από τα παραπάνω προβλήματα αρχίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα αρχικά με την διάβρωση του σοβά και στην συνέχεια των στοιχείων του μπετόν. Δηλαδή σε στηθαία μπαλκονιών , κολώνες , δοκάρια και διάφορα άλλα σημεία.

Στο σοβάτισμα παρουσιάζονται αποκολλήσεις στα σημεία που έχουν την μεγαλύτερη φθορά και ρηγματώσεις. Ανάλογα με την περίπτωση υπάρχουν διάφοροι τρόποι επισκευή και αποκατάστασης του επιχρίσματος

Στο σκυρόδεμα όταν εμφανίζονται τέτοια προβλήματα τα πράγματα είναι σοβαρά και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα χωρίς καθυστέρηση. Διαβάστε εδώ πως αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα διάβρωσης του μπετόν.

Επίσης με την κακή συντήρηση της βαφής όταν έχουμε εμφανή μπετά η διάβρωση προχωράει πολύ γρήγορα.

Βάψιμο εξωτερικών τοίχων προβλήματα

Βάψιμο εξωτερικών τοίχων οι λύσεις

Τώρα ανάλογα με τις επιφάνειες των τοίχων , τις απαιτήσεις που έχει συνολικά ένα κτίριο εφαρμόζουμε και τα αντίστοιχα υλικά.

Δεν βάφονται όλα τα κτίρια και όλες οι επιφάνειες με την ίδια ποιότητα χρώματος. Μια επιφάνεια που είναι σε περιοχή που την βλέπει την μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας ο ήλιος δεν μπορεί να βάφεται με το ίδιο χρώμα με μια επιφάνεια εκτεθειμένη μόνιμα σε υγρασία .

Για αυτούς τους λόγους οι εταιρείες έχουν παράγει διάφορες ποιότητες χρώματος για εξωτερική χρήση

Ακρυλικές βαφές τις χρησιμοποιούμε στο μεγαλύτερο ποσοστό βαφής εξωτερικών τοιχοποιιών. Είναι αξιόπιστη λύση για τα περισσότερα είδη τοιχοποιιών στα κτίρια.

Σιλικονούχο ακρυλικό χρώμα το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πολύ καλή διαπνοή του χρώματος που σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο. Επίσης έχει χαμηλή απορροφητικότητα νερού που σημαίνει ότι δεν “ποτίζει” και στεγνώνει γρήγορα ο τοίχος.

Ελαστομερές elastic ακρυλικό χρώμα έχει πολύ καλές ιδιότητες στην ατμοσφαιρική ρύπανση , μπορεί να κλείσει μικρορωγμές που μπορεί να έχει ένας τοίχος. Παραμένει ελαστικό σε πολύ ακραίες καιρικές συνθήκες.

Αυτοπλενόμενο χρώμα έχει την ιδιότητα να μην κρατάει στην επιφάνεια του ρύπους και άλλα στοιχεία απομακρύνοντας τα λόγω της σύστασης του.

Γενικά θα πρέπει να σας πω ότι όποιο χρώμα και να χρησιμοποιήσετε θα χρειαστεί ανάλογα με την επιφάνεια να χρησιμοποιήσετε και το κατάλληλο αστάρι πριν την εφαρμογή της βαφής.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσεχθεί πριν την βαφή η κατάσταση της τοιχοποιίας αν είναι σταθερή και καθαρή. Σε περίπτωση που έχει σημάδια από έντονους ρύπους θα πρέπει να τριφτεί με μηχανικά μέσα ή να γίνει υδροβολή σε αυτές τις επιφάνειες.

Μια άλλη περίπτωση που πρέπει να αναφέρω είναι οι πολύ σαγρέ επιφάνειες στις τοιχοποιίες. Σε αυτή την περίπτωση η βαφή δεν θα προσφέρει και πολλά πράγματα πέρα από το αισθητικό κομμάτι. Οι τοίχοι αυτοί καλό είναι να γίνονται λείοι που γίνεται με διάφορους τρόπους.

Βάψιμο εξωτερικών τοίχων με προβλήματα
Βάψιμο εξωτερικών τοίχων

Αν θέλετε να βάψετε τους εξωτερικούς στο κτίριο σας καλέστε μας για να προτείνουμε λύσεις που θα σας βοηθήσουν στα προβλήματα του κτιρίου.

Οι υπηρεσίες μας

eletech.gr - ζούμε τις κατασκευές οι εργασίες σε ανακαίνιση σπιτιού
κατασκευή έργων eletech.gr - ζούμε τις κατασκευές