επισκευή εξωτερικών τοίχων

Επισκευή εξωτερικών τοίχων Προβλήματα και λύσεις

Ένα πολύ μεγάλο μέρος των κτιρίων στην Αθήνα και γενικά σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν πρόβλημα με τους εξωτερικούς τοίχους .

Τα περισσότερα κτίρια αυτή την στιγμή στις μεγάλες πόλεις σε υψηλό ποσοστό είναι  πολλών ετών , χωρίς να έχει γίνει στα κτίρια καμία συντήρηση ούτε καν ένα βάψιμο που συνήθως απαιτείται μετά από 7- 10 χρόνια . Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά με φουσκωμένα χρώματα , ξεκολλημένους σοβάδες , στα μπαλκόνια φαίνονται σίδερα από το μπετόν που έχει διαβρωθεί (ενανθράκωση σκυροδέματος ) και γενικά μια εικόνα εγκατάλειψης.

Παρακάτω αναλύω τα προβλήματα που δημιουργούνται και πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε .

Τα προβλήματα και οι λύσεις τους

επισκευή εξωτερικών τοίχων
Βαφή εξωτερικών όψεων
Ξεφλούδισμα χρώμα

– Το πιο απλό πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει είναι να έχει ξεφλουδίσει το χρώμα από τα χρόνια ή να έχει αλλοιωθεί ( έχει κόψει ) η απόχρωση που είχε αρχικά βαφτεί.

Λύση:   Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα όπου απλά αφαιρούμε τα σημεία που έχει φύγει το χρώμα , στοκάρουμε  για να μην φαίνονται μπαλώματα , εφαρμόζουμε ένα χέρι αστάρι νεφτιού στα σημεία με το πρόβλημα και εφόσον η επιφάνεια στον υπόλοιπο τοίχο είναι καλή εφαρμόζουμε  δύο χέρια ακρυλικό χρώμα .  Στην περίπτωση που γενικά το χρώμα στους τοίχους είναι σαν να μην υπάρχει λόγω των πολλών ετών που έχει να συντηρηθεί άνω των 10 ετών , τότε πρέπει όλες οι εξωτερικές επιφάνειες να τριφτούν για να ανοίξουν οι πόροι του τοίχου και να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την επιφάνεια αστάρι νεφτιού και κατόπιν δύο χέρια ακρυλικό χρώμα .

Επισκευή εξωτερικών τοίχων σοβάδες
Επισκευή σοβάδων εξωτερικά

 Τα χρώματα αν συντηρούνται σωστά δεν πρόκειται να έχουν προβλήματα. Ακόμα και ένα μέτριο ποιοτικά χρώμα αν συντηρηθεί πιο τακτικά δεν έχει προβλήματα . Το πρόβλημα είναι όταν περάσει υγρασία πίσω από την επιφάνεια του χρώματος . Το καλύτερο χρώμα να έχετε εφαρμόσει δεν πρόκειται να παραμείνει αναλλοίωτο σε αυτή την περίπτωση.

Προβλήματα υγρασίας στους τοίχους – Επισκευή εξωτερικών τοίχων

– Όταν παρουσιάζονται προβλήματα στους τοίχους με σημάδια υγρασίας , αλλαγή του χρωματισμού που έχετε εφαρμόσει , έντονα ξεφλουδίσματα τότε θα πρέπει να δείτε από που προέρχονται

Λύση :   Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι ποιο δύσκολα και σίγουρα χρειάζεται ανάλογα το σημείο και το πρόβλημα που παρουσιάζει να το δει κάποιος τεχνικός πολύ προσεκτικά . Έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν τέτοιες καταστάσεις, να έχουν δει τον τοίχο και την υγρασία ως πρόβλημα κακής εργασίας του μάστορα ή κακής ποιότητας βαφής και το πρόβλημα να εμφανίζεται ξανά και ξανά. Σε αυτή την περίπτωση ψάχνουμε σημεία όπου περνάει το νερό και φτάνει εκεί που φαίνεται το πρόβλημα . Συχνά είναι τα σημεία που μπαίνουν τα σιφώνια στις βεράντες χωρίς γύρω – γύρω να έχει γίνει σωστή στεγάνωση , στα σημεία κάτω από το σοβατεπί όπου υπάρχουν αστοχίες από το στοκάρισμα των πλακιδίων , σε υδρορροές που δεν λειτουργούν σωστά , σε στέγες που δεν έχουν ελεγχθεί πρόσφατα κλπ.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν . Ανάλογα με την επιφάνεια των τοίχων λεία , σαγρέ με την επένδυση που μπορεί να έχει γίνει όπως ορθομαρμάρωση που εκεί τα πράγματα είναι και πολύ επικίνδυνα αν αφεθούν στην τύχη τους . Σίγουρα όταν βλέπετε ένα πρόβλημα αντιμετωπίστε το άμεσα γιατί αν το αφήσετε να είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα θα μεγαλώσει σε ταχύτατους ρυθμούς και μετά θα χρειάζεται μεγάλη επισκευή .

Να πούμε εδώ ότι από την στιγμή που έχουμε να επισκευάσουμε εξωτερικούς τοίχους σε ένα κτίριο πολυόροφο η χρήση των σκαλωσιών είναι απαραίτητη. Οι σκαλωσιές στην επισκευή ενός κτιρίου εξωτερικά μας προσφέρουν ασφάλεια για τους εργαζόμενους που εκτελούν τις εργασίες και τους περαστικούς.

Αν θέλουμε να επισκευάσουμε μέρος του κτιρίου δηλαδή έναν τοίχο ή κάποια σημεία μπορούμε να κάνουμε την επισκευή με γερανό και καλάθι.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη και συμφέρουσα λύση στην Επισκευή εξωτερικών τοίχων του κτιρίου σας.

Προβλήματα χρωμάτων
Προβλήματα χρωμάτων
Επισκευή εξωτερικών τοίχων κτιρίου στην Κόρινθο
Επισκευή εξωτερικών τοίχων
Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία
Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία
Αρχική όψη του κτιρίου
Αρχική όψη του κτιρίου
Επισκευή όψεων
Επισκευή όψεων
Επισκευή εξωτερικών όψεων στην Ανοιξη
Επισκευή εξωτερικών τοίχων στην Ανοιξη

2 σκέψεις για το “Επισκευή εξωτερικών τοίχων Προβλήματα και λύσεις”

  1. Παράθεση: Επισκευή εξωτερικών όψεων κτιρίου στην Καλλιθέα - eletech

  2. Παράθεση: Επισκευή όψεων κτιρίου στην Κόρινθο - eletech .gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *