Επισκευή όψεων

Επισκευή εξωτερικών τοίχων Προβλήματα και λύσεις

Ενα πολύ μεγάλο μέρος των κτιρίων στην Αθήνα και γενικά σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν πρόβλημα με τους εξωτερικούς τοίχους .

Τα περισσότερα κτίρια αυτή την στιγμή στις μεγάλες πόλεις σε υψηλό ποσοστό είναι  πολλών ετών , χωρίς να έχει γίνει στα κτίρια καμία συντήρηση ούτε καν ένα βάψιμο που συνήθως απαιτείται μετα από 7- 10 χρόνια . Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά με φουσκωμένα χρώματα , ξεκολλημένους σοβάδες , στα μπαλκόνια φαίνονται σίδερα από το μπετόν που έχει διαβρωθεί (ενανθράκωση σκυροδέματος ) και γενικά μια εικόνα εγκατάλειψης.

Παρακάτω αναλύω τα προβλήματα που δημιουργούνται και πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε .

Τα προβλήματα και οι λύσεις τους

– Το πιο απλό πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει είναι να έχει ξεφλουδίσει το χρώμα απο τα χρόνια ή να έχει αλλοιωθεί ( έχει κόψει ) η απόχρωση που είχε αρχικά βαφτεί.

Λύση:   Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα όπου απλά αφαιρούμε τα σημεία που έχει φύγει το χρώμα , στοκάρουμε  για να μην φαίνονται μπαλώματα , εφαρμόζουμε ένα χέρι αστάρι νεφτιού στα σημεία με το πρόβλημα και εφόσον η επιφάνεια στον υπόλοιπο τοίχο είναι καλή εφαρμόζουμε  δύο χέρια ακρυλικό χρώμα .  Στην περίπτωση που γενικά το χρώμα στους τοίχους είναι σαν να μην υπάρχει λόγω των πολλών ετών που έχει να συντηριθει άνω των 10 ετών , τότε πρέπει όλες οι εξωτερικές επιφάνειες να τριφτούν για να ανοίξουν οι πόροι του τοίχου και να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την επιφάνεια αστάρι νεφτιού και κατόπιν δύο χέρια ακρυλικό χρώμα .

 Τα χρώματα αν συντηρούνται σωστά δεν πρόκειται να έχουν προβλήματα. Ακόμα και ένα μέτριο ποιοτικά χρώμα αν συντηρηθεί πιο τακτικά δεν έχει προβλήματα . Το πρόβλημα είναι όταν περάσει υγρασία πίσω απο την επιφάνεια του χρώματος . Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο χρώμα να έχετε περάσει δεν πρόκειται να παραμείνει αναλοίωτο .

– Όταν παρουσιάζονται προβλήματα στους τοίχους με σημάδια υγρασίας , αλλαγή του χρωματισμού που έχετε εφαρμόσει , έντονα ξεφλουδίσματα τότε θα πρέπει να δείτε από που προέρχονται

Λύση :   Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι ποιό δύσκολα και σίγουρα χρειάζεται ανάλογα το σημείο και το πρόβλημα που παρουσιάζει να το δεί κάποιος τεχνικός πολύ προσεκτικά . Εχω αντιμετωπίσει στο παραλθόν τέτοιες καταστάσεις, να έχουν δεί τον τοίχο και την υγρασία ως πρόβλημα κακής εργασίας του μάστορα ή κακής ποιότητας βαφής και το πρόβλημα να εμφανίζεται ξανά και ξανά. Σε αυτή την περίπτωση ψάχνουμε σημεία όπου περνάει το νερό και φτάνει εκεί που φαίνεται το πρόβλημα . Συχνά είναι τα σημεία που μπαίνουν τα σιφώνια στις βεράντες χωρίς γύρω – γύρω να έχει γίνει σωστή στεγάνωση , στα σημεία κάτω απο το σοβατεπί οπου υπάρχουν αστοχίες απο το στοκάρισμα των πλακιδίων , σε υδροροές που δεν λειτουργούν σωστά , σε στέγες που δεν έχουν ελεγχθεί πρόσφατα κλπ.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν . Ανάλογα με την επιφάνεια των τοίχων λεία , σαγρέ με την επένδυση που μπορεί να έχει γίνει όπως ορθομαρμάρωση που εκεί τα πράγματα είναι και πολύ επικίνδυνα αν αφεθούν στην τύχη τους . Σίγουρα όταν βλέπετε ένα πρόβλημα αντιμετωπίστε το άμεσα γιατί αν το αφήσετε να είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα θα μεγαλώσει σε ταχύτατους ρυθμούς και μετά θα χρειάζεται μεγάλη επισκευή .

Επικοινωνήστε μαζί μου για να βρούμε την καλύτερη και συμφέρουσα λύση για το δικό σας πρόβλημα

 

 

Προβλήματα χρωμάτων

Προβλήματα χρωμάτων

Επισκευή κτιρίου στην Κόρινθο

Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία

Επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικία

Αρχική όψη του κτιρίου

Αρχική όψη του κτιρίου

Επισκευή όψεων

Επισκευή όψεων

Επισκευή σοβάδων εξωτερικά

Επισκευή σοβάδων εξωτερικά

Επισκευή εξωτερικών όψεων στην Ανοιξη

Επισκευή εξωτερικών όψεων στην Ανοιξη

Βαφή εξωτερικών όψεων

Βαφή εξωτερικών όψεων

Σας άρεσε το άρθρο;