Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο

Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο

Όταν έχουμε ένα μικρό μπάνιο αντικειμενικά υπάρχουν διάφορα προβλήματα που μας δημιουργεί ο μικρός του χώρος. Δεν έχουμε αποθηκευτικούς χώρους για να βάλουμε τα πράγματα του μπάνιου. Γενικά είναι δύσκολη η χρήση του και επικρατεί στον χώρο ακαταστασία. Όσο και αν σας φαίνεται δύσκολο υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τον χώρο.

Ας δούμε μερικά πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν τον μικρό χώρο στο μπάνιο σας και να τον “μεγαλώσουν”

1. Βελτιώστε την ακαταστασία


Εφόσον το μπάνιο σας είναι μικρό θα πρέπει να έχει τα απολύτως απαραίτητα. Αυτό πολλές φορές δεν συμβαίνει και γεμίζουμε τον χώρο με διάφορα πράγματα που δεν έχουν νόημα. Θα μπορούσε να είναι τα πρόσθετα ράφια για πετσέτες , ένα πολύ μεγάλο ράφι, πάρα πολλά ψιλολόγια στον πάγκο που διαρκώς συσσωρεύονται.  Βγάλτε τα ράφια που δεν χρησιμοποιείτε ή  αφαιρέστε αντικείμενα που είναι αποκλειστικά και μόνο για ντεκόρ. Βάλτε όλα όσα χρειάζεστε πραγματικά σε ένα ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη  εάν έχετε και αποθηκεύστε τα  δευτερεύοντα πράγματα σε μια ντουλάπα κοντά στο χώρο.

2. Δημιουργήστε ελεύθερο χώρο

Εάν έχετε ένα ιδιαίτερα στενό μικρό μπάνιο, έχετε ήδη ξεμείνει από αρκετό ελεύθερο χώρο . Αλλάξτε ένα τυχόν μεγάλο ντουλάπι στο χώρο που μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα νεροχύτη που έχει σχεδιαστεί ειδικά για μικρά μπάνια και έχει από κάτω και ντουλάπι. Δεν καταλαμβάνουν τόσο πολύ χώρο στο πάτωμα. Επίσης μπορείτε να βάλετε ένα καθρέπτη που είναι μαζί με ράφια ή ντουλαπάκια.

3. Εγκαταστήστε μικρότερα στοιχεία στο μπάνιο

Μερικές φορές τα μικρά μπάνια είναι εξοπλισμένα με εγκαταστάσεις που προορίζονται για μεγάλα μπάνια. Αυτό περιλαμβάνει:

Καμπίνες Μπάνιου
Νεροχύτες
Μπανιέρες και ντουζιέρες
Τουαλέτες

Οι κατασκευαστές των υλικών πλέον είναι ειδικευμένοι στην εύρεση του σωστού μεγέθους πραγμάτων και αξεσουάρ για ένα μικρό μπάνιο.

4. Απλοποιήστε το μπάνιο σας

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μεγαλώνουν το χώρο σε ένα μικρό μπάνιο είναι η αλλαγή από μπανιέρα σε ντους. Πόσο συχνά σκοπεύετε να περάσετε το χρόνο σας χαλαρώνοντας σε μια μπανιέρα που είναι στριμωγμένη μέσα σε ένα μικρό μπάνιο ; Δημιουργήστε χώρο και  εγκαταστήστε μια καμπίνα ντους.

Αυτό καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο από μια  ορθογώνια μπανιέρα, και μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε μια γωνία έτσι ώστε να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο.

5. Αύξηση του φωτισμού

Τα μικρά  μπάνια συχνά φαίνονται μικρά και στριμωγμένα ,  επειδή δεν υπάρχει αρκετός φωτισμός. Θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο φωτισμό στο δωμάτιο, αν θέλετε να έχετε την αίσθηση του ανοιχτού χώρου.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπερδέψτε το φωτισμό με τους καθρέφτες. Οι καθρέπτες δείχνουν συχνά ένα χώρο μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι. Τοποθετήστε έναν καθρέφτη στο μακρύτερο τοίχο στο δωμάτιο (πάνω από ένα νεροχύτη, συνηθέστερα) και αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το πώς εμφανίζεται το δωμάτιο σε μέγεθος.

6. Επιλέξτε ένα νέο χρώμα βαφής

Επιλέξτε να αλλάξετε την παλέτα χρωμάτων στο μπάνιο σας για να αυξήσετε τη φωτεινότητα του δωματίου και τη διαφάνεια. Δοκιμάστε τα φωτεινά χρώματα όπως το λευκό, μπεζ, γκρι ή παστέλ. Αν θέλετε να πάτε σε άλλο τρόπο και να κάνετε ένα σκούρο χρώμα,  είναι και αυτό  επίσης μια χαρά. Απλά θα πρέπει να συνδυαστεί και με τα υπόλοιπα πράγματα του χώρου .

7. Ξηλώστε το πατάρι

Αν έχετε πατάρι στο μπάνιο σας πρέπει να το ξηλώσετε οπωσδήποτε διότι είναι ένα στοιχείο που μικραίνει πολύ το μπάνιο σας.

Μην το βλέπετε ως εργασία – βουνό γιατί δεν είναι στην ουσία. Περισσότερο είναι θέμα απόφασης και σωστής προετοιμασίας του χώρου. Με την αποξήλωση της πλάκας του παταριού αλλάζετε τελείως το μικρό χώρο του μπάνιου σας.

Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο λοιπόν με τις παραπάνω ιδέες και είμαι στην διάθεσή σας να υλοποιήσω τις ιδέες σας

Δείτε επίσης

Ανακαίνιση μπάνιου 10+1 συμβουλές πριν ξεκινήσετε

Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο
Ανακαίνιση μπάνιου 11
Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο
Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο
Ανακαίνιση μπάνιου 7

Μεγαλώστε το μικρό σας μπάνιο

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *